“Satira antisemitismului” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSatira antisemitismului

În acest an, numai pe Twitter și Facebook, au fost făcute 1,7 milioane de postări antisemite, a declarat Elan Carr, trimisul special al SUA pentru monitorizare și combatere a antisemitismului. Nu este o problemă de râs. Dar dacă ne luptăm cu ura prin satiră, așa cum încearcă comedianţii? Ar putea fi o modalitate eficientă de a aborda teoriile conspirației împotriva evreilor? Cred ca da”. Indiferent dacă se face într-o manieră simplă sau din partea inversă, ceea ce contează cel mai mult este să trezim întrebarea de ce există ura nesfârșită împotriva evreilor, ca un pas important pentru a rezolva definitiv problema.

Numai oamenii din Israel pot face diferența în lume, deoarece aceștia sunt oamenii care au primit metoda de conexiune, înțelepciunea Cabalei, care descrie mijloacele pentru a atrage forța unică din natură, capabilă să neutralizeze orice perturbare și negativitate din realitate. Această forță care echilibrează ura este puterea iubirii, creată prin unitatea evreiască. Când evreii sunt uniți și devin un exemplu de urmat, ei se vor ridica ca „lumină pentru națiuni”, luminând calea către un viitor pozitiv pentru umanitate. Aceasta va fi ziua în care corectitudinea, egalitatea și înțelegerea reciprocă vor avea ultimul cuvânt.

Coronavirusul provine „dintr-un loc numit Wuhan, care se află în Israel”, a glumit comediantul evreu Sasha Baron Cohen într-o emisiune populară de televiziune din SUA și a fost raportat în unele mass-media. Oamenii cu siguranță nu îl iau în serios și este clar că intenția sa nu este de a alimenta provocarea, ci de a folosi sarcasmul ca o modalitate eficientă de a disprețui antisemitismul. De ce ar putea fi aceasta o strategie excelentă? Pentru că avem nevoie de o abordare creativă pentru a aborda animozitatea crescândă împotriva evreilor din întreaga lume. S-ar putea să ne ajute să evidențiem direct acest fenomen și cu voce tare pe rețelele sociale, în care antisemitismul apare și se răspândește ca un virus.

În prezent, atenția lumii se concentrează pe cealaltă epidemie, Covid-19, care a înlăturat ușor ura împotriva evreilor, dar nu a șters-o de tot, așa cum arată statistica. De îndată ce epidemia va slăbi, vocile dușmanilor noștri se vor intensifica din nou, dând vina pe evrei pentru pandemie și alte calomnii, așa cum fac antisemitii atât de deschis la fiecare primă ocazie și prin orice mijloace avute la dispoziția lor.

Cu toate acestea, ne pierdem timpul încercând să-i combatem direct pe cei care ne urăsc sau luptându-ne să eliminăm conținutul nedorit. Aceste acțiuni nu vor ajuta și nici nu avem puterea și resursele imense pentru a eradica problema. De îndată ce măsurile de eliminare a posturilor antisemite sunt puse în aplicare într-un singur loc, ele se reproduc rapid, ca buruienile, într-un câmp. Prin urmare, singura strategie care va da roade este să învățăm cum să luăm negativitatea aruncată în calea noastră și să oferim opusul, cu toată bunătatea așteptată de la poporul evreu.

De fapt, să facem un pas înapoi și să ne gândim clar la asta pentru o clipă. Când antisemiţii dau vina pe evrei pentru toate calamitățile din lume, ei indică de fapt evreii ca fiind singura forță capabilă să provoace schimbări în lume, ca fiind singurii oameni care au puterea de a rezolva orice criză cu care se confruntă umanitatea, dar care nu reușesc să împlinească acest scop.

Aceasta este o afirmație adevărată – au absolută dreptate. Numai oamenii din Israel pot face diferența în lume, deoarece aceștia sunt oamenii care au primit metoda de conexiune, înțelepciunea Cabalei, care descrie mijloacele pentru a atrage forța unică din natură, capabilă să neutralizeze orice perturbare și negativitate din realitate. Această forță care echilibrează ura este puterea iubirii, creată prin unitatea evreiască. Când evreii sunt uniți și devin un exemplu de urmat, ei se vor ridica ca „lumină pentru națiuni”, luminând calea către un viitor pozitiv pentru umanitate. Aceasta va fi ziua în care corectitudinea, egalitatea și înțelegerea reciprocă vor avea ultimul cuvânt.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: