“Să vorbim despre antisemitismul Tik Tok împotriva tineretului nostru” (Times Of Israel)

The Times of Israel a publicat articolul meu “Să vorbim despre antisemitismul Tik Tok împotriva tineretului nostru

Antisemitismul online nu este nimic nou, dar acum pare să vizeze, mai mult decât oricând, tinerii noștri vulnerabili. Ascunși sub identități false, cei care ne urăsc dezvăluie în mod liber prejudecăți, fanatism și opinii antisemite în aproape tot spațiul necontrolat al social media.

Adolescenții care se identifică drept evrei se plâng de ostilitate constantă pe platforme precum Tik Tok, care sunt din ce în ce mai populare în rândul tinerilor. Care ar fi cel mai bun mod de a reacționa și de a face față acestui lucru? În primul rând, înțelegerea a ceea ce se află în spatele unei astfel de uri, îi va împuternici să transforme ostilitatea în acceptare și îmbrățișare.

De la începutul anului 2020, doar în SUA, mai mult de 380.000 de videoclipuri zguduitoare și peste 64.000 de comentarii de ură au fost eliminate pentru încălcarea politicilor de discurs instigator la ură, potrivit oficialilor Tik Tok. Dar realitatea arată că, deși unele eforturi vizează controlul ostilității online, această otravă se reînnoiește rapid și se răspândește în întreaga lume ca un virus.

Tinerii evrei americani spun că, în trecut, când încărcau conținut pe platformă fără să-și dezvăluie trecutul, au primit comentarii deosebite, dar imediat ce au dezvăluit faptul că sunt evrei, complimentele s-au transformat în insulte și izbucniri antisemite. Comentariile pe care le primesc în continuare includ laude pentru Hitler, salutări naziste, lovituri anti-Israel și negarea Holocaustului. De asemenea, Tik Tok s-a confruntat recent cu controverse legate de banalizarea istoriei din cauza unei „provocări a Holocaustului” care a apărut în aplicație, în care utilizatorii se înfățișau în mod flagrant ca victime ale lagărelor de concentrare.

Astfel de controverse și manifestări antisemite sunt deschizătoare de ochi pentru adevărata natură a oamenilor și sentimentele față de evrei. Prin urmare, este important să fie dezvăluite. Este la fel de zadarnic să ne îngropăm capul în nisip în legătură cu acest lucru, pe cât încercăm să scăpăm de iudaism, lăsând tineretul nostru fără rădăcini și fără un sentiment de apartenență. Dezvăluirea urii poate fi un lucru pozitiv dacă trezește la tinerii evrei întrebarea vitală: de ce există ura evreiască. Numai o înțelegere a fundamentului acestui fenomen și o conștientizare a ceea ce așteaptă lumea de la evrei, poate oferi tinerilor evrei baza pentru rezolvarea problemei antisemitismului.

Cum să reacționăm?

Ura împotriva evreilor este irațională, așa că un război al cuvintelor sau al altercațiilor nu are sens. Antisemitismul prin caracter nu necesită nicio justificare, deși se va găsi întotdeauna una. Mulți cred că ura provine din invidie: evreii sunt deștepți, de succes și inovatori; controlează mass-media, industria divertismentului, băncile și comerțul. Dar acestea nu sunt altceva decât raționalizări superficiale pe care le folosim atât noi, cât și cei care ne urăsc, pentru a justifica animozitatea. Rădăcina animozității este mult mai profundă decât atât.

Omenirea simte instinctiv că poporul evreu deține cheia unei lumi mai bune. De ce evreii? Și de ce crește presiunea acum? Cuvântul ebraic pentru „evreu” [Yehudi] provine din cuvântul pentru „unit” [yihud]. Unitatea este însăși esența poporului nostru care a fost stabilită conform principiului „iubiți-vă prietenul ca pe voi înșivă” pentru a deveni „o lumină pentru națiuni”. Pe măsură ce lumea suportă sciziuni și conflicte în creștere, există o așteptare subconștientă, că evreii ar trebui să se unească și să fie ca o conductă, pentru a canaliza această forță pozitivă de unire, de la natură la întreaga lume.

Problema este că am pierdut complet conștientizarea importanței unității noastre evreiești și, în schimb, predomină fricțiunile și separarea. Și cu cât oamenii din lume simt mai multe probleme și crize care decurg din diviziunea din societatea umană, cu atât vor simți subconștient că evreii sunt de vină.

Antisemitismul apare astfel ca un fenomen natural printre națiunile lumii, pentru a-i obliga pe evrei să se unească. Cu alte cuvinte, devenind un bun exemplu pentru lumea conexiunii pozitive, armoniei și sprijinului, atitudinea generală față de un popor evreu unit va deveni favorabilă și încurajatoare, iar încrederea în societate, în general, va crește. Acum, când ne dăm seama că deținem cheia unui viitor bun pentru propriul nostru tineret și pentru întreaga lume, este timpul ca noi să pornim discuţia.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed