Scurte sfaturi din Cabala– 6/23/19

Întrebare: Care este diferența dintre o experiență spirituală și una psihologică?

Răspuns:  O experiență psihologică este atunci când oamenii stau într-o orchestră filarmonică, de exemplu sau cu chitara, cântă împreună în curte. O experiență spirituală este atunci când o persoană își transcende ego-ul și, cu caracteristica dăruirii pe care o dobândește, începe să simtă Creatorul și alte forțe care îl însoțesc.

Întrebare:  Dacă cred că am înțeles totul, este asta cu adevărat o problemă?

Răspuns:  Nu este o problemă. Totul este tranzitoriu. Când începem să simțim spiritualitatea, ceea ce vine la noi este o înțelegere a conexiunii reciproce dintre forțele spirituale, obiectele spirituale, caracteristicile dăruirii și iubirii, adică caracteristicile schimbului reciproc. Apoi lucrăm serios cu categorii spirituale, până în punctul la care începem să simțim lumea superioară, care este independentă de viața noastră și de lumea noastră.

Întrebare:  Toți oamenii au o Reshimo (genă spirituală)?

Răspuns:  Fiecare persoană are o genă spirituală și, într-o zi, toată lumea va atinge același obiectiv, aceeași stare pe care am atins-o noi, dar mai târziu decât noi, deoarece dorința de a atinge lumea superioară, Creatorul, va fi trezită în ei mai târziu. Momentan, noi suntem cei care suntem treziți.

Întrebare:  În ce unităţi măsoară înțelepciunea Cabala, puterea inspirației și a dăruirii?

Răspuns:  Este cu aceleași valori, cu care se măsoară dimensiunea Masach (ecran). Ce înseamnă asta este că, este în funcție de forţa rezistenței, de Aviut (grosimea dorinței).

Absolvirea se întâmplă fie în funcție de cele cinci niveluri ale Partzuf-ului, în conformitate cu cele 125 de niveluri ale lumilor, fie în funcție de luminile interne, exterioare, superioare, inferioare etc. Iar asta înseamnă că este o gradație absolut clară, în care totul este cântărit și măsurat.

Întrebare:  Când un cabalist doarme, simte el pe Creator?

Răspuns:  Nu, nu este ca în lumea noastră: vise profetice și tot felul de zboruri în vise. Nu există așa ceva. Un cabalist simte fiecare lucru spiritual ca fiind absolut real în el și nu într-o stare de vis. Dimpotrivă, consideră că totul este absolut clar.

Întrebare:  În ceva asemănător unei săli culturale de ziua Sabatului, putem simți Creatorul sau lumea superioară, într-un anumit grad? Sau este posibil doar în contact strâns și regulat într-un grup, de exemplu, ca munca într-un grup de zece?

Răspuns:  Este greu de spus. Dacă vă adunați o dată pe săptămână și nu vă conectează nimic, atunci, cu siguranță, trebuie să fie foarte puțin. Trebuie să lucrați cu o dorință comună între voi, astfel încât să fie descoperită în interiorul vostru, apoi veți putea descoperi că Creatorul se găsește și în voi. Cred că sunt oameni serioși printre voi, așa că încercați să deveniți puțin mai conectați.

Întrebare:  Ce este devoţiunea față de Creator, dacă Creatorul este caracteristica dăruirii, adică un sistem?

Răspuns:  Atunci când o persoană urmărește pe deplin caracteristica dăruirii și vrea doar să fie în ea, aceasta este devoţiunea față de Creator. Acesta este un lucru minunat și acestea sunt direcțiile sale în viață.

Din lecția de Cabala în limba rusă 6/23/19

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed