“Privind legea şi ordinea, şi Primul Amendament” (Linkedin)

Noul meu articol pe Linkedin “Privind legea şi ordinea, şi Primul Amendament

În ultimul timp, s-a vorbit mult despre brutalitatea poliției. Problema brutalității poliției a existat mereu, dar odată cu creșterea tensiunilor rasiale din America, fiecare incident pare să devină titlu de ziar și să provoace proteste, adesea indiferent de circumstanțe.

Dacă tendința actuală continuă, SUA vor cădea în anarhie și toți cei 330 de milioane de americani vor suferi.

Pentru a fi clar, întrunirea pentru a protesta este un drept protejat de Primul Amendament, la fel și libertatea de exprimare. Problema protestelor începe atunci când este folosită pentru brutalitatea civilă împotriva altor civili și a proprietății private și publice.

Când Primul Amendament vorbește despre dreptul de a manifesta, acesta afirmă în mod clar „dreptul oamenilor de a se întruni în mod pașnic”. Însă, atunci când un protest nu este pașnic, când este folosit pentru a intimida, abuza, distruge proprietatea și a răni oamenii, în opinia mea, poliția trebuie să se amestece, să îl desființeze și să restabilească legea și ordinea.

Litigiile nu sunt menite a fi soluționate, deoarece diversitatea este motorul dezvoltării și al progresului. Când îl îmbrățișăm, creștem. Când îl respingem, ne stingem.

În actualul „sezon deschis” împotriva poliției, aceasta își pierde legitimitatea în proprii ochi, deoarece ofițerii nu mai simt că reprezintă interesul publicului. Dacă vrem haos, așa trebuie să mergem. Dar dacă asta este ceea ce dorim, nu ar trebui să ne plângem dacă anarhiștii și huliganii distrug centrele orașelor, perturbă viața a zeci de mii de oameni timp de luni fără repercusiuni, distrug magazinele și ard afaceri fără un motiv aparent și transformă viața oamenilor în iad. Pentru cei care au fost deja afectați de schilodirea poliției, va dura ani de zile să-și revină, dacă o vor face vreodată. Dacă tendința actuală continuă, SUA vor cădea în anarhie și toate 330 de milioane de americani vor avea de suferit.

Dacă vrem să schimbăm lucrurile în bine, trebuie să se întâmple prin dezbatere pozitivă. Dar mai întâi, oamenii trebuie să-și dea seama că America este o țară în care toată lumea are un loc; este o țară a diversității. Aceasta, de fapt, este frumusețea Americii. În prezent, în loc să fie mândri de asta, oamenii încearcă să facă dominant „propriul lor tip”. Deci, primul lucru pe care oamenii trebuie să-l vadă este că toți fac parte dintr-un sistem, o țară.

Fiecare facțiune are nevoile și dorințele sale, dar facțiunile se completează reciproc și nu se anulează reciproc. Numai după ce oamenii au dezvoltat o astfel de stare de spirit pot începe să delibereze în mod constructiv.

Odată ce toată lumea este de acord că această țară aparține tuturor cetățenilor săi, ei pot să nu fie de acord, să se certe și chiar să se urască reciproc, atât timp cât există un sentiment general de apartenență la o țară, „o singură națiune sub Dumnezeu”, pentru a cita Angajamentul de Loialitate. Având în vedere această unitate, dezbaterile, oricât de aprige, vor întări unitatea națiunii și vor îmbogăți oamenii ei cu noi perspective. Litigiile nu sunt menite să fie rezolvate, deoarece diversitatea este motorul dezvoltării și al progresului. Când o îmbrățișăm, creștem. Când o respingem, ne stingem.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: