Oamenii sunt un virus?

Comentariu: Oamenii sunt un virus. Aceasta este opinia uneia dintre puținele mișcări pentru salvarea naturii, pentru salvarea mediului, care se numește “Eco-fascism”.

“Încălzirea globală amenință umanitatea. Economia industrială distruge diversitatea speciilor. Corporațiile au prea multă putere. Albii ar trebui să se pregătească pentru un război rasial”, mișcarea aderă la acest slogan.

Ei cred că este necesar să izolezi oamenii de natură și este de dorit ca virușii precum coronavirusul și alte epidemii să distrugă pe unii dintre oameni. Și va rămâne partea din umanitate care se poate dezvolta activ, sprijini natura, ecologia și consumul rezonabil.

Răspunsul meu: Eu nu cred că aceste mișcări sunt vrednice de atenție.

Oamenii sunt un virus? Da, oamenii în starea de astăzi sunt o forță negativă, egoistă a naturii. Ei tot timpul au avut-o, însă astăzi s-a dezvoltat într-o asemenea stare unde ei înșiși nu pot să o suporte. Prin urmare, această stare devine deja relativ pozitivă, așa numita conștientizare a răului naturii sale. Prin urmare în societatea umană apar tot felul de mișcări opuse de natura lor.

Eu respect umanitatea pentru faptul că se uită după răspunsul la: ce ar trebui să facem cu noi înșine? Suntem atât de dăunători, răi, suntem atât de teribili, dar unde putem apela, ce putem face cu noi înșine?

Trebuie să ajungem la o concluzie serioasă și reală că din toți aceia care există pe planeta Pământ, noi suntem singurii dăunători. Nu deoarece noi mâncăm natura inanimată, vegetală, animalică, ci din cauză a ceea ce facem cu noi înșine.

Întâi, prin distrugerea naturii minerale, vegetale și animalice, noi aducem daune enorme mediului. Însă în același timp noi ne facem nouă înșine daune mari deoarece noi ne mâncam pe noi, vorbind la figurat, din interior.

Omul este singura creatură care posedă energie negativă, o proprietate negativă numită “egoism”, care este gata să omoare totul și pe toată lumea. Nu pentru propriul tău beneficiu, ci doar astfel încât nimic altceva să nu existe în apropiere. El vrea să se vadă pe el însuși ca fiind singurul în centrul lumii și să nu fie deloc alții în această lume.

Întrebare: Ai vorbit despre căutarea pe care o persoană o conduce, căutarea pentru o cale de ieșire, căutarea pentru o soluție pentru situația prezentă și în general schimbarea în paradigma întregii vieți a întregii umanități. Cum poate el să găsească acest punct rădăcină al răului pentru a-l eradica și începe o nouă mișcare?

Răspuns: El nu poate să îl găsească. Chiar dacă el vede cum ceva poate fi schimbat, el nu are puterea să o facă. Are nevoie de o implementare clară a programului naturii – cum o persoană se poate schimba. Acest lucru este inerent în înțelepciunea Cabala.

Ea arată cum ar trebui să se unească oamenii între ei pentru a extrage din natură forța pozitivă care îi unește și cu ajutorul unei asemenea unificări, pentru a canaliza această forță prin ei înșiși către întregul mediu.

Noi trebuie să ne inversăm natura și să devenim altruiști în loc de egoiști.

Schimbarea corectă a naturii umane la bunătate absolută, la iubirea aproapelui, ar trebui să fie la inima eticii și triumfului uman.

De pe KabTV “Știri cu Michael Laitman” 7/1/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: