Daily Archives: 9 iunie 2024

Creșteţi deficiența spirituală

528.03Întrebare: Cum putem construi o deficiență spirituală la fel de tangibilă și intensă precum deficiențele noastre corporale?

Răspuns: Depinde doar de tine. Dacă vrei, vei simți cât de imensă este dorinţa ta de spiritualitate. Trebuie doar să o dezvălui.

Întrebare: Putem crea acest „dor cu adevărat” prin insuflarea importanței, unul altuia?

Răspuns: Da, dar numai prin conexiunea cu prietenii tăi.

Întrebare: Cum putem cultiva deficiențe spirituale (Hisaron) în grupul de zece?

Răspuns: Este simplu. Încearcă să-ți întărești dorința de unitate, dorința de spiritualitate, astfel încât să primești ceea ce îți dorești. Vă sporiţi dorința de spiritualitate discutând despre asta între voi, după cum se spune: „Fiecare să-și ajute prietenul”.

Din Lecția zilnică de Cabala 22/05/24, Scrierile lui Rabaș – Art.558-“Dorința pentru spiritualitate”

Moralitate sau gustarea Luminii Torei

622.01Această cauză vine uneori prin moștenirea calităților de la strămoși, care au revocat aceste plăceri fie prin morală, fie pentru că au gustat din lumina Torei și au văzut că nu merită să se îndrepte spre deficiența și dorința acestor plăceri (Rabaş, Art. 809, „Perfecţiune în viaţă”).

Întrebare: Care este diferența dintre anularea plăcerii prin moralitate sau prin gustarea luminii?

Răspuns: Dacă întâmpin unele probleme și încerc să apropii lumina superioară pentru a le corecta, atunci desigur, aceasta este acțiunea corectă.

Cu ajutorul luminii superioare, mă ridic deasupra problemelor care se dezvăluie în mine și merg înainte.

Întrebare: Ajută moralitatea la dezvăluirea luminii sau, dimpotrivă, o împiedică?

Răspuns: Moralitatea nu ajută, deoarece calea pe care o urmăm este una complet diferită, nu cea umană obișnuită.

Din Lecția zilnică de Cabala 22/05/24, Scrierile lui Rabaș – Art.809-“Perfecțiunea în viață”

Întrebări despre munca spirituală—136

281.02Întrebare: Un mare decalaj crește între mintea mea și inima mea. Cu cât mă străduiesc mai mult pentru dăruire în mintea mea, cu atât simt mai mult că nu am această dorință și asta provoacă o mare suferință. Nu știu cum să merg înainte.

Răspuns: Creatorul îți dă acest lucru în mod special pentru ca tu să te poți strădui către El cu mare râvnă în rugăciune.

Întrebare: Ce înseamnă: Malchut se extinde până la granița luminii și dobândește și absoarbe calitățile ei fără nicio restricție?

Răspuns: Deoarece Malchut poate transporta calitățile luminii prin ea însăși, ea provoacă o astfel de expansiune în sine, încât ia toată lumina infinitului.

Întrebare: Uneori vrei să te rogi pentru întregul grup de zece, iar uneori pentru fiecare în parte. Ce îi place mai mult Creatorului?

Răspuns: Când te rogi pentru toată lumea, pentru tot grupul.

Din Lecția zilnică de Cabala 23/5/24, Scrierile lui Rabaș – Art.151-“Dorința de dăruire – 1”

Realizarea Luminii

276.02Întrebare: Aţi descris o stare în care uneori ești atât de plin de Creator încât nu te poți mișca. Cum se poate ajunge la această stare?

Răspuns: Acest lucru se întâmplă atunci când Creatorul este mulțumit de ruga ta de bază și tu nu ai puterea să te miști, adică să faci orice acțiune internă cu lumina pentru a te ajuta să mergi înainte. Dar când primești lumina, devine clar că ai primit înălțare de la Creator, iar acum trebuie să-ți dai seama cum să realizezi acest lucru.

Realizarea luminii constă în a o primi pentru a dărui, a fi umplut cu ea și a o folosi pentru a se ridica mai sus și a încorpora noi Kelim (vase). Aceste alte dorințe nu au participat încă la primirea de dragul Creatorului. Astfel, omul are un nou nivel de ascensiune.

Întrebare: Cum se încorporează aceste Kelim suplimentare?

Răspuns: Pur și simplu le include în sine și asta este. Nu există acțiuni speciale înțelepte aici.

Din Lecția zilnică de Cabala 21/05/24, Scrierile lui Rabaș- Art.638, 1995 –“Înclinația omului”

Îndreptarea către gradul următor

263Întrebare: Înțeleg bine că a nu primi plăcere de la lumină înseamnă a merge înainte?

Răspuns: Nu, a nu primi plăcere de la lumină nu înseamnă încă să mergi înainte.

A trece la următorul grad înseamnă să-L dezvălui și mai mult pe Creator și lumina Sa, să te pregătești mai mult pentru asta și să te conectezi cu ceilalți pentru a forma un Kli  (vas) comun, astfel încât să-l poți absorbi tot.

Din Lecția zilnică de Cabala 21/05/24, Scrierile lui Rabaș- Art.638, 1995 –“Înclinația omului”

Există o nevoie de a evita să primim plăcere de la lumină?

608.02Întrebare: Când vine lumina, ne umple. Cum putem rezista să ne bucurăm de ea? Unde putem găsi puterea de a rezista plăcerii?

Răspuns: Imaginează-ți că trebuie să direcționezi lumina primită către Creator.

Chiar dacă bucuria și plăcerea nu dispar, nu trebuie să le eviți. Trebuie doar să le folosești corect.

Întrebare: Cum se poate ajunge la uimire?

Răspuns: A ajunge la uimire depinde de modul în care te raportezi la ceea ce primești de la Creator.

Din Lecția zilnică de Cabala 21/05/24, Scrierile lui Rabaș- Art.638, 1995 –“Înclinația omului”

Ușile sunt întotdeauna deschise

592.01Întrebare: Cum se protejează cabaliştii de influențele negative ale detractorilor?

Răspuns: Nu o fac în niciun fel! De ce ar trebui să mă protejez de ele? La ce nivel lucreaza? Ei aleargă în jur, strigă „cucurogu” ca niște cocoși, și asta este tot. Nimic altceva. Ce pot face ei? Ei nu vor sări la nivelul meu, deci lasă-i să clacheze la nivelul lor.

Acesta a fost cazul pe vremea tuturor cabaliştilor. Nu o pun la inimă. Câți detractori a avut profesorul meu cu care, printre alții, am luptat! Şi ce dacă?

Creatorul face acest lucru în mod special pentru a îndepărta cabaliştii de aceste gunoaie, de această lume, astfel încât nici măcar să nu se gândească să se ocupe de ei și să-și facă munca interioară. Este un ajutor atunci când ești urât.

Întrebare: Acest „cocoș” se ridică?

Răspuns: El se schimbă treptat! El devine bărbat!

În acest caz, sunt gata să-l îmbrățișez! Nu contează ce s-a întâmplat înainte! Toți am fost așa! Dar acum s-a schimbat! Acum el se ridică, încercând să se apropie de toată lumea, să se unească, să studieze programul creației, să-l pună în aplicare și să-i ajute pe alții. Il voi accepta cu placere!

Trecutul nu contează deloc! Cu toții ne murdărim scutecele în copilărie. Dar acum creștem. Toți cei care merg mai sus erau în mod obișnuit mai răi, mai dăunători, mai urâţi, mai detestaţi decât alții. Înțeleg asta perfect.

Sunt gata să accept pe oricine și nu contează pentru mine ce s-a întâmplat înainte. Prin urmare, nu acord atenție la cine a plecat unde, dacă se întoarce sau nu, ce s-a gândit înainte de a veni la noi. Nu ma intereseaza asta. Când te întorci, ești binevenit. Ușa este mereu deschisă înăuntru și afară.

Întrebare: Face rău că aduce gânduri din afară?

Răspuns: Nu, este o clarificare. Este o corectare.

Comentariu: Aveți o categorie de studenți care se află în permanență într-o stare instabilă: ici și colo.

Răspunsul meu: Ei bine, ce putem face? Nu eu, ci Creatorul îi controlează. Acestea sunt calitățile acestor elevi. Trebuie să îndur ca orice părinte care suferă de farsele copiilor lor.

Întrebare: Dar aveți atât de mulți studenți. Cum puteți tolera pe toată lumea? De unde vine puterea?

Răspuns: Dar eu nu sufăr. Știu că așa ar trebui să fie. Fiecare zi începe într-un mod nou. Nu sunt supărat pe nimeni. Pot să țip, să-mi pierd cumpătul, dar aceasta este doar o explozie de energie, nimic altceva. Înăuntru, îi iubesc pe toţi.

Din KabTV „Am primit un apel. Diferența dintre Cabala, Știință și New Age” 28/1/12