Cât de solidă este lumea noastră?

Toate sursele primare Cabaliste descriu sistemul de management superior, ceea ce înseamnă forțele care acționează asupra noastră, dar pe care noi nu le simțim.

Noi nu vedem forțele, dar simțim doar rezultatul impactului lor, la fel cum nu vedem curentul electric care curge prin fire. Numai atunci când un bec este aprins sau suntem șocați prin atingerea unui fir viu ne dăm seama că există curent. În mod similar, nu știm ce se întâmplă cu noi, adică ce forțe ne afectează.

Ne mișcăm, creștem, ne gândim la ceva și experimentăm unele evenimente, ceva se întâmplă în jurul nostru tot timpul. Și de unde provin toate aceste evenimente? Cine ne guvernează? În principiu, nu știm. Noi credem că totul se întâmplă din întâmplare sau că mă gândesc la ceva. Dar de unde au venit gândurile mele, nu știu de ce cred că sunt ale mele.

Adică, o persoană în lumea noastră vede doar un mic fragment din întreaga lume, din întregul sistem, și, astfel, ea este într-o stare de detașare față de lumea reală.

Lumea reală este mult mai mare. De unde am venit? De ce am fost născuți în astfel de condiții, cu aceste caracteristici, în această familie? Care este originea universului nostru?

Am crezut odată că universul a existat infinit. Când am fost la școală, ni s-a spus că totul există etern.

Apoi, am descoperit brusc că universul există doar de 14 miliarde de ani, începând cu Big Bang și răspândindu-se în continuare, aceasta este deja o perioadă limitată de timp. Și ce s-a întâmplat înainte de asta? Nu se cunoaște. Dar noi știm că această dată este nașterea lumii noastre.

Mai mult decât atât, știința modernă demonstrează că, dacă vom pătrunde în materie, atomi, și apoi dincolo de atomi, dincolo de particulele elementare, atunci totul dispare acolo: Nu există nici o materie, există forțe în formă de nori. Electronii, protonii și neutronii nu sunt particule elementare, ci unele efecte de nori. Se pare că tot ceea ce am gândit vreodată de nezdruncinat: materie, energie, informație, totul este ceva care se dizolva intr-un volum pe care nu-l înțelegem.

Astăzi, știința ajunge la acest lucru. Și de aceea este dificil pentru noi să comunicăm cu ea, pentru că nu suntem formați pentru a comunica cu astfel de concepte. De aceea, știința se apropie de o criză, iar pe fondul crizei, știința Cabalei este revelată.

Din Convenția de la Georgia 05/11/12, Lecția 1

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: