Tratamentul cu sensul vieții

198Întrebare: Oamenii care apelează la psihoterapeuți în cea mai mare parte cred că își pierd sensul vieții. Prin urmare, în psihoterapie există o întreagă ramură de metode în care sunt implicate foarte activ tot felul de dogme religioase, teorii și înțelegeri.

Cunoscutul psihoterapeut Viktor Frankl, un supraviețuitor al Holocaustului care a fost închis într-un lagăr de concentrare, a tratat mulți oameni acolo și le-a dat senzația că viața tuturor are un anumit scop. Redirecționând acest vector în direcția corectă, o persoană prinde brusc viață chiar și în cele mai cumplite condiții.

Care este părerea ta despre terapia cu sensul vieții?

Răspuns: Nu știu ce criterii folosiți pentru a convinge o persoană că are sens viața sa.

Religia vorbește despre sensul suferinței în felul următor: „Aici vei suferi, acolo vei primi o răsplată”.

Cabala spune că omul trebuie să se ridice la un astfel de nivel în timpul vieții sale, iar acest lucru se potrivește fiecărui om, pentru a simți și a înțelege că toată suferințele nu sunt deloc suferințe, aică le transformăm în plăceri. Bineînțeles, acest lucru depinde de punctul nostru de vedere. Înțelegem că toate acestea sunt psihologie și nimic mai mult.

Cabala nu aparține religiilor. Nu numește niște puteri superioare speciale, ci forțe reale ale naturii. El numește cele mai înalte forțe ale naturii Creatorul: Creatorul naturii, coroana naturii etc., dar nimic mai mult, fără a atribui niciun fel de dogme sau altceva. Adică totul este în interiorul omului.

Această atitudine nu depinde de nicio confesiune sau naționalitate. Tot ce este necesar este dorința omului și influența grupului potrivit asupra sa.

În primul rând, trebuie să creați un astfel de mediu și, încet, folosindu-l ca laborator, ca banc de testare, să introduceți oamenii acolo. Și grupul le va procesa corect. Este posibil. Mai mult, este o tehnică foarte rapidă și relativ ușoară.

Știm puterea influenței mediului asupra unei omului. A fost suficient studiat acest lucru și toată lumea îl folosește, de la servicii guvernamentale secrete la toți ceilalți, atât la școală, cât și în alte domenii.

KabTV „Cabala și psihologia”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed