„Pe șapte drumuri vor fugi dinaintea ta”

Tora, Deuteronom 28:07: Domul îți va da biruința asupra dușmanilor care se vor ridica împotriva ta. Pe un drum vor ieși împotriva ta, dar pe șapte drumuri vor fugi dinaintea ta.

Există o singură forță care strică totul, egoismul nostru. Totuși, atunci când începem să lucrăm cu el, Lumina superioară îl descompune într-un spectru de șapte părți, de la roșu la ultraviolet.

Prin descompunerea în șapte părți, ca printr-o prismă, egoismul revelează înaintea ta întreaga imagine pe care tu citești calitățile Creatorului, interacționezi cu El și aderi la El. Adică te descoperi pe ține însuți. Această prismă ești tu. Totul trece prin tine.

Egoismul îți adaugă o singură dorință egoistă. Te conectezi cu Lumina superioară care te reîntoarce la sursă, care trece prin tine și construiește o prismă din tine. Deci, se pare că tu deja ești format din șapte Sefirot, șapte culori: Hessed, Gevura, Tifferet, Netzach, Hod, Yessod și Malchut. Aceste șapte culori îți oferă o imagine completă a Creatorului – sursa Luminii în sine. Astfel, tu devii o persoană.

Întrebare: Cum putem descompune acest lucru în trei linii? Asta înseamnă că linia stângă este o forță, iar linia dreaptă o acoperă?

Răspuns: Ambele linii se completează între ele, după cum este scris „Intunericul va străluci ca lumina”. Nu este nicio diferență între noapte și zi, deoarece ele sunt opuse și toate luminile sunt manifestate. Luminile sunt revelate în linia de mijloc, dar cu o combinație corectă a liniei stângi și a liniei drepte.

Din emisiunea de pe KabTV „Secretele Cartii Eterne” 12/5/16

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: