Oamenii Cărții pierd Cartea

În știri (nrg.co.îl) Sumar: Conform profesorului Yaira Amit, membru al facultății de Studiu al Bibliei din universitatea din Tel Aviv, evreii nereligioși din Israel nu cunosc și nu înțeleg Biblia și nici semnificațiile ei ca o carte a culturii evreiești bazată pe rolul păstrării identității naționale evreiești. Cei mai mulți studenți Israelieni nu cunosc conținutul și povestirile importante din Biblie și pot citi cu greu numele eroilor sau citatele cele mai importante ale profeților evrei ai lumii. Motivul ignoranței și indiferenței față de Biblie este că a fost sistematic scoasă din sistemul de educație. Școlile nereligioase au redus studiul Bibliei la două ore pe săptămâna.

Răspuns: Mulți studenți ai Bibliei simt că aceasta nu este importantă, relevantă, nu are nimic în legătură cu noi și este legată de religie, pe care o privesc cu ură.

Sugerez învățarea într-un sens intern a Bibliei deoarece ea vorbeste despre structura lumii noastre, corectarea ei, revelarea lumilor superioare și a scopului vieții. Conform acestei metode, tinerii nu vor studia istorii seci ci informații relevante despre lume.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: