„Care sunt avantajele Coronavirusului la scară globală?”

Întrebare în Quora: „Care sunt avantajele Coronavirusului la scară globală?”

Michael Laitman răspunde: Care ar putea fi avantajele unui virus care îmbolnăvește sute de mii de oameni și ucide alte zeci de mii în întreaga lume?

Un beneficiu ar putea fi că ajută la trezirea noastră și ne arată cât de mici și slabi suntem în fața Naturii.

Coronavirusul este dovada că Natura nu face discriminări între bogați și săraci, faimoși și necunoscuți, puternici și obișnuiți, educați sau fără educație și multe alte categorii în care ne regăsim fiecare. Astfel, în condițiile de distanțare socială în care existăm cu toții în întreaga lume, putem observa că suntem egali în fața Naturii.

Putem vedea cum granițele pe care le stabilim între noi ca indivizi și între națiuni devin nule în fața unui virus minuscul. El trece prin toate și ne determină să învăţăm ceva din acest exemplu.

Natura este un sistem integral. Ne cere să ne dezvoltăm conștienți de relațiile reciproce asemenea celor din Natură.

Această pandemie ne demonstrează că natura ne este superioară. Trebuie să schimbăm vechea paradigmă a profitului pentru sine. În noua paradigmă profită atât societatea cât și natura din care facem parte. Astfel, intrăm în echilibru cu natura și simțim pozitiv reacțiile acesteia.

Până la coronavirus, lăsam egoismul nostru să profite de ceilalți și să ne despartă.

Egoismul uman spulberă percepția naturii integrale.

Efectele coronavirusului sunt devastatoare. Dar, fără el, am fi putut avea o viață și mai grea. Egoismul ne-ar fi condus la o asemenea ură și divizare care ar fi declanșat un nou război mondial.

Principalul beneficiu al coronavirusului este să folosim această perioadă pentru conștientizarea egalității oamenilor în fața naturii. Stilul nostru egoist de viață ne-a determinat să ne facem rău unii altora. Coronavirusul ne obligă să fim înțelepți. Pentru a ieși din această pandemie trebuie să fim mai atenți unul cu celălalt, să ne susținem și să ne încurajăm reciproc.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed