Totul depinde de pregătire

Cel mai rău lucru cu privire la starea fizică şi spirituală este frivolitatea. Anumite zâmbete, un gest sau un act de lipsă de respect şi asta-i tot. Totul în mine cade. Trebuie să ne temem de acest lucru, aduci un prejudiciu unui prieten, dar îţi faci ţie mult mai mult rău.

Trebuie să fii mereu într-o “bucurie serioasă”, din inimă. Chiar dacă starea ta este cea mai rea, dacă aspiraţia vine din inimă, aceasta va ajuta. În niciun fel nu ar trebui să arăţi nimic, doar dacă joci intenţionat pentru a încuraja un prieten. Acest lucru este esenţial pentru a menţine nivelul nostru şi a fi constant preocupat de creştere, din ce în ce mai mult, tot timpul. Nu uita lucrul cel mai important, pregătirea.

Îi sfătuiesc pe cei care au posibilitatea, să se conecteze la transmisia în direct a lecţiei de dimineaţă. Deşi eu spun că nu este nicio diferenţă atunci când o priveşti, este posibil să o priveşti mai târziu, dar dacă poţi, acesta este momentul potrivit. Are o importanţă psihologică pentru o persoană. Energia spirituală care  există în lume se găseşte aici.

Dar atunci când cineva simte că în acel moment nu este nevoie să se agaţe de această stare şi să se teamă că va trece, adică este într-o stare de relaxare, se ridică de la calculator, bea o cafea şi aşa mai departe, ea nu este lipită de ecran. Prin urmare, vă îndemn imperios, vă recomand, dacă este posibil, să urmăriţi cel puţin o parte din transmisia în direct a lecţiei şi nu rataţi conexiunea noastră şi unitatea de duminică seara.

Veţi vedea ce înseamnă pregătirea: suntem gata să ne pregătim pentru starea de corecţie finală, de adeziune a lumii întregi cu Lumina. Toate vieţile noastre, toată ascensiunea spirituală se numeşte “Pregătire” şi, prin urmare, trebuie să preceadă toate activităţile noastre. Înainte de curs, am nevoie de sfert de oră pentru a citi ceva. Trebuie să fac ceva cu mine. Am nevoie să aud ceva în direcţia cursului.

Citiţi Psalmii sau părţi din literatura noastră, ceva ce nu este conectat la nimic, ceva ce te face să faci o actualizare pe drum. Un violonist sau violoncelist îşi acordează instrumentul indiferent ce melodie va cânta mai târziu. Deci, noi trebuie, de asemenea, să ne reglăm “instrumentele” noastre apoi, în timpul lecţiei, vom interpreta.

Nu mă pot imagina venind la lecţie fără să mă pregătesc. Nu contează să ştiu ce voi spune. Credeţi-mă, mă aşez acum, privesc la subiectul cursului şi încep. Asta nu face nicio diferenţă pentru mine, dar eu trebuie să mă reglez înainte!

Înainte de lecţia de noapte, Rabash mergea pe stradă timp de o jumătate de oră. Mă ridic o jumătate de oră înainte de curs, chiar dacă trebuie să merg doar cincizeci de metri. Am nevoie să fac un duş cald, să mă trezesc, să citesc ceva din materialul său care nu-mi distrage atenţia de la lecţie, ci dimpotrivă, mă reglează în mod corect.

Uneori, se întâmplă că ai citit un anumit material şi apoi, îţi este dificil să te regrupezi şi să vii. Ajungi şi brusc, un subiect total diferit ţi-a fost pregătit. Este vorba de responsabilitate, în faţa mea există zeci de mii de studenţi din întreaga lume!

Astfel trebuie să se simtă fiecare din noi, deoarece lucrăm într-un kli comun. Nu sunt acordat la ceva anume. Mă ajustez la această conexiune pe care puteţi să mi-o daţi în orice moment, iar dacă nu se poate, atunci lecţia este inutilă.

Uneori, starea voastră, conexiunea voastră, mi se deschide astfel, că vorbesc liber şi cu uşurinţă şi asta nu depinde de numărul de persoane. De fapt, aceasta depinde de calitatea conexiunii. Uneori, voi reuşiţi apoi şi apare un minunat material. Prin urmare, este necesar să luăm în considerare toate acestea şi să fiţi copii buni.

Din Congresul St Petersburg, 13.07.2013, Lecţia 4, Ziua 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: