Legile principale nu pot fi schimbate

282.02Comentariu: În blogul dvs. ați scris că un sacrificiu este capacitatea unei persoane de a tăia literalmente bucăți din dorințele sale de la nivelurile mineral, vegetal și animal.

Cel mai simplu lucru este să lucrezi cu dorințe minerale. De exemplu, în Tora aceasta este descrisă ca fabricarea diferitelor obiecte din metale prețioase. În plus, aţi menționat diferite categorii de tot felul de dorințe vegetale și animale, care conform Torei sunt sacrificate.

Ultimul nivel al dorinței este uman: Cohen, Leviți, Israel. Acest lucru nu este clar.

Răspunsul meu: Totul se măsoară dacă o fac în mod clar în beneficiul oamenilor sau nu.

Întrebare: Dar de ce este totul codificat așa? Tora are o vechime de peste 3.000 de ani și majoritatea oamenilor nu simt că este necesar să se apropie de Creator „tăiând bucăți din egoismul lor”. De ce este totul atât de ascuns și nu este spus direct?

Răspuns: Practic se spune direct. Dar oamenii nu vor să recunoască.

Întrebare: Dar nu este clar din Tora că este necesar să lucrezi cu egoismul din interiorul unei persoane.

Răspuns: De ce? „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți” și așa mai departe. Ce nu este clar aici? Cele mai elementare legi sunt date într-un mod concis și foarte clar. Nu le poți schimba în niciun fel.

Comentariu: Da. Dar când citești toate aceste povești de iubire…

Răspunsul meu: Într-adevăr, oamenii încep să le interpreteze în felul lor: unii da, alţii nu, da pentru un lucru, nu pentru altul. Totul se datorează egoismului nostru. Așa transformăm totul în favoarea noastră.

KabTV „Stări Spirituale”08.01.2023

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: