Daily Archives: 23 iunie 2024

Durerea profesorului

165Întrebare: În fiecare zi, de mulți ani, ați trezit inimile elevilor dvs.. Ce simțiți când vedeţi că elevii pe care îi iubiţi nu au importanța lecţiei? Ce simți când vedeţi că sunt absenți?

Răspuns: Simt că nu am făcut suficient.

Întrebare: Vă doare?

Răspuns: Pe de o parte, da. Dar pe de altă parte, înțeleg că aceasta este ceea ce se numește durerea creșterii copiilor.

Întrebare: Ce faceţi cu această durere?

Răspuns: Continui să lucrez cu voi.

Întrebare: În Scrisoarea 24, Rabaş scrie din poziția unui profesor în ceea ce privește elevii, nu din perspectiva lucrului între prieteni. Cum ar trebui să aplicăm asta? La urma urmei, prietenii nu mă văd ca pe un profesor.

Răspuns: Nu contează. Acționați la fel.

Din Lecția zilnică de Cabala 6/8/24, Scrierile lui Rabaş “Scrisoarea nr. 24”

Semne ale maturizării spirituale

549.02Întrebare: Cum ne putem conecta corect la o rețea comună de conexiuni fără a dăuna întregului proces?

Răspuns: O persoană nu poate dăuna sistemului general, deoarece suntem cu toții sub influența guvernării superioare. Prin urmare, deși unuia sau altora li se poate părea că aduce rău, de fapt nu este așa. Acest lucru nu este absolut adevărat. Nimeni nu poate dăuna progresului.

În unele grupuri din diferite țări și pe diferite continente, pot apărea tot felul de probleme în creșterea spirituală a prietenilor, dar în general ele nu aduc niciun rău. Ele vă ajută să realizaţi ce se întâmplă și să le corectați.

Dacă o persoană a fost într-un grup și apoi a plecat și chiar dacă grupul se destramă ca urmare, este în regulă. Aceasta înseamnă

Din Lecția zilnică de Cabala 17.02.20, „Pregătirea pentru Convenție

 

Necesitatea sistemului de garanție reciprocă

929Legea garanţiei reciproce este legea vieții, legea existenței, legea dezvoltării. La fiecare nivel în care natura dorește să creeze ceva care există, își creează părțile individuale și le obligă să coexiste conform legii garanției reciproce, care provine din însăși natura.

În lumea noastră, observăm acest lucru la nivelurile mineral, vegetal și animal. Omul este conexiunea oamenilor unii cu alții, nu fiecare dintre noi, ci toți oamenii deasupra egoismului nostru natural. Când noi, ca particule individuale, suntem gata să ne conectăm pentru a crea o societate corectă, suntem numiți „Adam”, adică „asemănător cu Creatorul”.

Prin urmare, sistemul de garanție reciprocă este crucial în timpul nostru. Vedem umanitatea devenind din ce în ce mai confuză, incapabilă de a se regăsi și zvârcolindu-se practic în convulsii. Deși toată lumea înțelege că conexiunea este necesară, ei înțeleg și că este imposibil din cauza naturii noastre egoiste.

Înțelepciunea Cabala ne vine în ajutor și explică faptul că nu avem de ales decât să ne unim; altfel, lucrurile se vor înrăutăți. Pe de o parte, avem din ce în ce mai multă nevoie unii de alții și nu putem scăpa de pe această planetă pentru a ne distanța unul de celălalt. Pe de altă parte, trebuie să ne conectăm. Metoda de conexiune este inerentă naturii însăși și se numește Înțelepciunea Cabala, care ne învață cum să primim corect tot felul de împliniri unul de la celălalt.

Din Lecția zilnică de Cabala 17.02.20, „Pregătirea pentru Convenție”

Dezvăluiţi sensul vieții

198Întrebare: Este posibil să distingem orice etape din momentul în care o persoană se familiarizează pentru prima dată cu știința Cabala până la momentul în care decide singur că își va corecta natura?

Răspuns: Oamenii constau dintr-o singură dorinţă egoistă și nimic nu este unic la ei. Deși există unele combinații de anumite calități în fiecare dintre ei, toţi sunt la fel.

Ce ar putea fi în ei în afară de dorințele obișnuite ale animalelor de a se realiza, de a se bucura și așa mai departe? Cu alte cuvinte, calmarea egoismului unui om la diferite niveluri este ceea ce el își dorește în fiecare moment.

Cu aceleași gânduri, vine să studieze Cabala. El vrea doar să se calmeze pe sine și dorințele sale și să le descopere și să le împlinească. Dar aici este greu. Mai întâi intră într-o stare de depresie și disperare și suferă de lipsa oportunității de a obține sensul vieții. Fără să dezvăluie acest sens, întreaga lume este neplăcută pentru el și nu știe ce să facă cu el însuși.

Adică omul caută. El este făcut să înțeleagă că dacă nu-l dezvăluie pe Creator, el va rămâne un animal, și în general va exista în zadar.

Când începe să învețe asta? Nu imediat. El trebuie să treacă prin anumite etape de acumulare de disperare, aspirație, studiu, includere în ceilalți și contact inconștient cu Lumea superioară pentru că toate acestea trebuie cumva să se formeze în el. Își dă seama că nu există altă cale de ieșire. Nu pentru că zboară pe un fel de aripi – nu, nu există nimic altceva. Omul vine la noi din

Din Lecția de Cabala 16.02.20, „Întrebări și răspunsuri

 

De ce Tora a fost dată păcătoșilor?

533.01David întreabă:

Vă rugăm să explicați expresia că Tora a fost dată pentru păcătoși. Dar dacă nu mă simt un păcătos, înseamnă asta că nu pot studia Tora?

Răspuns: Puteți studia Tora. Dar pentru ca Tora să te învețe, trebuie să te simți puțin ca un păcătos.

Întrebare: Și nu există nicio cale de a evita asta?

Răspuns: De aceea este dată.

Întrebare: Deci ar trebui să am nevoie de ea?

Răspuns: Da.

Întrebare: Ce se întâmplă dacă am nevoie de ea pentru cunoștințe? Sunt atât de multe în ea!

Răspuns: Nu, cunoașterea nu are nimic de-a face cu asta. Tora este necesară doar pentru corectare, pentru a extrage egoismul dintr-un om și pentru a-l face pe acesta să stea în fața Creatorului, unu la unu.

Întrebare: Deci calea pe care o urmez prin Tora este calea mea către Creator?

Răspuns: Da.

Întrebare: A dat El intenționat Tora în mod specific păcătoșilor? A fost dată tocmai când am păcătuit?

Răspuns: În esență, ne naștem păcătoși. Și apoi, pe măsură ce recunoaștem treptat ca fiind păcătoși, putem aprecia Tora, profunzimea, puterea și capacitatea ei de a corecta.

Întrebare: Ce înseamnă pentru dvs. studiul Torei? „Eu studiez Tora…”. Ce înseamnă asta?

Răspuns: Studiez Tora, ceea ce înseamnă că acționez astfel încât Tora să mă pătrundă și să-i pot absorbi cuvintele, puterea și convingerile din ea. Pentru ca aceasta să devină o parte de neclintit din mine și mă gândesc doar la cum să implementez ceea ce este scris în ea. Asta este în esență, ceea ce trebuie să facem.

Întrebare: Dacă o reduceți la ceva foarte simplu și concis, puteți spune ce este scris în ea?

Răspuns: Despre iubire, dar nu în înţelesul nostru obișnuit.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 15/04/24

Marea putere a Cărții Zohar

209Întrebare: Traducerile nu îmi dau nimic. Chiar dacă nu înțeleg ebraica, încerc să simt literele ebraice. Și asta are efect.

Pot traducerile să servească drept canal pentru simţiri? Ar trebui să mai citim, de exemplu Cartea  Zohar  în originalul ebraic și să încercăm să o simțim?

Răspuns: Da și nu. Nu este necesar. Cartea Zohar va începe să apară în fața voastră ca o rețea de forțe și atribute în interiorul și în jurul vostru, ca o matrice internă și externă, și veți începe să o simțiți.

Întrebare: Simți acest lucru clar când citiţi Zoharul?

Răspuns: Desigur! Este o asemenea putere! Sunt pur și simplu uluit, uimit, încercând să înțeleg, să accept și să interacționez cu ea într-un anume fel, undeva, cumva. Este ca și cum te afli într-un spațiu interior și exterior cu care interacționezi.

Tu o studiezi.

Întrebare: Dar aveţi un fel de satisfacție din asta? Sau este o senzație complet diferită?

Răspuns: Nu există o satisfacție comparabilă cu aceasta.

Din KabTV „Am primit un apel. Fericire nelimitată“7/3/10

Legea în vigoare la toate nivelurile

264.01În comparație cu alte părți ale naturii, o ființă umană este o creatură care se ridică deasupra laturii sale animalice și devine un element social prin crearea societății, a statului și a familiei, nu doar o familie temporară pentru reproducere ca animalele, ci o familie pe termen lung.  Apoi dezvoltă industria, ştiinţa, arta etc. Tot ceea ce există în interiorul unei persoane sunt elemente pentru ridicarea omului la un nivel spiritual prin conexiunea dintre părțile interioare.

Cum se întâmplă asta? Existăm în lumea noastră pentru a împinge omul să se întoarcă la starea spirituală la care a fost inițial. În primul rând, creăm diverse sisteme de comunicare între noi, cum ar fi comerțul, sistemele financiare etc. Ne angajăm în războaie și alianțe doar pentru a înțelege cum putem progresa.

După ce am suferit mai multe divizări și dezamăgiri în capacitatea de a ne uni în mod corespunzător, ne întoarcem la Cabala. Primul care a apelat la ea a fost Adam, acum 5.780 de ani. El a fost primul care a dezvăluit acest sistem.

Designul sistemului oferă omenirii mijloacele de a se conecta corect. Această conexiune, cunoscută sub numele de garanţie reciprocă sau Arvut, poate fi realizată în mod similar cu modul în care nivelurile mineral, vegetal și animalic realizează conexiunea în cadrul sistemelor existente în lumea noastră. Dacă studiem aceste sisteme, vom vedea că funcționează conform garanției reciproce. De exemplu, fiecare parte a corpului uman este responsabilă pentru întregul organism. Simțindu-și responsabilitatea, acționează automat după cum este necesar pentru a menține viața fiziologică a tuturor celorlalte părți. De aceea corpul există.

Cu toate acestea, atunci când eșuează conexiunea dintre părți ale organismului, omul se îmbolnăvește imediat. Și dacă interconexiunea dintre celule și sistemele interioare eșuează în continuare, omul moare. Același lucru este valabil și pentru societate. Această lege funcționează la toate nivelurile.

Din Lecția de Cabala 17.02.20, „Pregătirea pentru Convenție”