Daily Archives: 5 iunie 2024

Preocuparea pentru întreaga lume

254.01Întrebare: Când ridicăm rugăciunea noastră, ar trebui să ne străduim să-L dezvăluim pe Creator, sau ar trebui să ne rugăm pentru ca întregul Kli mondial să-L descopere, sau poate chiar întreaga lume?

Răspuns: Este greu de spus. Depinde cu cine vorbim.

În principiu, este important ca omul care ne aude să simtă cât de preocupați suntem de starea interioară a lumii. Prin diseminarea noastră, dorim să transmitem umanității trepidaţia noastră interioară.

Din  Convenţia Internaţională de Cabala 19/5/24,, „Rugându-ne pentru a merge deasupra rațiunii”

Asupra căror gânduri ar trebui să punem o restricție?

88Toate gândurile, atât bune cât și rele vin la noi de la Creator și trebuie să le filtram prin noi înșine și să decidem pe care le putem folosi pentru a atinge un scop bun și pe care nu. Acest lucru este necesar doar pentru a ne îndrepta mai precis către scopul creaţiei.

Întrebare: Prin ce criterii ar trebui să stabilim ce gânduri să restricționăm?

Răspuns: În primul rând trebuie să restricționez gândurile care sunt îndreptate doar de dragul meu. Este de preferat să nu le folosiți. După aceea, depinde de starea grupului și de starea prietenilor.

Întrebare: De îndată ce restricționez un gând de dragul meu, îmi construiesc imediat o intenție de dragul grupului?

Răspuns: Da, acesta este cel mai bun dintre toate.

Din Lecția zilnică de Cabala 15/5/24, Scrierile lui Rabaş – Art.554 – “Puterea gândului”

Canalizaţi un gând prin grupul de zece

528.01Întrebare: Ce înseamnă a canaliza un gând prin grupul de zece și cum este implementat?

Răspuns: Canalizarea unui gând prin grupul de zece înseamnă că trebuie să fiu în mod serios, ferm și constant conectat cu prietenii mei.

Și tot ceea ce este în mine: gândurile, planurile și acțiunile mele, le canalizez, nu prin mine, ci prin noi. În acest caz, ne unim și putem acționa practic fără limitări.

Întrebare: Ar trebui ca un elev să fie preocupat să nu provoace furie în prieteni, să nu provoace stări negative în ei sau asta este doar preocuparea celui care reacționează astfel?

Răspuns: Este preocuparea tuturor, deoarece împiedică întregul grup, întregul grup de zece.

Din Lecția zilnică de Cabala 15/5/24, Scrierile lui Rabaş – Art.554 – “Puterea gândului”

Atât bucuria, cât și suferința

938.02Întrebare: Dacă sunt în mod constant împlinit din întâlnirile cu prietenii mei, ce mă va face să strig cu adevărata rugăciune la care trebuie să ajungem? Mi se pare că această bucurie și împlinire după întâlniri mă îndepărtează de scop.

Răspuns: Există o rugăciune care duce la Creator și există o rugăciune care îndepărtează pe cineva de Creator, care depinde de ceea ce își dorește omul. Prin urmare, la început vrem doar să aflăm cum să ne unim între noi și Creator pentru a-L face să ne apropie de Sine. Acesta este cel mai important lucru. Aceasta este ceea ce vrem să realizăm în primul rând.

Întrebare: Și cum pot constrânge Creatorul?

Răspuns: Prin cuvinte, prin rugăciune.

Întrebare: Dar Creatorul nu ne aude cuvintele.

Răspuns: El aude, nu cuvintele tale, ci inima ta. Nu contează ce limbă vorbim; principalul lucru este că trăim simţirile potrivite.

Întrebare: Dar inima mea este ocupată cu împliniri și plăcere; nu este loc în ea pentru plâns, pentru rugăciune.

Răspuns: La asta trebuie să te gândești și să decizi ce este mai important pentru tine: să simți împlinirea inimii tale sau golul ei. De îndată ce vrei să simți adevărata stare a inimii, adică golul ei, ea îți va spune cum să procedezi.

Întrebare: Deci, după fiecare întâlnire, ar trebui să mă simt nemulțumit, așa cum aţi făcut-o dvs.când aţi studiat cu Rabaş și v-aţi simțit gol și iritat că nu aţi înțeles nimic?

Răspuns: Trebuie să simțim atât suferință, cât și bucurie.

Din Convenţia Internaţională de Cabala 19/5/24 “Fericiți în credință mai presus de rațiune”

Cum transformăm furia în sfințenie?

543.02Creatorul ne trimite furie și înverşunare pentru a testa cum ne vom comporta.

Dar trebuie să ne corectăm impresia despre aceste calități și să le transferăm spre calea binelui. Când suntem supărați, ne despărțim de calitățile Creatorului, deoarece toate acestea nu există în El. Drept urmare, rămânem separați de sfințenie.

Dacă încercăm să împiedicăm sfințenia, dăruireaiubirea și conexiunea să ne părăsească și încercăm să ne menținem în această stare, atunci are loc o apropiere treptată de aceste calități și astfel ne corectăm.

Să ne ridicăm deasupra furiei și vom vedea cum ea se transformă și curge spre sfințenie.

Din Lecția zilnică de Cabala 15/5/24, Scrierile lui Rabaş – Art.554 – “Puterea gândului”

Respectați condițiile Creatorului

610.2Întrebare: Cum putem percepe ce anume constituie recompensă și pedeapsă pentru noi și cum putem lucra corect cu ele în grup?

Răspuns: Recompensa și pedeapsa sunt ocazii de a îndeplini condițiile Creatorului. Lipsa unei astfel de oportunități aparține tot categoriei „recompensă și pedeapsă”.

Întrebare: Trebuie să ne imaginăm vreo formă a acestei zone? Sau, pe baza faptului că nu mă gândesc la asta, se naște credința mai presus de rațiune?

Răspuns: Nu, credința mai presus de rațiune nu poate apărea doar în noi. Trebuie să înțelegem că suntem sub influența legilor Creatorului, a legilor naturii superioare, și prin urmare, trebuie să le respectăm.

Din Lecția zilnică de Cabala 13/05/24, Scrierile lui Rabaș – Art.129 – “Cunoaștere și credință”

Întrebări despre munca spirituală —132

272Întrebare: Ce înseamnă că omul creează un gând? La urma urmei, totul este de la Creator.

Răspuns: Gândurile vin de la Creator. Dar le acceptăm, sau nu? Cum le tratăm? Vrem să le realizăm? Aceasta este întrebarea.

Întrebare: Putem, sau ar trebui să învățăm înclinaţia noastră rea să iubească?

Răspuns: Acesta este ceva foarte înalt. Aceasta este o adevărată corectare.

Întrebare: Dacă primesc de la Creator un gând care mă sperie, ce așteaptă Creatorul de la mine, să fiu de acord cu totul sau să-l înlocuiesc cu un gând bun?

Răspuns: Nu știu. Întreabă-L pe Creator.

Întrebare: Putem considera gândirea ca pe un dar de la Creator?

Răspuns: Da.

Întrebare: Cum se naşte și se manifestă răul la nivelul gândirii?

Răspuns: Gândurile, sentimentele și relațiile rele se nasc din înclinații rele. Toate acestea sunt o manifestare a ego-ului.

Din Lecția zilnică de Cabala 15/5/24, Scrierile lui Rabaş – Art.554 – “Puterea gândului”