Daily Archives: 12 iunie 2024

Către un singur scop

938.01Întrebare: Ce calitate a conexiunii ar trebui să fie în grupul de zece în fiecare stare, astfel încât să corespundă revelării Creatorului?

Răspuns: Lucrul cel mai important și corect este să-i unești pe toți cu toți și pe toți împreună.

Întrebare: Cum înveți să-ți conectezi gândurile și dorințele cu grupul de zece într-o conexiune puternică, astfel încât să existe un singur scop – să aduci mulțumire Creatorului?

Răspuns: Pentru a face acest lucru, trebuie să ieși din tine, să te incluzi cu prietenii tăi și să vă străduiţi spre Creator.

Atunci toate eforturile voastre vă vor conduce la un scop comun și o unitate comună.

Din Lecția zilnică de Cabala 26/5/24, Scrierile lui Rabaș – Art.938-“Referitor la Omer(Numărătoare)”

“Adunând snopii”

631.4Omer provine de la cuvintele „a aduna snopi”, care înseamnă conexiune.

Lumea este numită „cele șase zile de acțiune și Şabat [Sabbat]”, care sunt șapte Sfirot și există Hitkalelut [încorporarea] Sfirot. Prin urmare, trebuie să ne conectăm cu Creatorul în toate zilele anilor vieții noastre, care sunt șaptezeci de ani, ceea ce înseamnă că fiecare an cuprinde zece Sefirot.(Rabaş, Art. 938 „Cu privire la Omer [Numărătoare])”

„Adunând snopi” înseamnă a vă conecta unul cu celălalt astfel încât să fiţi într-un singur mănunchi. Atunci vom putea simți atitudinea Creatorului față de noi în acest mănunchi (snop).

Cu toții dorim să atingem un singur scop, și prin urmare, trebuie să ne străduim doar pentru el, astfel încât toate dorințele noastre să se conecteze împreună. Dar Creatorul este cel care face acest lucru, pentru că nu suntem capabili să o facem noi înșine.

Întrebare: Cum ne putem conecta cu Creatorul în așa fel încât să dobândim calitatea unei anumite Sfire din acest snop?

Raspuns: Depinde de sufletul fiecaruia dintre noi, de dorinta fiecarui om. De exemplu, străduindu-mă să-L întâlnesc pe Creator, Îl ating într-un fel, iar tu urmezi propria ta cale și Îl atingi într-un alt fel. Dar, în general, fiecare dintre noi atinge rădăcina propriului suflet.

Întrebare: Dar calitățile din acest snop, aceste Sfirot, sunt tot comune?

Raspuns: Fiecare persoană are propriile sale calităţi.

Întrebare: Cum pot ajunge la o anumită calitate din cele șapte Sfirot ca urmare a conexiunii diferitelor noastre calități?

Raspuns: Ar trebui să te străduiești doar pentru conexiune și ceea ce va rezulta din aceasta, ceea ce ți se va dezvălui din conexiunea ta cu Creatorul, vei vedea singur.

Din Lecția zilnică de Cabala 26/5/24, Scrierile lui Rabaș – Art.938-“Referitor la Omer(Numărătoare)”

De ce îi este dată Tora, poporului lui Israel?

933Întrebare: De ce a primit poporul lui Israel Tora de la Creator?

Răspuns: Inițial, poporul lui Israel este cel mai egoist dintre toate națiunile lumii. Poate că ei nu simt asta, dar prin natura lor internă, ei sunt exact aşa.

Prin urmare, aveau nevoie de Tora pentru a se corecta. Fără Tora, acest lucru este imposibil de realizat. Astfel, poporul lui Israel trebuie să vină mai întâi la corectare, și prin urmare, să arate calea către restul națiunilor lumii.

Din Lecția zilnică de Cabala 26/5/24, Scrierile lui Rabaș – Art.938-“Referitor la Omer(Numărătoare)”

“Soția mea este încântată de dvs., dar eu nu sunt!”

224O scrisoare de la un spectator:

Soția mea este încântată de programele dvs. și continuă să mi le impună şi mie. Le urmăresc, mai ales din respect. Îmi plac unele dintre ele, dar uneori spuneţi lucruri pe care nu știu de unde să le iau. De exemplu, aţi spus că toată lumea este responsabilă pentru întreaga lume. De ce spuneţi asta? Este clar imposibil. Dar ceea ce mă uimește este că soția mea este încântată.

Răspunsul meu: Faptul este că atunci când toată lumea se va simți responsabilă pentru întreaga lume, vom vedea într-adevăr o lume nouă.

Întrebare: Din această scrisoare reiese clar că nu înțelege cum este posibil acest lucru, în timp ce soția lui este încântată. Deci fiecare dintre noi are anumite puncte prin care fie acceptă acest lucru, fie nu-l acceptă.

El își imaginează întreaga lume ca opt miliarde de oameni. Așa că, atunci când spuneţi „întreaga lume”, el crede că spuneţi că suntem responsabili pentru toţi aceşti opt miliarde de oameni, pentru ceea ce se întâmplă în Somalia, în Africa înfometată și așa mai departe. Suntem noi responsabili pentru asta?

Răspuns: Da.

Comentariu: Această frază are nevoie de o explicație suplimentară.

Răspunsul meu: Ideea este că dacă fiecare persoană, dintr-o dată să spunem, ca la o comandă magică ar dori să-i vadă pe toți ceilalți ca prieteni, lumea s-ar schimba. Fără îndoială! Dar din moment ce nu credem în asta pentru că pare prea nerealist, continuăm așa cum suntem.

Întrebare: Dar suntem oameni reali. Acest soț este o persoană absolut reală. Ar vrea să rezolve lucrurile acasă, cu prietenii lui, iar dvs. spuneţi: rezolvă lucrurile cu întreaga lume, fii responsabil pentru asta.

Acest gând, această acțiune se poate întâmpla doar „la o comandă magică”, nu? Deci, ne trimiteți din nou înapoi la Creator?

Răspuns: Către Creator.

Întrebare: În mod constant?

Răspuns: Da.

Întrebare: Deci vine un om, cu această durere în interior. Mulți oameni scriu că simt această empatie. Ce rugăciune ar trebui să aibă omul către Creator? Ar trebui să-I ceară să schimbe totul, sau ce anume?

Răspuns: Ca Creatorul să schimbe cel puțin pe acest om.

Întrebare: Acest om?

Răspuns: Da, ca el să simtă durerea întregii lumi, și pe baza acestui lucru, să se raporteze diferit la lume.

Întrebare: Omul nu se poate destrăma simţind această durere? Nu explodează, nu moare din cauza asta?

Răspuns: Este posibil.

Întrebare: Am vorbit despre faptul că cabaliştii aspirau la asta, scopul lor era să simtă lumea, durerea lumii.

Dacă omul simte toată durerea lumii, care ar trebui să fie acțiunile sale, ne puteți spune?

Răspuns: Să ceară Creatorului să facă lumea mai bună. Asta este tot, nimic mai mult. Cel care a făcut lumea rea ​​ar trebui să o facă bună.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 1/4/24

Astfel încât conexiunea să nu dispară

938.05Întrebare: Cum ne putem lega de Creator, astfel încât să nu ne despărțim de El, măcar pentru un timp mai îndelungat?

Răspuns: Când sunteți conectați unul cu celălalt și în același timp cu Creatorul, și monitorizați constant această conexiune astfel încât să nu scadă în niciun caz ci doar să crească, atunci treptat veți forma o conexiune permanentă cu Creatorul.

Întrebare: Ce înseamnă să monitorizezi această conexiune?

Răspuns: Asigurați-vă că nu dispare nicăieri.

Din Lecția zilnică de Cabala 26/5/24, Scrierile lui Rabaș – Art.938-“Referitor la Omer(Numărătoare)”

Devotament absolut

527.03Și este vreme de necaz pentru Iacov, dar el va fi mântuit de el”, pentru că toate mântuirile sunt considerate ca Anohi (Rabaș, Scrisoarea Nr. 3).

Întrebare: Ce înseamnă că toate mântuirile sunt considerate Anochi? La urma urmei, studiem că trebuie să ne ridicăm deasupra ego-ului pentru a ajunge la calitatea dăruirii, la un fel de mântuire.

Răspuns: Mântuirea are loc atunci când creația este devotată complet Creatorului. Acesta este motivul mântuirii.

Devotamentul absolut față de Creator este adeziunea creației la Creator fără nicio condiție.

Întrebare: Putem ajunge la acest devotament din orice stare?

Răspuns: Din stările care vi se dau, veţi ajunge la el.

Din prima parte a Lecţiei zilnice de Cabala 23/5/24, Scrierile lui Rabaş Scrisoarea nr. 3

Investiţi corect eforturile

524.01Întrebare: Când încercăm să implementăm dăruirea către prieteni, uneori descoperim o discrepanță. Se dovedește că încercăm să dăruim lucrul greșit, în mod greșit sau la momentul nepotrivit. Cum ar trebui să corectăm adecvat astfel de situații?

Răspuns: Când intenționăm să ajutăm pe cineva sau să-i dăm ceva înapoi, ne concentrăm doar pe intențiile noastre.

Prin urmare, nu putem măsura cu precizie cine are o intenţie mai mare sau mai mică. Ar trebui să încercăm să facem tot ce ne stă în putere.

Întrebare: Încercăm să lucrăm de dragul dăruirii, dar atunci când luăm unele decizii, nu toată lumea se alătură imediat. Există prieteni activi și alții mai puțin activi. Este corect să dăm dovadă de inițiativă sau ar trebui să așteptăm până când ni se alătură şi ceilalți?

Răspuns: Ar trebui să daţi dovadă de inițiativă și să-i atrageţi pe cei mai puțin activi prin exemplul personal, efortul individual și în orice mod posibil.

Din Lecția zilnică de Cabala 23/05/24, Scrierile lui Rabaș – Art.151-Dorința de dăruire – 1”