Semne ale animalelor cosher

559

Întrebare: De ce carnea de porc este considerată carne interzisă pentru evrei și musulmani?

Răspuns: Un porc nu este mai rău decât orice alt animal; are doar copita despicată. Care sunt semnele că animalele sunt cușer? Faptul că animalul are o Parsa, o diviziune pe copită.

În spiritualitate, Parsa înseamnă linia de diviziune între lumile pure ale Adam Kadmon și Atzilut și lumile impure ale Beria, Yetzira și Assiya.

Prin urmare despicătura de pe copită este un semn că animalul este curat. În plus, rumegătoarele au un ciclu închis de digestie; mestecă mâncarea și înghit, mestecă din nou și înghit. Aceasta înseamnă că lumina se ridică din lumile Beria în sus către lumea Atzilut și coboară înapoi, se ridică din nou și coboară din nou.

Dacă un animal are astfel de calități în lumea noastră, înseamnă că este în spiritualitate, respectiv se află într-o stare animală corectată și poate fi consumat.

Dar acest lucru încă nu este suficient. Trebuie sacrificat corect, astfel încât să nu o simtă; adică artera trebuie tăiată acut și sângele trebuie drenat. Cu alte cuvinte, să nu-l ucizi cu o armă, nici cu un topor în cap, ci trebuie făcut mai ales într-un mod atât de blând. Se crede că dacă un animal se simte speriat în timpul sacrificării, atunci carnea lui nu mai este kosher și nu este potrivită pentru consumul uman deoarece frica trăită de animal poate fi transmisă consumatorului.

Din punct de vedere spiritual, asta înseamnă că dacă îți ucizi greșit dorința egoistă la nivel animat și vrei să o ridici la nivelul uman, astfel încât nivelul uman din tine să o folosească, atunci trebuie să o pregătești în mod corect, astfel încât să nu rămână daune în ea.

Interesant este că singurul animal sălbatic care poate fi mâncat ucigându-l cu o săgeată este căprioara, deoarece este atât de cușer. Faptul este că ele au o rădăcină spirituală specială.

În ceea ce privește peștii, aceștia ar trebui să aibă solzi, care simbolizează ecranul- un Kli spiritual (vas) și o înotătoare care îi arată cum să conducă. Aripioarele și solzii sunt indicatori ai peștilor cușer potriviti pentru consumul uman.

Peștii nu contează cum au fost prinși și uciși. Poate adormi fără oxigenul pe care îl primește prin branhii, nu contează, pentru că peștele nu este la același nivel cu animalul. Îl poți găti în orice fel.

KabTV “Am primit un apel. Carne de porc Kosher?” 16/7/11

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: