“Reshimo” care trăiește într-o persoană

Sarcina unei persoane este de a adera mereu la guvernarea superioară, la munca Creatorului asupra ei. Prin atitudinea sa, Creatorul trezește substanța.

Astfel, la toate nivelurile dorinței pentru plăcere, mineral, vegetal, animal și vorbitor, Reshimot sunt trezite, genele informative care dezvoltă întreaga creație și o fac să avanseze spre corectare, spre starea dorită, spre obiectivul definit anterior. Asta înseamnă adeziunea completă a întregii creații cu Creatorul, cu originea guvernării superioare.

Totuși, de la substanța în sine, o participare suplimentară este necesară: ea trebuie să realizeze, în mod conștient, adeziunea cu Gazda. Ea trebuie să înțeleagă acțiunile care sunt efectuate asupra ei și, prin aceste acțiuni, să realizeze guvernarea superioară, Creatorul.

Din întreaga natură, doar omul este pregătit să facă asta. Și în om, toate aceste patru niveluri există, de asemenea:  mineral, vegetal, animal și uman. De fapt, doar nivelul uman în interiorul omului este la originea reacției corecte la acțiunile Creatorului. Umanul în om trebuie să se activeze pentru a conecta la el tot restul nivelurilor omenirii și apoi, nivelurile mineral, vegetal, animal ale naturii se vor alătura lui, de asemenea. Toate părțile naturii sunt incluse în interiorul omului, și ele urcă și coboară împreună cu el.

În acest mod, ține de noi să examinăm creația. Cei care aparțin celui de-al patrulea nivel al etapei a patra, adică nivelul uman în om, simt o trezire pentru a urca. Un Reshimo viu se trezește în ei, îi obligă să îl realizeze. Omul primește o aspirație interioară spre spiritualitate. Și apoi, este obligat să clarifice exact ce să facă pentru a descoperi Gazda și să adere la El. De fapt, grație acestui lucru, umple dorința Creatorului și Îi aduce Lui mulțumire.

Deci, tot ceea ce trebuie să facem este de a examina, în fiecare moment, că suntem sub controlul guvernării superioare și să aderăm la acest control.

Din pregătirea Lecției zilnice de Cabala, 04.07.2014

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: