Monthly Archives: iunie 2024

Procesul de transmitere a informației spirituale

276.02Întrebare: Susţineți că, cu cât o persoană este mai conectată la sistemul spiritual, cu atât mai multe informații poate transmite prin ea însăși către exterior. Dar este această formulă chiar corectă?

De exemplu, sunt oameni care pot scrie frumos și pot face ceva, dar nu poartă spiritul de unitate. Să presupunem că au scris ceva despre Cabala, dar nu există nimic de conexiune internă acolo. În schimb, să presupunem că există un actor care a transferat informații enorme prin el însuși datorită unităţii.

Răspuns: Acest lucru poate fi văzut doar de omul însuși (dacă poate fi văzut cu adevărat): cum se comportă, cum s-a poziționat pe parcursul multor ani de muncă spirituală.

În primul rând, dacă îi critică pe alții sau dacă nu contează deloc pentru el; dacă trage elevii spre el sau îi îndepărtează liber, ceea ce înseamnă că poți veni și pleca oricând; cum există el pe cont propriu și ce anume ocupă un loc mai mare în viața lui: el cu egoismul său sau însăși învățătura.

În ceea ce privește oamenii care nu sunt încă în atingere spirituală, există o problemă cu ei, deoarece oricine poate vorbi frumos. În funcție de faptul că este un vorbitor bun, îl vei asculta, dar până la urmă s-ar putea să nu iei nimic. Dar ce diferență face el pentru noi?

Omul poate înțelege și realiza doar aceea prin care ce a trecut deja. Prin urmare, oricum nu se poate spune nimic în avans.

Dau o mulțime de informații; unii oameni încep să înțeleagă mai devreme, iar alții mai târziu. Omul se adaptează cumva la asta și dintr-o dată iese din interior: „Oh! Așa este de fapt.” A auzit asta poate acum un an sau cu mulți ani în urmă; astfel de lucruri se întâmplă. Poate că peste 20 de ani vei auzi dintr-o dată o frază pe care ai auzit-o astăzi și o vei înțelege.

Adică, este inutil să spui ceva unei persoane din timp, să-l avertizezi și să-l protejezi. Trebuie doar să aștepți cu răbdare până trece prin toate stările. Până nu le va experimenta, nu va înțelege ce se spune.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă elevul dvs., care este implicat în diseminare, transmite ceva în exterior?

Răspuns: În acest fel el transmite apoi frazele mele prin el însuși, iar tu le percepi. În același mod, traducătorii noștri și studenții mei le difuzează în toate colțurile lumii. Și nu contează pentru tine dacă primești informații prin mine sau prin ei.

Asta este bine. Dacă oamenii învață de la mine și sunt atașați de mine, atunci în general, transmit informațiile corecte fără să își dea seama singuri.

Din KabTV „Am primit un apel. Vrăjitorul diseminării” 13/03/10

Este necesar un acord comun

942Întrebare: Este posibil să conectezi inimile atunci când unii din grupul de zece nu sunt de acord că acesta este singurul mod de a auzi vocea Creatorului?

Răspuns: Asta nu este bine. Trebuie să ajungem într-o stare în care toată lumea își dorește și efectuează aceeași acțiune și se așteaptă la același rezultat.

Întrebare: Uneori, prietenii spun că aud vocea Creatorului fără să se conecteze cu grupul de zece. Cum poate fi asta?

Răspuns: Nu știu. Nu cred că o persoană poate face asta fără să se conecteze mai întâi prin acte de dăruire cu alți prieteni.

Întrebare: Poate partea grupului care este de acord cu această condiție să audă vocea Creatorului?

Răspuns: Este puțin probabil ca acest lucru să poată fi realizat fără sprijinul întregului grup de zece

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 12/6/24, Scrierile lui Rabaş “Scrisoarea nr. 41”

Importanța muncii în grup

938.01Întrebare: Ca regulă, răul ne obligă să ne întoarcem spre bine. Pe ce fundal se dezvăluie răul? Ar trebui să fie constantă simţirea răului ca indicator al progresului nostru?

Răspuns: Răul nu se dezvăluie în noi pentru că ne străduim spre bine. Când venim să studiem Cabala, nu ne interesează binele și răul sau toate aceste categorii în general. Suntem interesați să-L înțelegem pe Creator, să dezvăluim lumea superioară, să dezvăluim sursa, cauza și scopul universului, adică tot ceea ce ne controlează viața, deasupra ei.

Când studiez, mi se spune că pentru a dezvălui sistemul de control, puterea superioară, lumea superioară, trebuie să te unești cu prietenii tăi. Mi se vorbeşte despre sistemul lui Adam HaRişon, care trebuie dezvăluit.

Pentru a îl dezvălui, trebuie să fiu într-un grup. Prin urmare, mă includ într-un grup de prieteni pentru a ne uni și a avea grijă reciproc unul de celălalt etc.

Toate acestea sunt respingătoare pentru ego-ul, mintea și sufletul meu, dar nu pot face nimic. Mi se  explică de ce este important acest lucru. Treptat, sub influența luminii superioare, încep să simt importanța lucrului în grup.

Din Lecția zilnică de Cabala 17.02.20, „Pregătirea pentru Convenție”

Tot ce este în afara mea este Sufletul meu

423.01Întrebare: Dacă tot ce este în afară este „eu-ul” meu, atunci ce rost are să trag totul asupra mea?

Răspuns: Trage-l pe tine și spune-i că nu este tot egoismul tău, ci eşti tu întreg.

Simți că celălalt ești tu. Cine este celălalt? Este o parte din tine care a fost ruptă de tine de un cuțit spiritual și care ți se pare străină. Ți se oferă o astfel de iluzie.

Calitățile noastre la nivel uman apar în simțirea noastră unul faţă de celălalt ca fiind străini. Dorința noastră animalică, pe care o simțim ca fiind corporală, apare sub forma lumii animale.

Avem și o dorință vegetală, așa cum corpul nostru are păr și unghii. Adică nivelul vegetal al dorințelor noastre este simțit de noi ca fiind lumea plantelor. Lumea minerală din interiorul nostru sunt toate mineralele, toate elementele, stelele și galaxiile care ni se pare că există în afara noastră.

De fapt, tot ceea ce văd în jurul meu este conținut în patru niveluri de dorință. Pe cele care există parțial în interiorul meu, le consider „eu” al meu, iar pe cele pe care le văd în afara mea, nu le consider „eu” al meu.

Prin urmare, trebuie să realizez, să mă atașez de tot ceea ce este în afara mea și să înțeleg că aceasta este partea mea imediată integrală, chiar mai dragă mie decât partea care este în interiorul meu. Și când o integrez, o atașez și o lipesc de mine prin iubirea pe care o dezvolt pentru ea, exact în ea voi putea simți forța superioară, viața mea superioară și starea mea eternă.

Iar eu însumi sunt doar un punct mic în raport cu tot acest „eu” care este în afară. Și ce este în mine acum? Ce înseamnă „eu”? De fapt, corpul animal pe care îl considerăm că există, este o iluzie. Și există, de asemenea un punct – începutul sufletului. Iar întregul suflet este tot ceea ce este în afara mea.

Din  KabTV „Am primit un apel. Întreaga lume sunt eu” 4/2/10

Faceți totul pentru pozitiv

632.4Întrebare: Cum ne putem uni pentru a simți revelarea Creatorului?

Răspuns: Principalul nostru progres este prin urcări și coborâri. Să spunem că acum mă simt complet slab. Nu-mi amintesc cuvintele, sau cum să leg câteva fraze. Capul meu este gol și sunt neîndemânatic în dorinţele și aspirațiile mele. Sunt mort! Chiar mai rău.

Și apoi totul trece și apare o nouă stare. Devine din ce în ce mai clar și mai colorat. Mă străduiesc pentru prietenii mei; totul capătă sens și gust. Și apoi din nou, lipsa de gust, declin, detașare, prostie etc. Și din nou, culori, gusturi, dorințe!

Așa mergem înainte. Cel mai important lucru este să vă uniți atât în grupurile de ​​zece de bărbați, cât și în grupurile de zece de femei, astfel încât să primiți întotdeauna beneficii comune din căderile unora și ascensiunile altora. Munca noastră este ca cea a unui redresor într-un circuit Wheatstone Bridge. Când funcționează într-o fază pozitivă, merge la un plus; cand functioneaza intr-o faza negativă, merge tot la un plus. Totul depinde de unitatea noastră.

Dacă ne unim corect, Creatorul se va asigura că ne completăm unul pe altul, iar căderile și ascensiunile noastre comune vor fi întotdeauna doar în favoarea noastră și vor avea un efect general vast. Deci haideți să ne ocupăm de asta. La urma urmei, acest lucru este posibil doar prin unitatea noastră.

Din Lecția zilnică de Cabala 16.02.20, „Întrebări și răspunsuri”

Punctul care determină viața unei persoane

 202Întrebare: Puteți distinge o persoană cu un punct în inimă de ceilalți?

Răspuns: Da, desigur. Nu depinde de vârsta unei persoane. Nu depinde nici măcar dacă studiază Cabala sau nu. Este evident că au acest punct.

Îmi amintesc când l-am adus pe fiul meu de șapte ani la Rabaş, el a spus: „Are un punct în inimă”.

Dar asta nu l-a împiedicat să mă sfătuiască să-mi trimit fiul departe de mine. El credea că băiatul îmi va împiedica dezvoltarea și că ar fi mai bine să fiu singur. Iar mutarea ar fi benefică pentru sănătatea fiului meu. Deci, l-am trimis departe.

Nu contează. Fiul meu este încă legat de noi, deși a avut oportunități de a deveni tot ce și-a dorit.

Punctul din inimă este ceva care determină întreaga viață a unei persoane.

Din KabTV „Am primit un apel. Creatorul în om…“ 20/03/10

Apariția unei noi puteri

938.04Întrebare: Aţi spus să clarificăm ce putere dezvăluim din conexiunea noastră în grupul de zece. Cum ar trebui să analizăm corect acest lucru?

Răspuns: În încercările noastre de a ne conecta, trebuie să încercăm să vedem cum acele puncte forte și oportunități care ne lipsesc, se nasc din unitatea noastră.

În acest fel, vom înțelege ce putem dezvolta în noi înșine. Trebuie să căutăm noi stări pe care nu le-am simțit până acum, adică noi forțe, noi conexiuni și noi oportunități.

În ritmul obișnuit al acțiunilor noastre, trebuie să vedem această nouă forță de fiecare dată, cum se naște de fiecare dată când ne apropiem unul de celălalt și cum apare o nouă oportunitate în conexiunea unul cu celălalt.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 11/6/24, Scrierile lui Rabaş “Scrisoarea nr. 59”

Pe cine ar trebui să urmăm?

115Lukas din Lituania întreabă:

„Astăzi nu există lideri, nici autorități. Pe cine ar trebui să urmăm?”

Răspuns: Este adevărat. Dar de ce trebuie să urmezi pe cineva? Urmați-vă pe voi înşivă! Ridicați-vă sufletul, umpleți-l puțin cu lumina Creatorului, astfel încât să lumineze calea pe care vă aflați și mergeți înainte. Mergi înainte, nu ai nevoie de nimeni! Ai o scânteie a Creatorului în tine și ea te va conduce la El.

Întrebare: Deci spuneţi: „Urmează-l pe Creator, El este conducătorul tău”?

Răspuns: Da.

Întrebare: Este posibil să mă pregătesc pentru asta? Oamenii sunt de obicei înclinați să urmeze un lider cu o personalitate carismatică.

Răspuns: Urmează-L doar pe Creator.

Întrebare: Este posibil să faci din Creator conducătorul tău și să-L urmezi numai pe El? Este posibil să trăiești așa?

Răspuns: Eu cred că este sarcina fiecărui om.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 6/5/24

Păstorul credincios

750.03Întrebare: Să presupunem că cineva urmărește înregistrările lecţiilor dvs.. Cum faceţi diferența între locul în care sunteţi prezent și locul unde nu sunteţi și când informațiile sunt pur și simplu transferate prin dvs.?

Răspuns: Nu sunt întotdeauna prezent. Cine sunt la urma urmei?! Sunt un element al sistemului care face munca de care are nevoie pentru a media între nivelurile superioare și inferioare și sunt la mijloc.

Aceasta este o funcție, o poziție și nimic mai mult. Prin urmare, dacă o persoană o poate îndeplini fără a introduce vreo distorsiune sau tulburare, atunci el este numit un „păstor credincios” (Rohe Ne’eman), precum Moise. A fost un păstor credincios pentru că și-a condus discipolii (cei care l-au auzit), dar în felul pe care Creatorul i l-a arătat la următorul nivel superior.

Munca este să te anulezi cât mai mult posibil și să te plasezi între două niveluri, superior și inferior, pentru a fi conexiunea ideală între ele. Trebuie să reduceți și să coborâți ceea ce este la nivelul superior, chiar și la numeroase niveluri superioare, până la nivelul inferior la care trebuie să vă coborâți.

Întrebare: Cum anume vă puteți anula?

Răspuns: Un cabalist realizează această acțiune naturală atunci când lucrează în lumea spirituală. La urma urmei, aceasta este prima condiție pentru a exista în lumea spirituală când îți anulezi „Ego-ul” și în acel moment nu ai alt scop decât să aderi la nivelul superior și să-I împlinești voința.

Din KabTV „Am primit un apel. Reprezentantul lui Dumnezeu!“ 13/03/10

Ne-au mai rămas 90 de secunde

235Comentariu: În 1947 a fost lansat un „Ceas al Apocalipsei” de către creatorii primei bombe atomice. Acest ceas arată cât timp a mai rămas până la miezul nopții, care marchează un cataclism nuclear. Această decizie cu privire la timpul rămas este luată de un consiliu format din 18 laureați ai Premiului Nobel.

Astăzi, spun ei, mai sunt nouăzeci de secunde până la miezul nopții. Conform calculelor lor, ei avertizează că ne apropiem de catastrofă și toată lumea trebuie să reacționeze. Ei susțin că ne confruntăm cu cel mai periculos moment din istoria modernă. Ei ne îndeamnă să avem în vedere că s-ar putea foarte bine să se întâmple.

Răspunsul meu: Da.

Întrebare: De ce nu ne pasă deloc de aceste afirmații?

Răspuns: Aceste afirmații sunt de fapt complet neimportante pentru noi.

Întrebare: Așa că ei se adună acolo, vorbesc, ei stabilesc cât timp mai este până la miezul nopții și nu ne pasă de asta. De ce? De ce nu ne este frică de asta?

Răspuns: Aceasta este natura noastră.

Întrebare: Acesta va fi întotdeauna răspunsul dvs.?

Răspuns: Ce altceva se mai poate face? Așa văd eu.

Comentariu: Dar am copii, nepoți. Am propria mea viață.

Răspunsul meu: Și ce? Chiar vrei ca ei să ducă mai departe această viață mizerabilă?

Comentariu: Nu vreau ca ei să aibă o viață mizerabilă.

Raspunsul meu: Suferinţă la nesfarşit, din secol în secol.

Întrebare: Deci, nu va exista nici un ceas de Ziua Apocalipsei care să ticăie în mine, făcându-mă să tremur și să-mi fac griji: „Se va întâmpla în orice moment de-acum”?

Răspuns: Nu!

Comentariu: Încerc; eu vreau să opresc toate astea!

Răspunsul meu: Dacă se termină, ce diferență are pentru ei dacă se întâmplă astăzi sau peste zece ani?

Întrebare: Deci toate aceste îndemnuri la acțiune nu înseamnă nimic?

Răspuns: Nu.

Întrebare: Atunci de ce cheamă la acțiune, semnează tratate, se adună la ONU și țin ședințe ale Consiliului de Securitate? De ce?

Răspuns: Cineva trebuie să facă ceva și să fie plătit pentru asta. Nimic nu se va schimba. Această lume va rămâne condamnată.

Întrebare: Deci, ce ar trebui să facem atunci? Dacă nu oprim aceste războaie, nu lucrăm la pacea în lume sau orice altceva, ce ar trebui să facem?

Răspuns: De fapt, cel mai bun lucru ar fi să ne culcăm cu toții. Într-adevăr. Dacă am inventat o pastilă: chiar acum, la miezul nopții să zicem, luăm cu toții pastila și ne trezim peste 100 de ani.

Ce s-ar întâmpla în acea perioadă? Lumea s-ar vindeca.

Comentariu: Ați văzut ce s-a întâmplat în perioada Covid. Animalele au venit în orașe, mediul s-a îmbunătățit. Ni s-a spus că izvoarele, lacurile și râurile devin mai curate. Lumea s-ar curăța singură de poluarea noastră.

Răspunsul meu: Da, ar fi bine.

Întrebare: Nu e rău, desigur. Cel puțin nimeni nu ucide pe nimeni. Dar in realitate? Nu va exista nicio pastilă, nu putem adormi.

Acești oameni și-au găsit un obiectiv pentru ei înșiși – să avertizeze lumea despre catastrofa nucleară. Alții, dimpotrivă, construiesc bombe nucleare. Alții vor să trăiască în pace, dar nu au voie. În cele din urmă, la ce ar trebui să ajungem noi toți, ca oameni?

Răspuns: Ar trebui să ajungem la întrebarea: „Care este scopul vieții umane?” Și desigur, nu doar pentru a dormi toată viața și a nu face nimic, ci pentru a obține un răspuns la această întrebare: „De ce trăiesc?”

Cu toții trebuie să ne punem această întrebare și să primim un răspuns.

Întrebare: Vedeți personal sarcina dvs. de a-i determina pe oameni să pună această întrebare?

Răspuns: Da.

Întrebare: La ce răspuns vor ajunge dacă vor pune întrebarea?

Răspuns: De ce trăiesc.

Întrebare: Și de ce este asta?

Răspuns: De ce? Asta trebuie să înțeleagă fiecare persoană: scopul vieții sale.

Întrebare: Deci acesta este motorul vieții?

Răspuns: Da, de a îndrepta oamenii spre Creator. Cred că nu există sarcină mai înaltă decât să te ridici la nivelul Creatorului.

Întrebare: Chiar și o persoană obișnuită va ajunge la această întrebare?

Răspuns: Da.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 1/4/24