Daily Archives: 3 iulie 2024

Nu ratați ocazia de a ataca

939.01Întrebare: Când aţi pus întrebarea “ce ne lipseşte?”, un prieten din grupul de zece a spus că ne lipsește îndrăzneala și hotărârea. Mi s-a părut că asta chiar ar putea fi adăugat. Ar trebui să ne gândim la asta și să apăsăm pe această pedală?

Răspuns: Am dat odată un astfel de exemplu. Stăteam la Rabaş în Suka și toată lumea era într-o stare foarte bună. L-am întrebat pe Rabaş: „Ce ne împiedică să facem o descoperire acum?”

El a răspuns: „Un atac! Trebuie să fie un atac acum!” Dar atacul nu este despre noi să sărim și să strigăm. Este un atac interior! Este în interiorul tău și în relație cu prietenii tăi.

Atunci nu am putut efectua acest atac. Am vorbit cu el despre acest subiect mai târziu.

Mai mult, există un moment în care acest lucru se poate face, când există un moment potrivit pentru asta, așa-numita trezire de sus. O avem acum. Sper să nu ratam această ocazie.

Din Lecția zilnică de Cabala 20.02.20, “Grupul de zece”

Bărbați și femei: lucrând împreună

571.01Întrebare: Este foarte important pentru noi să ne unim și să creăm un Kli pentru femei. Aţi spus că scopul nostru comun este să îmbrăcăm dorinţa feminină cu intenţia masculină. Cum putem realiza acest lucru? Ce ar trebui să facă femeile?

Nu ar trebui să ne gândim la noi, ci doar la bărbați? Ce ne sfătuiți?

Răspuns: Vă simt durerea, de parcă aţi fi neputincioase fără bărbați. Dar acest lucru nu este adevărat.

Trebuie să înțelegeți că dacă vă adunați între voi și încercați să vă ridicați deasupra respingerilor voastre egoiste feminine, veți avea o oportunitate minunată de a crea un astfel de Kli care nici măcar nu va avea nevoie de cel masculin.

Desigur, mai târziu vom descoperi că există o completare reciprocă între părțile masculine și feminine. Dar, în stadiul inițial nu este absolut deloc necesar să amestecați încercările de conexiune feminine și masculine. Fiecare în cercul său. Dacă vă conectați serios una cu cealaltă, nu veți avea nevoie de bărbați.

Creatorul oferă ecrane și intenții atât bărbaților, cât și femeilor. Istoria cunoaște mari femei profete, cabaliste, care au fost mai mari decât bărbații. Deci nu ai de ce să vă faceţi griji.

Mai târziu, ne vom combina calitățile specifice masculine și feminine. Dar acesta nu este genul de muncă în care suntem împreună în apropiere, văzându-ne și auzindu-ne. Vom simți asta ca pe o dorință în aer – aici este partea feminină, aici este partea masculină. Vom simți chiar părțile feminine și masculine în partea feminină și părțile masculine și feminine în partea masculină. Așa vom interacționa.

Adică trebuie să dezvoltăm și să dezvăluim cine suntem. Atunci vom vedea că putem lucra împreună.

Dar mai este un drum foarte lung până la capăt. Urmează multe luni până când fiecare poate înțelege ce este un grup de zece feminin și unul masculin și cum ne putem conecta unul cu celălalt într-un contact nu fizic, ci spiritual.

Din Lecția zilnică de Cabala 19.02.20, „Pregătirea pentru Convenție”

Calea spre conceperea unui embrion spiritual

938.02Întrebare: Să presupunem că acum stabilim un parcurs pentru concepția unui embrion spiritual (Ibur). Simt deficiențele (Hisaron) prietenilor mei. Ce înseamnă să mă anulez în fața lor? Înseamnă să nu am gânduri sau dorinţe proprii și să mă gândesc doar la ei?

Răspuns: V-ați adunat împreună pentru a îndeplini o muncă spirituală; altfel, toate eforturile și timpul vostru sunt irosite. Prin urmare, vă sfătuiesc să luați în considerare pur și simplu ceea ce spunem despre embrion și să încercați să îl implementați cât mai mult posibil, să vă gândiți în mod constant la el. Asta este suficient! Nu mai este nevoie de nimic.

Imaginează-ți continuu ce trebuie să faci pentru a rămâne în această stare, a o menține și a o dezvolta pentru a nu cădea. Aceasta ar trebui să fie preocuparea tuturor și atunci veți simți că sunteți cu toții într-un singur flux, mișcându-vă într-o direcție pe măsură ce toate gândurile voastre se împletesc. Această direcție vă va menține și vă va dezvolta.

Întrebare: Sunt sigur că fiecărui prieten îi pasă de găsirea embrionului (Ibur) în profunzimea conexiunii noastre. Dar ce presupune de fapt această căutare? Ce înseamnă să te gândești corect la asta?

Răspuns: A gândi corect la embrion înseamnă să mă gândesc doar la modul în care mă anulez. Nu-mi critic prietenii; îi consider absolut perfecţi.

Dacă văd vreo imperfecțiune în ei, mi-o atribui mie, propriilor mele calități; calitățile mele sunt motivul pentru care îi văd imperfecţi. Nu am nevoie de altceva decât să mă anulez în fața lor.

În mod ideal, anularea treptată și constantă a ta în fața altora ar trebui să fie în acțiuni, gânduri și sentimente. Apoi, într-o perioadă scurtă, vei simți că ajungi cu adevărat într-o astfel de stare.

Din Lecția zilnică de Cabala 19.02.20, “Pregătirea pentru Convenție”

Dimensiune în spiritualitate

115Întrebare: Când ne integrăm reciproc unul în celălalt, vom simți o unitate de 620 de ori mai puternică decât a fost inițial la formarea sufletului comun. Această stare include și toate nivelurile mineral, vegetal, animal și uman?

Răspuns: Aceasta se referă la dimensiunea spirituală. Prin urmare, dacă vorbiți despre sufletul comun sau despre o anumită realizare, atunci în spiritualitate particularul și generalul sunt egale. O parte nu este o parte a întregului, ci același întreg.

Cele 620 de părți sunt practic întregul Parţuf spiritual, atingere de la Malchut la Bina. Dar în principiu, aceste 620 sunt împărțite în continuare în zeci de părți.

248 de părți de la Bina la Tifferet (RAMAH) și 365 de la Tiferet la Malchut însumează până la 613 părți (TARYAG) plus șapte părți suplimentare, care reprezintă un total de 620 de părți (TAPAH). Dar 620 sunt părțile sufletului în care este împărțit în general și fiecare dintre părți este formată tot din 620. Astfel, spiritualitatea este întotdeauna formată din 620 de părți.

Așa cum o persoană are tot felul de organe mici și mari, oase și tendoane, tot așa are și corpul spiritual.

Când îndeplinim unele acțiuni spirituale de dăruire, de apropiere, reînnoim și corectăm în mod constant aceste dorințe. Și cum se întâmplă acest lucru, încă nu simțim și nu știm, dar mai târziu cu siguranță îl vom vedea și îl vom atinge.

Din Lecția zilnică de Cabala 20.02.20, “Grupul de zece”

O relație specială

942Întrebare: Congresul este o stare în care putem simți cu adevărat fiecare prieten, scânteia și încărcarea lui. Ce lipsește în această stare pentru a o simți ca zece Sfirot, ca lumină directă și reflectată?

Răspuns: Lumina directă și reflectată exprimă doar relația dintre noi.

De îndată ce o relație de „eu sunt pentru prieten și el este pentru mine” apare între noi și astfel între toți cei zece, formăm imediat o stare în care simțim dăruirea de la noi către Creator și de la Creator către noi.

Apoi intrăm într-un nivel complet diferit de creație și începem să înțelegem ce se întâmplă în această lume și în lumea superioară. Această lume va deveni o lume superioară. Vom începe să simțim că totul funcționează diferit acolo.

Ar trebui să se întâmple. Din felul în care vorbesc, văd cât de ușor pot să vă transmit informații. Acesta este un semn că sunteţi pregătiţi. Așa că mergeți înainte.

Din Lecția zilnică de Cabala 19.02.20, “Pregătirea pentru Convenție”

Conexiunea grupului de zece cu zece Sfirot

235Întrebare: Cum este conceptul de „grup de zece” legat de cele Zece Sfirot? Aceste informații pot fi folosite pentru clarificări interioare?

Răspuns: Dacă întâmpinați probleme în a conecta grupul de zece spiritual cu grupul de zece fizic, imaginați-vă că fiecare dintre noi este o dorință, zece dorinţe egoiste separate care atunci când sunt interconectate, vă permit să construiți o intenție altruistă completă.

Studiem cele patru etape ale luminii directe: zero, unu, două, trei și patru. Sunt doar cinci etape. Dar, de regulă, vorbim despre patru, deoarece stadiul zero nu contează – este sursa.

Cele cinci trepte de lumină sunt transformate în zece Sfirot deoarece una dintre aceste Sfirot, anume Tiferet, este formată la rândul său din șase părți.

Calea de la lumină la dorință merge exact în zece părți. Nu poate fi mai puțin sau mai mult. Rabaş scrie despre acest lucru în unele dintre articolele sale, iar Baal HaSulam în cartea Studiul celor zece Sfirot.

De la lumină la dorință, pe care lumina o creează, trebuie să existe zece trepte în care treapta cea mai înaltă este lumina însăși și etapa cea mai de jos este însăși dorința. Astfel, lumina, pe măsură ce coboară treptat de sus, creează o dorință în sine.

Și atunci are loc opusul, acolo unde dorința începe să devină treptat ca lumină. Se pare că grupul de  zece Sfirot ale luminii directe apar atunci când lumina creează dorința de la Keter la Malchut și invers când Malchut dorește să semene cu lumina, de la Malchut la Keter.

Din Lecția zilnică de Cabala 19.02.20, “Pregătirea pentru Convenție”

Ce dă un rezultat spiritual?

599.02Întrebare: Dacă este important să mă includ în întrebările prietenilor, ar trebui să organizăm un atelier în care fiecare persoană să pună o întrebare, astfel încât să mă pot integra cu ea?

Când nu înțeleg cum să răspund mental la întrebarea unui prieten, voi putea adresa o cerere Creatorului?

Răspuns: Cu siguranță putem deveni incluși unul în celălalt în timpul atelierelor, dar este și mai bine când ne ajutăm reciproc.

Aveți întotdeauna ocazia să lucrați împreună. Încercați să găsiți o astfel de muncă colectivă care să vă permită să participați împreună la ceva, chiar dacă acțiunile sunt nesemnificative. Munca fizică colectivă este un câștig pur. Asta vă sfatuiesc.

Exercițiile intelectuale, cum ar fi întrebările, răspunsurile și așa mai departe, dau cu greu rezultate spirituale serioase.

Din Lecția zilnică de Cabala 19.02.20, “Pregătirea pentru Convenție”