Toată lumea ar trebui să aibă un loc sub acoperișul Sukkah

963.8Sărbătoarea Sukkot este despre construirea unui ecran (Shach) pentru a acoperi Sukkah și crearea unui loc pentru suflet. Ne restrângem și corectăm dorinţa de a ne bucura și construim un ecran peste ea. Cu acest ecran care ne separă de Creator, creăm o barieră care nu ne va permite să primim lumina superioară direct de la El ci doar prin ecran (Shach).

Acoperișul și pereții Sukkah și dimensiunile sale simbolizează detaliile sufletului nostru, regulile construcției sale.

Acoperișul Sukkah ne ascunde de lumina Soarelui, care simbolizează lumina directă. Soarele strălucește asupra întregii lumi în mod egal, fără obstacole. În Sukkah există patru coloane și pereți, dar principalul lucru este acoperișul (Shach), care nu lasă lumina soarelui să treacă direct către o persoană care stă în Sukkah. Acesta este sensul sărbătorii Sukkot – construirea unui Kli comun.

Acoperișul este construit din resturile din hambarși cramă. Puteți folosi ramuri tăiate din copacii din grădină. Ele acoperă acoperișul, astfel încât razele Soarelui să nu strălucească direct prin el în Sukkah. De fapt, refuzăm să primim lumină directă de dragul nostru.

Prin urmare, construim Sukkah împreună cu grupul și stăm împreună în el și ne bucurăm de unitatea noastră și de faptul că ne putem conecta și ne putem ascunde de razele Soarelui, de lumina directă, pentru că am construit un ecran.

Fiecare îl susține pe celălalt pentru a-l proteja de primirea plăcerii, care poate intra direct în dorința egoistă. Prin urmare, ne ascundem sub acoperiş și ne unim pentru a ne ajuta unii pe alții să rezistăm împotriva tuturor plăcerilor și ispitelor care ne încurcă în orice moment și astfel suntem salvați de primirea egoistă.

Toată lumea ar trebui să aibă un loc sub acoperișul Sukkah, unde să poată mânca în toate cele șapte zile ale sărbătorii Sukkot. Dar principalul lucru este să construim o Sukkah interioară în dorințele noastre, adică să construim un Kli spiritual comun și să fim sub un ecran comun.

Din Lecția zilnică de Cabala 10/8/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: