Spre o conexiune altruistă

Întrebare: Când am studiat la MAK online, [Centrul rus de educație al lui Bnei Baruch] am decis pentru mine să rămân departe de toate problemele materiale ale unui prieten, deoarece acest lucru ar putea răni progresul meu spiritual.

Dar la congres s-a trezit un fel de legătură între noi, o implicare mai mare între noi. De exemplu: am avut dureri de cap, iar un prieten deja căuta în buzunar și îmi dădea o pastilă. Dar la următoarea întâlnire, mi-a fost rușine să privesc în direcția lui, penibil, m-am simțit obligat față de el.

Care este rolul unor astfel de expresii de grijă și îngrijorare între prieteni în avansarea spirituală?

Răspuns: Trebuie să ajungeți într-o stare în care nu vă veți simți inconfortabil unul cu celălalt. Dimpotrivă, vă veţi reuni complet dezinteresat, fără niciun fel de calcul. Am oferit unui prieten posibilitatea de a mă ajuta și sunt foarte fericit de acest lucru. Mă bucur că am astfel de prieteni care au simțit imediat că am nevoie de ajutorul lor.

Nu există dăruitor și primitor aici. Toată lumea dăruie și toată lumea primește. Așa ar trebui să ne străduim să luăm în considerare astfel de stări.

În rețeaua generală de relații dintre noi, nu există nicio stare când eu îți dărui, dar tu nu îmi dărui sau eu primesc, dar nu, pentru că atât dăruirea, cât și primirea sunt absolut echivalente. Când dărui, prin asta primesc. Un prieten îmi oferă ocazia să-i dau. Poate îi dai o pastilă sau altceva, dar de fapt primești de la el. Acest lucru este în parte ceea ce ați simțit în relația dvs. la congres.

Nu există așa ceva: primesc sau dărui. Acestea sunt toate acțiunile pentru conexiunea reciprocă dintre noi. Într-o conexiune integrală, acțiunile în sine nu au niciun sens. Ceea ce contează este doar construcția acestei rețele absolute, atunci când toate șirurile de comunicare și există un număr infinit de ele, se aliniază și sunt transformate. Și la acest nivel domnește calitatea Creatorului.

Din emisiunea de pe KabTV „Fundamentele Cabalei”1/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: