„Cât de repede putem umple lumea cu iubire?” (Times of Israel)

Michael Laitman, pe The Times of Israel: “Cât de repede putem umple lumea cu iubire?

Cu toții ne dorim să trăim într-o lume plină de iubire, dar în același timp ne gândim că este imposibil.

Dar dacă am putea trăi într-o lume iubitoare?

În prezent trăim într-o lume ostilă. Ne trezim din ce în ce mai mult că luptăm și concurăm unii cu alții, iar ca urmare viața noastră se înrăutățeşte.

Natura noastră egoistă, în care dorim să beneficiem noi înşine pe cheltuiala celorlalți, începe să se întoarcă împotriva noastră, deoarece nu ne putem îndeplini niciodată dorințele crescânde și de asemenea, avem din ce în ce mai multă furie și cruzime în lume, care se întoarce la noi în mod negativ.

Acum imaginați-vă că am putea schimba viziunea asupra lumii și relațiile noastre într-o direcție de iubire și grijă.

Ce se întâmplă dacă am putea schimba brusc lumea, astfel încât nimeni să nu exploateze sau să facă rău altora?

Am vedea atunci o lume opusă, una în care fricile, anxietățile și senzațiile negative în general, s-ar schimba într-o direcție pozitivă – una de sprijin, încurajare și iubire unul pentru celălalt.

Iubirea ne-ar obliga să ne dorim să gândim și să acționăm optim. Am opri situația noastră constantă de a ne menține ocupați cu o gamă continuă de produse, publicitate, folosire și aruncare a exceselor inutile.

Dacă iubirea ar umple lumea, atunci chiar dacă nimeni nu ar lucra, ne-am satisface nevoile pentru că nu am avea nicio dorință de excese. În schimb ne-ar împlini complet o atmosferă de iubire și considerație reciprocă.

Egoul uman exagerat de astăzi ne conduce la un contrast tot mai mare cu natura, deoarece aproximativ 90% din ceea ce producem nu este necesar, în timp ce natura însăși produce doar ceea ce este necesar. În natură, totul este folosit în mod repetat la 100% din capacitatea sa.

Natura funcționează ca un sistem integral închis, iar influența noastră în natură este excepția. Adică, produsele noastre nu revin în natură în forma lor naturală, ci mai degrabă într-o formă distorsionată care aduce toxine și otrăvuri înapoi în natură.

Dacă totuși ne-am conecta cu iubire unii cu alții, atunci am curăța lumea. O atitudine iubitoare și grijulie între noi ar înlocui cerințele de exces și surplus și am ajunge la un echilibru nou între noi și cu natura.

Mai mult decât atât, până când nu vom aduce o transformare majoră a atitudinii noastre unul față de celălalt – unde iubirea ar înlocui ura și unde grija și sprijinul ar înlocui indiferența și apatia – atunci, cu cât investim mai mult în mijloace tehnologice pentru a curăța lumea fără a ne repara atitudinea unul față de altul, cu atât vom descoperi că lumea noastră devine din ce în ce mai poluată. Acest lucru se datorează faptului că natura ne cere în cele din urmă să ajungem în echilibru unul cu celălalt în atitudinea noastră unul față de celălalt, astfel încât să creăm o atmosferă de iubire și considerație reciprocă în întreaga lume. Până când nu vom face acest lucru, natura va continua să ne reamintească că eforturile noastre de a ne rezolva acumularea de probleme fără a ne repara atitudinea unul față de celălalt, nu va duce decât la tot mai multe probleme și suferințe.

Pentru a dezvolta relații de iubire în lumea noastră, trebuie să ne exercităm atenția, considerația și responsabilitatea unii față de alții. Făcând acest lucru, vom participa reciproc la sistemul integral al naturii și numai atunci vom depune mărturie pentru o nouă lume iubitoare, care va rezolva nenumăratele probleme și crize care se năpustesc astăzi asupra noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: