Nu te uita inapoi

Intrebare: Ne-ai avertizat intotdeauna ca nu trebuie sa ne uitam inapoi, asa cum a facut sotia lui Lot care s-a uitat inapoi la Sodoma si a fost transformata intr-un stalp de sare. Prin aceasta ai vrut sa spui ca atunci cand suntem inspirati dupa un Congres, sau dupa o activitate de diseminare, nu trebuie sa ne mai gandim la ce a fost, ci sa aspiram inainte, la nivelul urmator?

Raspunsul meu: A nu te uita inapoi inseamna a nu dori sa mai fii in stadiile trecute. Totusi, aceasta nu inseamna ca o persoana trebuie sa-si taie trecutul, ca si cum nu ar fi existat.  Trebuie sa invatam din ziua de ieri pentru a continua intr-un stadiu mai avansat azi, dar o persoana trebuie sa-si doreasca sa fie intr-un stadiu de maine mai degraba decat azi. Acesta este intelesul la nu te uita inapoi.

Totusi, aceasta nu are nimic de a face cu Sodoma. Sodoma este cand o persoana vrea cu adevarat sa se intoarca la un stadiu trecut, care deja i-a fost revelat ca unul defectuos. Nu ne mai putem intoarce la el. Daca eu decid ca stadiul meu trecut a fost imperfect si nepotrivit pentru corectare, pentru avansarea catre scop, catre daruire, atunci nu mai am nicio sansa – trebuie sa il las si sa merg mai departe.

Exista oameni care se uita inapoi; doresc sa ramana in stadii trecute, sa fie mici. Deoarece acest lucru este impotriva dezvoltarii, ne este interzis sa sa ne comportam in acest fel.  In loc de asta trebuie sa ne uitam intotdeauna la viitor. Metoda pentru asta este grupul. Daca incerc sa ma obisnuiesc cu grupul, chiar putin, voi receptiona intotdeauna de la el viitoarea mea stare, in ciuda starii in care se afla grupul sau eu. De aceea, avem intotdeauna oportunitatea de a inainta in loc de a merge inapoi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: