“Schimbarea de care are nevoie Israelul” (Linkedin)

Noul meu articol pe LinkedinSchimbarea de care are nevoie Israelul

După patru campanii electorale epuizante în doi ani, Israelul este pregătit să înjure un nou guvern, „guvernul schimbării”. În timp ce zilele următoare vor fi probabil critice pentru această conexiune fragilă, tendința schimbării este clară.

Poporul Israel are nevoie de minuni vizibile. Prin natura noastră, suntem incapabili să existăm împreună, nu pe această mică bucată de pământ din Orientul Mijlociu, nu dacă am fi o țară situată în Europa și nici izolaţi la Polul Nord. Suntem un popor egocentric și cu gât rigid. Tensiunile interne din societatea israeliană au atins un punct de fierbere în ultima lună, iar situația scapă de sub control.

Nu cred că noul guvern este capabil să repare fisurile și să aducă statul Israel la un țărm sigur. Este condus de o colecție de politicieni, care trag toți în direcția lor și nu sunt dispuși să facă compromisuri în favoarea unei unități reale a poporului. Sunt dispuși să renunțe la ego-urile lor și să se conecteze deocamdată, dar ca o haită de lupi care își propune să devoreze căprioara, imediat după vânătoare, toți se vor întoarce la propriul complot, neînclinați să-și lase interesele individuale în favoarea unităţii în cadrul societății israeliene.

Toate revoltele politice care au loc în prezent în Israel reprezintă o oportunitate de a schimba perspectiva asupra viitorului națiunii. Ni s-au dat aceste circumstanțe pentru a înțelege în ce fel de lume trăim, cine suntem, noi poporul Israel și care este rolul nostru pe Pământ.

Poporul evreu are o anumită valoare prin care fie va crește, fie va cădea și nimic nu o va schimba. Aceasta este valoarea „iubirii aproapelui tău ca pe tine însuți”. Atât timp cât ne străduim să avem o conexiune cordială, garanție reciprocă, unitate crescândă, atunci roțile societății merg mai departe către o destinație bună și binevoitoare. În încercarea de a ne uni între noi, evocăm o putere de conexiune extraordinară, o forță supremă de iubire și dăruire care va acoperi toate diferențele, indiferent de cât de profunde sunt acestea. Fără ea nu am reuși niciodată.

Conexiunea dintre noi nu depinde de niciun guvern. Politica nu ar trebui să definească cine suntem și mai important, ceea ce ne lipseşte. Începând din această perioadă accentul se pune pe conexiunea în interiorul oamenilor, o conexiune care trebuie să provină de la nivelul de bază, de la oamenii înșiși.

Și nu este nevoie să ascundă sau să estompeze separarea și diviziunea. Trebuie să recunoaștem că suntem infectați de egoism și să ne întrebăm chiar înainte ca ego-ul să ne depășească și să se ridice asupra noastră sub diferite forme: De ce suntem prinși într-un ciclu nesfârșit de crize? De ce nu reușim să ne ridicăm deasupra fisurilor societăţii? Unde s-a dus sentimentul de rușine?

Știm cum ne privește întreaga lume? Deocamdată, lumea profită de abilitățile și inovațiile noastre evreiești, dar în același timp ne urăște din suflet, râzând de noi pe coridoarele arenei internaționale și ascuțind săgețile care ne vor fi aruncate în curând, pentru că ne văd împărțiți și slabi. În astfel de condiții precare, problema mai gravă pe care trebuie să o abordăm este lipsa noastră de viziune pentru viitor.

Dar această situație poate fi luată ca o oportunitate de a ne reconecta la metoda de conexiune moștenită de la înțelepții noștri. Chiar și un simplu gând sau efort de a ne apropia unii de alții în inimile noastre și de a înțelege că nu avem altă alternativă de supraviețuire decât să ne conectăm, ne va conduce la o dezvoltare semnificativă. Ni se oferă o oportunitate de aur de a realiza că ne confruntăm cu perioade de transformare substanțială, dar dacă vrem ca schimbarea să fie una pozitivă ar trebui să începem în noi înşine, cu o relație mai caldă, de sprijin reciproc între noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: