Ce ne oferă în mod specific studiul Torei?

959Dintr-o scrisoare:

Sunt o profesoară cu puțină experiență și nu sunt evreică. Dar mereu m-a interesat faptul că vă învățați copiii să citească de la vârsta de trei ani. Știu că se acordă multă atenție memorării textului.

„Voi” se referă la evrei.

Se știe că copiii din școala elementară puteau citi toată Tora fluent, din memorie. Ei puteau spune chiar de câte ori și pe ce pagină este menționat un anumit cuvânt.

Am multe întrebări. Desigur, am fost învățați foarte multe la universitate, dar răspunsurile dvs. sunt deosebit de importante pentru mine. Învăţ multe din programele dvs.. Prima întrebare este: ce oferă începerea educației la vârsta de trei ani?

Răspuns: Dă dezvoltare.

Întrebare: „Ce oferă o memorare atât de riguroasă a textului?” întreabă ea.

Răspuns: Este de asemenea, dezvoltarea memoriei.

Întrebare: Care este scopul acestui lucru pentru copil?

Răspuns: Pentru ca ei să cunoască bine Tora, să-şi poată aminti orice parte din memorie și să o citeze.

Întrebare: De ce anume Tora?

Răspuns: Pentru a dezvolta abilități la o persoană care nu pot fi dezvoltate prin nimic altceva. Prin nimic altceva. Am vorbit cu mulți oameni care au studiat Tora în acest fel și ei spun că este imposibil să transmiţi asta celor care nu au studiat-o. Textele Torei „consolidează” mintea unei persoane într-un întreg armonios.

Întrebare: Deci în principiu, este scopul de a aduce o persoană mai aproape de această armonie?

Răspuns: Da.

Întrebare: Cum citește un cabalist Tora?

Răspuns: Un cabalist nu citește Tora, ei o văd. Trezesc imagini în interiorul lor. Nu cele ilustrate în cărți. Ei își văd propriile imagini personale în spatele cuvintelor.

Întrebare: Toate aceste straturi sunt oarecum eliminate?

Răspuns: Acest lucru este imposibil de explicat.

Întrebare: O altă întrebare de la ea: „Progresul ne-a adus în punctul în care memorarea textelor este inutilă. Informațiile pot fi obținute instantaneu. Care sunt avantajele și dezavantajele acestui lucru, în opinia dumneavoastră?”

Răspuns: Faptul că putem jongla cu texte, cărți și enciclopedii cum ne dorim și să găsim citate în câteva secunde, este firesc pe de o parte. Dar pe de altă parte, elimină sufletul din toate acestea. Rezultă o informație pură.

Întrebare: Și există un suflet în a învăța Tora în acest fel?

Răspuns: În acest fel, da. Desigur!

Întrebare: Ultima ei întrebare: „Tocmai am început să predau. Care este cel mai important lucru de predat copiilor?”

Răspuns: Cel mai important lucru pe care trebuie să-i învățați pe copii este să aibă atitudinea corectă față de materialul pe care îl predați. Ei trebuie să înțeleagă că procesul de învățare însuși îi dezvoltă. Prin urmare, nici măcar nu contează ce studiezi, dar procesul în sine transformă un copil mic într-o persoană.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 8/4/24

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed