Daily Archives: 1 iunie 2024

Ridicați credința deasupra rațiunii

567.01Întrebare: Ce înseamnă să fii în calitățile dăruirii, în calitățile credinței bazate pe rațiune, deasupra rațiunii?

Răspuns: Asta înseamnă că nu iei în calcul rațiunea, cunoștințele, ci doar credinţa deasupra raţiunii și acționezi cu această proprietate.

Trebuie să înțelegi clar ce cere egoismul tău de la tine, să-l limitezi și să incluzi doar acele calități care sunt mai înalte decât ego-ul.

Întrebare: Grupul de zece primeşte mai întâi credință și apoi fiecare primește credință personal de la ea? Sau adunăm credințele noastre personale în grupul de zece și obținem credința grupului de zece la un alt nivel?

Răspuns: Primim o credință comună și o împărtășim între noi în funcție de eforturile noastre.

Din Lecția zilnică de Cabala 11/5/24, Scrierile lui Rabaș – Art.224-“Motivul credinței”

Scopul diseminării

938.05Comentariu: Spuneți că diseminarea depinde de unitatea noastră internă. În teorie, dorim să transmitem câteva informații. Ne adunăm împreună pentru a face asta.

Răspunsul meu: Ne adunăm împreună pentru diseminare pentru a ne uni și pentru a găsi între noi tocmai calitățile care ne leagă: dăruire reciprocă, sprijin reciproc, garanţie reciprocă, flexibilitate, conexiune, legătură comună, chiar iubire.

Dorim să clarificăm aceste proprietăți. De ce avem nevoie de toate acestea? Pentru a dezvălui apoi aceleași proprietăți în restul lumii, deoarece restul lumii întregi (natura minerală, vegetală, animaă și umană), întreaga masă reprezintă dorința uriașă care trebuie să fie completă, organic conectată într-un întreg.

Apoi, în această dorință uniă care este conectată prin eforturi comune, vom simți calitatea dăruirii și a iubirii, pe care le implementăm împreună. Și această calitate a dăruirii și a iubirii implementată împreună de noi se numește Creatorul.

Din KabTV „Am primit un apel. Sensul diseminării Cabalei” 12/2/12

Rugăciunea din conexiunea comună

942Întrebare: Pe baza discuțiilor noastre, ni se pare important să dezvăluim Creatorul pentru că am fost aleși pentru asta.

Ar trebui pur și simplu să acceptăm acest lucru ca pe un fapt și din această stare să ne formăm o rugăciune. Ce este special la o astfel de rugăciune?

Răspuns: Faptul că vrei să găsești contactul cu Creatorul și numai prin acest contact, conexiunea cu El.

Întrebare: Dacă trimit o rugăciune către Creator în fiecare dimineață după ce am unit inimile tuturor prietenilor mei pe nume într-o singură inimă, are această rugăciune puterea grupului de zece? Cât de puternică este această rugăciune, chiar dacă o fac singur?

Răspuns: În mod ideal, ar trebui să încercați să simțiți răspunsul Creatorului în conexiunea voastră comună în grupul de zece. Dacă încercați cu insistență să faceţi asta, veţi începe să simţiți asta.

Din Lecția zilnică de Cabala 14/05/24, Scrierile lui Rabaș – Art.606-“Cei cu credință puțină”

Creșteți sentimentul de unitate

938.07Întrebare: Când ascultăm un articol împreună, acesta trece prin simţirile noastre ca muzica. Dar când îl citim independent, vrem să ne oprim. De ce?

Răspuns: Pentru că pierzi sprijinul prietenilor tăi, când ieși din acea stare.

Prin urmare, trebuie să creșteți constant starea de unitate în cadrul grupului de zece.

Din Lecția zilnică de Cabala 11/5/24, Scrierile lui Rabaș – Art.224-“Motivul credinței”