“Vom regreta plecarea lui Boris Johnson” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “Vom regreta plecarea lui Boris Johnson

Prim-ministrul britanic Boris Johnson și președintele Ucrainei Volodymyr Zelenskii vizitează o expoziție de vehicule și arme militare rusești distruse, în timp ce atacul Rusiei asupra Ucrainei continuă, în Piața Mykhailivska din Kiev, Ucraina, 17 iunie 2022. Serviciul de presă prezidențial ucrainean/Maiajul prin REUTERS

Într-un spectaculos gest de acord, întregul guvern al premierului britanic Boris Johnson a demisionat, lăsându-l într-o poziție de nesuportat, care l-a forțat să demisioneze. Așadar, Partidul Conservator a făcut lucrul etic și și-a înlăturat liderul răutăcios, care a batjocorit regulile Covid pe care el însuși le semnase. Cu toate acestea, cred că cel puțin până la un punct, ar trebui să-i judecăm pe conducători mai mult după ceea ce fac ei pentru țara lor și mai puțin după modul în care se comportă ca indivizi. În cazul lui Boris Johnson, cred că mandatul său a fost bun pentru Marea Britanie, bun pentru America, bun pentru Europa și bun pentru Israel și cred că vom regreta plecarea lui.

De ani de zile spuneam că este în interesul Marii Britanii să se desprindă de UE. În cele din urmă, după mulți ani de ezitare Marea Britanie a găsit în Johnson liderul hotărât să aducă Brexitul. Când praful scandalurilor minore se va așeza, această ispravă va rămâne moștenirea lui Johnson și cred că britanicii şi-o vor aminti în favoarea lui.

Ucraina deplânge deja plecarea lui Johnson, deoarece a fost un susținător ferm al acesteia în războiul împotriva Rusiei, dar există cei care spun că s-ar putea întoarce în continuare ca șef al NATO. Nu sunt „în cunoștință” când vine vorba de politică, dar dacă acest lucru s-ar întâmpla, Europei i-ar fi de folos.

Părerile lui Johnson despre cum ar trebui să meargă lumea au fost avansate și constructive. Acum că pleacă, nu există nicio îndoială că următorul prim-ministru va fi mai puțin asertiv și nu la fel de puternic și cred că este o veste proastă pentru Marea Britanie și o veste proastă pentru lume.

Problema nu este doar înlăturarea lui Boris Johnson. Mulți oameni, și nu numai în Marea Britanie, se simt lipsiți de drepturi și deziluzionați de politică. Se simt neputincioși și și-au pierdut speranța în capacitatea lor de a influența modul în care este condusă țara lor, deși se pare că trăiesc în țări democratice. Drept urmare, oamenii își pierd interesul pentru politică. În opinia mea, mass-media și politicienii au foarte mult de-a face cu asta. Ei încurcă în mod deliberat publicul până la punctul în care oamenilor obișnuiți, care altfel ar putea lua decizii educate și ar putea trage concluzii serioase și inteligente despre liderii lor, le este imposibil să înțeleagă ce se întâmplă, și pur și simplu renunță.

Cred că, dacă oamenii vor un sistem politic care să funcționeze în favoarea lor și să nu-i exploateze, trebuie să se concentreze pe ei înșiși, mai degrabă decât să se aștepte ca politicienii să fie atenți la nevoile lor. Dacă oamenii se concentrează pe conexiunile dintre ei, pe sporirea solidarității și coeziunii lor, acea mentalitate se va răspândi tot mai mult. Politicienii în cele din urmă, au nevoie de opiniile favorabile ale oamenilor. Dacă văd că oamenii apreciază solidaritatea, o vor îmbrățișa și ei.

După cum am spus mai sus, Boris Johnson a fost bun pentru Israel. Rămâne de văzut dacă succesorul său îi va continua sau nu politica cu privire la Israel, dar este clar că cine urmează va trebui să reexamineze relația Regatului Unit cu Israelul. Nu există nicio îndoială că Israelul va continua să fie un punct de interes pentru Regatul Unit, deoarece este un punct de interes pentru întreaga lume, dar despre politica următorului premier al Regatului Unit rămâne de văzut.

Este greu de spus ce se va întâmpla pe termen scurt, dar pe termen lung regula este ca țările să reușească și să prospere atunci când întrețin relații bune cu evreii în general și cu Israelul în special, și nu prosperă atunci când se întorc împotriva lui Israel şi a evreilor.

În Marea Britanie, Partidul Conservator a fost mai favorabil față de Israel decât Partidul Laburist. Acest lucru a fost evident în special în timp ce Jeremy Corbyn era șeful Partidului Laburist, deoarece partidul înclina puternic spre palestinieni și împotriva Israelului. Prin urmare, este firesc să sper că la următoarele alegeri generale din Marea Britanie, Partidul Conservator va câștiga din nou și următorul premier va veni din mijlocul său.

În plus, în ultimii ani a devenit evident că în general conservatorii înclină spre opinii mai tradiționale cu privire la diplomație, societate și familie. Stânga – dintre care majoritatea votează laburist – susține opinii „progresiste” care cresc instabilitatea socială și confuzia pe care o simt oamenii, așa cum am menționat mai sus. Din acest motiv, cred că indiferent de interesele Israelului, este în interesul Regatului Unit ca Partidul Conservator să rămână la putere și după următoarele alegeri generale.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: