Daily Archives: 8 iunie 2024

Acordaţi prioritate dorințelor spirituale

559Întrebare: Ce prag de saturație în material este caracteristic acelor oameni care vin la Cabala? Este scăzut sau ridicat?

Răspuns: Toți oamenii care studiază Cabala sunt diferiți, dar de regulă, nu sunt foarte dornici să îndeplinească dorințele lumii noastre.

Întrebare: Nevoile materiale scad sau cresc în procesul de avansare spirituală?

Răspuns: Este imposibil de spus cu siguranță. Unii oameni se poticnesc de micile dorințe egoiste ale lumii noastre și trebuie mai întâi să le depășească și apoi să crească. Iar unora nu le pasă: „Lăsați dorințele acestei lumi să rămână lângă mine și mă voi ocupa de dorinţe spirituale”.

Din Lecția zilnică de Cabala 22/05/24, Scrierile lui Rabaș – Art.558-“Dorința pentru spiritualitate”

Un loc pentru credință

237Întrebare: Ce va ajuta o persoană să simtă nevoia de credință? Ca urmare a ce apare?

Răspuns: Nevoia de credință este dată omului, de sus. Și în virtutea de a simți această lipsă în sine, se merge mai departe.

Întrebare: Cum pot face loc în inima mea pentru a accepta puterea credinței?

Răspuns: Acolo unde înainte aveai un loc în care să-L simți pe Creator, acum vrei să creezi un loc pentru credință.

Locul în care să Îl simți pe Creator este locul în care se manifestă atitudinea ta față de grupul de zece, față de întregul Kli mondial.

Din Lecția zilnică de Cabala 21/05/24, Scrierile lui Rabaș- Art.638, 1995 –“Înclinația omului”

Întrebări despre munca spirituală—135

600.01Întrebare: Ce fel de minune putem cere de la Creator?

Răspuns: Miracolul obținerii forței luminii deasupra rațiunii.

Întrebare: Aţi spus că omul ar trebui să dea tuturor ceea ce îi vine de la Creator. Este suficientă intenţia mea bună pentru a transmite prietenilor mei ceea ce vine de la Creator? Sau este o condiție prealabilă pentru a le include dorințele în tine?

Răspuns: Includerea prietenilor este foarte importantă. Acesta este singurul mod de a vă uni în grupul de zece.

Întrebare: Cum poate trezi omul însăși nevoia de credință, astfel încât să existe o rugăciune adevărată?

Răspuns: Roagă-te Creatorului pentru asta.

Întrebare: Poate o persoană să simtă iubire pentru aproapele său doar fiind răsplătită cu credință deplină?

Răspuns: Nu, nu neapărat. Chiar și la început, când omul începe să urce puțin treptele, el poate deja să ceară pentru altul și să se conecteze cu el.

Întrebare: Cum să nu te bucuri de dăruire? Unde ar trebui îndreptată această plăcere?

Răspuns: Nu ar trebui să păstrezi plăcerea de a dărui pentru tine. În același timp, lucrezi în interiorul dorințelor tale și vezi cum dorințele tale primesc această energie și există datorită ei.

Din Lecția zilnică de Cabala 21/05/24, Scrierile lui Rabaș- Art.638, 1995 –“Înclinația omului”

Limitările științei

222Am început să studiez Cabala în 1976, când aveam 30 de ani. Trei ani mai târziu, am venit la Rabaş. Dar chiar înainte de a veni la Rabaş, am început să citesc Cartea Zohar cu Comentariul Sulam, am studiat Introducere în înțelepciunea Cabalei și alte surse. Nu puteam să înțeleg nimic, dar deja încercam să-mi dau seama.

Când am ajuns la Rabaş, totul a mers pe aceeași linie. Înainte de asta, am cam trecut prin toate: știință, filozofie, religie și am văzut că totul era doar o amăgire, absolut totul, inclusiv știința!

Ei conduc o persoană în rătăcire de la calea cea bună către scopul creației, spre sensul vieţii . Deci, ce se întâmplă dacă aflu cum se amestecă două soluții și ce se întâmplă ca rezultat? Natura din jurul nostru este o sferă imensă; Voi răzui câteva proprietăți, câteva cunoștințe, din asta puțin și voi studia ceea ce am răzuit împreună. O să fac asta toată viața? Ei bine, voi aduna puțin. Și de ce? După cum spunea Einstein: „Ca un băiețel, adun pietricele pe malul oceanului”.

Toți oamenii grozavi și-au pus aceste întrebări. Și cel mai important lucru care i-a împins înainte a fost înțelegerea bazei universului, formula sa integrală, adică legătura dintre toate părțile sale – pentru ce este. Întreaga conexiune: aceste X, Y, Z și așa mai departe, ce este în interiorul formulei, egal cu ce? Sensul vietii!

„Ce este? O să înțeleg sau nu?” Știința nu îi va oferi omului un răspuns pentru că lucrează cu creierul și calitățile sale ca un animal care începe să zgârie pământul cu copita și să adulmece ce a găsit acolo. Atât pentru știință!

Mai mult decât atât, nu îi scad deloc importanța, ci pur și simplu spun că este necesar să-i înțelegem limitele.

Din KabTV „Am primit un apel. Diferența dintre Cabala, Știință și New Age” 28/1/12