Daily Archives: 29 iunie 2024

Urcând grade spirituale

41.01Întrebare: Ce ar trebui să facem pentru a-L dezvălui pe Creator?

Răspuns: Aşa cum facem acum, nu există nimic altceva.

Dacă, conectându-ne unul cu altul ajungem la prima etapă a unităţii, se ridică în noi lumina nivelului Nefeş; este prima, cea mai mică dintre cele cinci lumini pe care trebuie să le atingem.

Apoi continuăm să lucrăm, iar dacă trecem prin starea de embrion, ne naștem în lumea spirituală.

Apoi, începem să simțim următorul nivel al existenței noastre numit „alăptare”, ca în lumea noastră. De aceea, astfel de acțiuni apar în lumea noastră ca urmări ale acțiunilor spirituale.

De obicei, perioada de alăptare se numește „doi ani”. Dar aceștia sunt doi ani în sens spiritual. După aceea, ajungem la nivelul Ruah și creștem mai departe până la nivelul Neşama, Haya, Yehida de Nefeş și așa mai departe.

Studiem toți acești pași în Studiul celor Zece Sfirot. Acesta este ceea ce ar trebui să ne avanseze.

Întreaga știință a Cabalei de fapt, este construită doar pe a oferi unui om oportunitatea de a intra în lumea spirituală și de a începe asemănarea lui cu Creatorul.

Din Lecția zilnică de Cabala 19.02.20, „Pregătirea pentru Convenție”

Ce să faci dacă ai un gol în suflet?

183.02Nazarbay întreabă: “Când ai un gol în suflet, ce trebuie să faci?”

Răspunsul meu: Completează-l. Când ai un gol în suflet, este nevoie să deschidem acest suflet către lumină, iar acesta îl va umple.

Când vă deschideți sufletul către lumină, așteptați această împlinire de la Creator. Vă străduiţi spre El, ca și cum aţi zbura către El și sunteţi gata să acceptați totul de la El. Apoi El vă corectează sufletul și îl umple cu lumina Sa. Și aceasta este revelarea Creatorului către om.

Întrebare: Ești gata să accepți totul de la El?

Răspuns: Da.

Întrebare: Absolut totul?

Răspuns: În acest moment, nu mai rămâne nimic, nicio condiție.

Întrebare: Deci nu împarți: accept asta, dar nu accept asta?

Răspuns: Nimic.

Întrebare: Totul, indiferent de ce?

Răspuns: Totul! Pentru că ești în fața Creatorului. Nu există rezerve aici.

Comentariu: Dar apoi se strecoară tot felul de temeri: „Și dacă, Doamne ferește, așa?”

Răspunsul meu: Nu contează. Orice ar fi. Doar cu capul înainte, în abis. Asta este tot. Și îți dai seama că aceasta se dovedește a fi intrarea în Lumea superioară.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 6/5/24

Condiții de naştere

945Întrebare: Nu am puterea să mă anulez. Cum mă poate ajuta grupul de zece cu asta?

Răspuns: Mai întâi prin exemplu, și pe de altă parte prin presiune, când grupul de zece îți arată că trebuie să te anulezi în fața lor.

În al doilea rând, trebuie să-ți ajuți prietenii cu totul, adică să îndeplinești toate condițiile de muncă în grupul de zece despre care scrie Rabaş. Prin respectarea lor, devii un embrion în interiorul grupului de zece, iar grupul de zece se transformă în corpul mamei tale.

Și când terminați cu toții această muncă și vă anulați unul înaintea celuilalt, obțineți zece dorințe egoiste care se anulează reciproc. În același timp, deveniţi un embrion spiritual cu drepturi depline. Nu va exista mișcare inversă; vă veţi incepe dezvoltarea intrauterină.

Dezvoltarea voastră va avea loc în Creator, în calitatea dăruirii și a iubirii. După cum se spune, veţi începe să simţiți Lumea superioară: embrionul din mamă vede întreaga lume de la o margine la alta, deoarece se anulează complet. Prin urmare, vede absolut totul, chiar și ceea ce nu vede după naștere.

Și apoi sunt zilele dezvoltării sale. „Zile”, schimbări, o strălucire constantă, din ce în ce mai mare de lumină și o anulare din ce în ce mai mare a sinelui în această lumină. Este dezvoltarea embrionului. Pe de o parte, el se dezvoltă egoist, iar masa sa egoistă se manifestă din ce în ce mai mult în el. Pe de altă parte, el anulează din ce în ce mai mult din această masă care se amplifică în el și astfel crește.

Din Lecția zilnică de Cabala 19.02.20, „Pregătirea pentru Convenție”