“Este prea târziu pentru evreimea americană?” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinEste prea târziu pentru evreimea americană?

Evreii americani obișnuiau să creadă că antisemitismul în America exista doar la marginea Dreptei. Dar în prezent, găsiți mai mulţi din Stânga. După toate probabilitățile, însă, Stânga și Dreapta se vor uni în jurul singurului lucru pe care îl au în comun: ura pentru evrei. Evreii americani se trezesc, dar până când își vor da seama că retrăiesc zilele dinaintea Holocaustului, s-ar putea să fie prea târziu.

Un sondaj recent al AJC a evidențiat două puncte care indică faptul că evreii se trezesc, în sfârșit, din iluzia siguranței: 1)„Peste 93% dintre democrați, 87% dintre independenți și 75% dintre republicani spun că antisemitismul infectează națiunea. Cel puțin 80% dintre evreii din toate confesiunile … indică creșterea antisemitismului, la fel ca cel puțin 86% dintre evreii de toate vârstele”. 2) 31% dintre evreii americani „spun că și-au băgat pandantivul Steaua lui David în bluză, și-au scos kippot-ul [yarmulke] și au evitat să poarte sau să afișeze în mod public alte lucruri care ar putea ajuta oamenii să-i identifice drept evrei”. În plus, „Un sfert dintre respondenți spun că evită anumite locuri, evenimente sau situații, din motive de îngrijorare pentru siguranța lor.”

Antisemitismul s-a strecurat în America de la margini spre centru de câțiva ani, dar ritmul a crescut în ultimul an sau doi, și anticipez că după alegeri va deveni „la modă” să urăşti evreii. Când se va întâmpla acest lucru, progresiștii și liberalii din Stânga vor găsi brusc un punct comun cu neo-naziștii din Dreapta, și toată lumea va fi de acord că nu trebuie să lupte între ei, deoarece evreii sunt sursa tuturor necazurilor lor, evreii sunt cei care-i separă, și de aici înainte vor ști ce să facă.

Dacă evreii se așteaptă ca guvernul, orice guvern, să-i protejeze, mai trebuie să aştepte. Nu există niciun sens politic în sprijinirea evreilor: dacă limitează antisemitismul, atunci jumătatea națiunii care a pierdut alegerile se va întoarce împotriva guvernului. Dar dacă pot identifica că problemele națiunii vin de la evrei, atunci ce modalitate mai bună există de a uni națiunea? Aceasta este exact aceeași stratagemă pe care Hitler și numeroși conducători dinaintea lui au folosit-o pentru a uni națiunea și a redirecționa criticile guvernului către o minoritate vulnerabilă pe care oricine o urăște și o invidiază oricum. Evreii, din nou, vor deveni ţinta.

Spre deosebire de Germania din anii 1930, evreii americani, amintindu-și de Holocaust, sunt foarte activi în rezistența la antisemitism. Ei protestează, înființează organizații de apărare și fac lobby pe Capitol Hill. Dar nimic nu va ajuta. Evreimea americană a ajuns să simbolizeze capitalismul în cea mai proastă formă a sa, în care banii sunt tot ceea ce contează și, când îi ai, „faci lumea să se învârtă”. Atât timp cât aceasta este imaginea evreilor din America, aceștia nu au nicio șansă împotriva antisemitismului.

Evreii ar trebui să se angajeze într-un singur și numai un singur lucru: conectarea între ei. Trebuie să se conecteze între ei pentru a fi un exemplu pentru restul lumii. Evreii au dat lumii cel mai important motto dintre toate, simbolul altruismului: „Iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”. Dar dacă nu acţionează conform acestuia sau chiar să încerce să se deplaseze în acea direcție, lumea nu are nevoie de ei și va opta să continue fără ei.

Am avertizat evreii americani de aproape două decenii că soarta lor va fi oribilă dacă nu se vor uni și vor deveni un exemplu de solidaritate. Am scris două cărți despre consecințele dezbinării și rolul său esențial pentru poporul Israel, Ca un snop de trestii: De ce unitatea şi garanţia reciprocă sunt chemarea zilei, şi Alegerea evreiască: Unitate sau antisemitism, Fapte istorice despre antisemitism  Am publicat sute de articole și eseuri și am susținut zeci de prelegeri, în direct și prin internet, în SUA și Canada. În ciuda tuturor dovezilor istorice pe care le-am prezentat și în ciuda tuturor citatelor în care am arătat că înțelepții noștri de-a lungul secolelor au avertizat că unitatea este singura noastră speranță, aproape nimeni nu a ascultat, cu atât mai puțin să îmbrățișeze unitatea, ca soluție pentru problemele noastre.

Acum, în sfârșit, evreii americani acceptă că există antisemitism, dar totuși refuză să creadă că au o soluție. Ei cred că antisemiţii pot alege să nu urască evreii, și nu își dau seama că ura lor unul față de celălalt este cea care stârneşte ura lumii față de ei. În momentul în care își vor da seama că tot ce le trebuie este să nu se urască reciproc, lumea ar putea fi prea preocupată în acuzarea evreilor, prea entuziasmată de descoperirea cauzei necazurilor ei. Mă rog să mă înșel, deși istoria, mi-e teamă, că este de partea mea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: