“Popor al Israelului, uniţi-vă înainte de a fi prea târziu” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Popor al Israelului, uniţi-vă înainte de a fi prea târziu

Orice perioadă înainte de alegeri este urâtă, iar campania din Israel, înainte ca israelienii să meargă la urne în martie pentru a-l alege pe primul ministru, nu este diferită. Scindarea este la apogeu, disprețul reciproc este sărbătorit în timp ce toată lumea trage în direcții opuse, cu un singur scop în comun, de a-l calomnia pe celălalt. Diferența dintre noi și alte națiuni este că însăși existența Israelului depinde de unitatea sa, pentru a se apăra de toate forțele duşmănoase care doresc să-l anihileze, inclusiv cele din America.

Singura perioadă care poate fi comparată cu cea actuală, pentru a obține o mică estimare a situației noastre triste, este timpul dinainte de distrugerea celui de-al Doilea Templu – zile de ură nestăpȃnită, zile de dezgust și respingere, zile care invită forțe negative la dezmembrarea poporului nostru.

Atât timp cât nu reușim să rotim ȋmpreunăvolanul cu toată puterea pe drumul cel bun, deteriorarea adusă de diviziune ne va conduce pe panta alunecoasă către un adevărat dezastru, la nimic mai mult decât distrugerea societății noastre. În spatele actualei administrații americane se află forțe extremiste a căror ambiție este să distrugă Israelul, să ne șteargă de pe fața pământului și să impună idealuri opuse tradiției iudeo-creștine. Pionii acestor forțe se vor grăbi să semneze cu bucurie, în beneficiul lor, pentru abrogarea validităţii legale a statului Israel – nu cu o mână, ci cu ambele mâini!

Prin urmare, dacă nu ne venim în fire și realizăm cât de scufundați suntem în nămolul social și ego-ul care invită relele asupra noastră, situația se va deteriora și forțele distrugerii vor fi dezvăluite. În cel mai bun caz, câțiva israelieni vor putea scăpa cu un bilet de plecare de aici.

Există un nucleu interior puternic în această administrație, care este încrezător în poziția sa și puternic în voința sa, și este susținut în continuare de un număr de evrei americani care nu au învățat nimic din cea mai întunecată perioadă a poporului evreu. Istoria se repetă.

Dar ȋn măsura ȋn care această amenințare se arată, la fel se dezvăluie și soluția. Soarta noastră viitoare depinde de faptul că știm să concentrăm corect cea mai puternică forţălatentă din poporul evreu: să ne conectăm ca un singur om cu o singură inimă, deasupra forțelor de separare și conflictelor dintre noi. Faptul că brusc ne confruntăm față în față cu forțele amenințătoare care se iniţiază împotriva noastră, ne poate stimula și ne poate împuternici să construim și să ȋntărim o conexiune de iubire între noi, mai presus de toată ura care ne desparte.

Conexiunea dintre noi ne va salva atât pe noi, cât și întreaga lume. Conform cărții antice de bază a Cabalei, Cartea Zohar, care explică secretele Torei: „Israelul este inima întregii lumi, aşa cum organele corpului nu ar putea exista în lume nici măcar pentru o clipă fără inimă, la fel toate națiunile lumii nu pot exista pe lume fără Israel”. Prin urmare, poporul Israel trebuie să funcționeze ca o inimă, care respectă legea conexiunii iubitoare și o transmite lumii – cu alte cuvinte, acționează ca o lumină pentru națiuni.

Iubirea frățească israeliană evocă o forță pozitivă – o forță supremă care este deasupra tuturor micilor noastre forțe individuale – care are capacitatea de a neutraliza tot răul. Această putere corectează, îndreaptă, stabilește și organizează realitatea într-un mod integral și acceptabil pentru toată lumea. Trebuie să ne încredem doar în El, numai pe El trebuie să ne sprijinim; aceasta este calea scurtă și bună. Calea lungă și chinuitoare ar fi să ignorăm semnele de avertizare și chemarea la unitate ȋntre noi – forța care a stat la baza poporului Israel din timpuri imemoriale – și să permitem în continuare urii să roadă coeziunea până cȃnd fundația va fi subminată și distrusă.

Trump și-a finalizat mandatul de președinte. El a răsfățat poporul Israel, ne-a dat miliarde pentru a semna acorduri cu statele din Golf și multe altele, dar am folosit acele daruri pentru a ne întări mândria, ȋndreptăţindu-ne să ne agățăm de ea. Pe de altă parte, Biden și în spatele lui, Obama funcţionează pe o linie rigidă. Cu ajutorul Iranului și al restului țărilor ostile din Orientul Mijlociu, forța lor ne va face cu adevărat viața amară.

În perioada lui Trump a existat o oportunitate pentru noi să ne trezim, să ne recuperăm, să ne influențăm reciproc, fără a fi nevoie de lovituri care să ne conducă spre unitate, dar am ratat șansa de a o face ȋntr-un mod blând. Acum, odată cu noua administrație mediul s-a schimbat, iar provocările vor crește. După cum este scris, „Permisiunea a fost dată Distrugătorului”.

De acum înainte, chiar și milioanele de americani pro-israeliți care au votat pentru Trump vor merge treptat către direcţia principală, se vor alătura liniei opuse și vor abandona sprijinul pentru Israel. Acești oameni nu sunt mai puțin antisemiti prin natura lor decât alții și acum că nu trebuie să lupte pentru partidul lor, nici ei nu vor lupta pentru noi. Prin urmare, linia israeliană trebuie să fie fermă și fără compromisuri: vom reuși doar dacă ne conectăm deasupra diferențelor dintre noi, iar aceasta include toate sectoarele și cele mai mici părţi din poporul nostru. Vom reuși numai dacă acoperim cu iubire toate crimele, fără excepție, şi cu devotament. Doar așa vom putea învinge pe cei care vor să ne distrugă.

Tocmai atunci când totul din jurul nostru se desparte, se sparge și este pe punctul de a se dezintegra, timpul este copt și pregătit pentru conexiunea și unirea noastră, deoarece revelarea răului trebuie să preceadă revelarea binelui. Din cel mai rău loc, în care pare imposibil să se găsească un punct comun, va crește binele.

Orice forță malefică împotriva Israelului poate fi inversată în bine, iar inversarea depinde doar de unitatea dintre noi. Dacă știm să ne unim ca atare, atunci ne vom alinia cu o forță auxiliară, care ne va ajuta pe drumul nostru de a calma inamicul și de a ne îndeplini destinul în lume.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed