Scopul unui grup Cabalist, partea 3

Dorința cea mai înaltă – Israel

Întrebare: Evoluția separă constant unele părți ale naturii. Se dovedește că un grup de oameni numit „Israel”, care are o anumită cale de dezvoltare, este selectat în funcție de evoluție. Apoi, toate tipurile de grupuri mici numite „asiria” (grup de zece) compun acel grup.

De ce este imposibil să lucrezi cu întreaga umanitate? De ce este necesar să fii închis într-un grup mic de oameni?

Răspuns: Adevărul este că sufletul, adică dorința generală creată de Creator, este împărțit în mai multe niveluri și sub-niveluri diferite. De exemplu, dacă îi luăm cel mai înalt nivel, cel mai sensibil, atunci acesta este la rândul său cel mai egoist și, în același timp, cel mai apropiat ca influență de Lumină din din toate părțile. Adică este îndreptat spre Lumină și Lumina este îndreptată spre el. Lumina este influența Creatorului asupra unei dorințe.

Prin urmare, în primul rând, este cea mai înaltă dorință care începe să se dezvolte și care datorită aspirației sale pentru Creator este numită „Israel”, adică „direct de Creator”. Fiind cea mai apropiată de El, trebuie mai întâi să intre în contact cu Creatorul și, apoi, prin ea, influența Creatorului trece la alte dorințe.

Remarcă: Știm că nu are legătură cu națiunile, deoarece grupul Israel a fost adunat din reprezentanții cei mai puțin egoiști ai diferitelor triburi ale Babilonului antic.

Comentariul meu: Nu aș spune că au fost mai puțin egoiști. Dimpotrivă, s-au simțit mai detașați și mai susceptibili la tot felul de stări rele. Drept urmare, au simțit că sunt datori să obțină sensul vieții sau, alegoric, că trebuie să ajungă acolo de unde vine viața, la cine îi conduce și la cum își pot schimba viața.

Prin urmare, ei s-au adunat în jurul lui Avraam care i-a chemat la obținerea spirituală. El le-a explicat că acest lucru este posibil numai dacă încep să muncească împreună pentru unirea între ei.

Din KabTv „Fundamentele Cabalei” 6/03/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed