Când profesorul devine dezirabil

Observație: Astăzi respectul pentru profesori scade rapid. În liceu elevii sunt violenți față de profesori. Se raportează o rată ridicată de amenințări care vin din partea elevilor către profesori. Mulți dintre ei chiar trec la acțiuni. Toată lumea caută un exemplu de profesor pe care o persoană îl poate respecta și urma dar nu îl găsește.

Comentariul meu: Copiii îl văd pe profesor ca pe un țap ispășitor: „Ce ne înveți? Ce fel de lume ne oferi? Ce vrei de la noi? ” și așa mai departe. Adică, există multă furie în ei față de această lume.

Nu pot primi împlinire, saturație și satisfacție din partea lumii și, prin urmare, se pare că o aruncă asupra profesorilor ca reprezentanți ai acestei lumi, care sunt în fața lor în fiecare zi timp de multe ore. Iar profesorii îi pun să facă niște exerciții, să rezolve probleme și să susțină examene inutile.

Întrebare: Copiii înțeleg că nu vor folosi niciodată în viață acest lucru?

Răspuns: Desigur. Astăzi, profesorul reprezintă cea mai urâtă ființă din lume pentru copil, care îi forțează și restricționează. Acesta este un temnicer legal.

Observație: Inutil să spun că este teribil. Îmi amintesc de profesorii mei, nu aveam un astfel de sentiment. Se părea că va fi util într-o zi. Acum totul se revarsă brusc cu o mare forță.

Comentariul meu: Oamenii nu au nevoie de nimic din ceea ce se întâmplă la școală, din ceea ce învață la școală. Nu au nevoie de nimic dintre acestea și nu vor folosi nimic.

Întrebare: De ce anume are nevoie o persoană de la un profesor? Ce înțelepciune?

Răspuns: Conexiunea cu ceilalți. O conexiune bună, corectă între ei. Doar acest lucru ar trebui predat la școală. Și „doi plus doi rezultă patru” se adaugă pentru dezvoltarea creierului. Așadar, nu putem face nimic în acest sens, va trebui să refacem toate acestea.

Este necesar să se predea, desigur. Totuși, în primul rând pentru a învăța ce are nevoie o persoană în viață. Și asta este doar conexiunea corectă între oameni.

Întrebare: Putem continua să oferim educație pe baza acestei conexiuni?

Răspuns: Oferă educație, dă orice vrei. Dar principalul lucru este educația corectă. În caz contrar, educația cu aceste științe exacte îi va determina pe oameni să construiască arme și orice altceva care să ducă la mijloacele de rănire reciprocă.

Observație: Cu alte cuvinte, dă-i fizică, va face o bombă nucleară. Dă-i chimie, va crea arme chimice.

Comentariul meu: Bineînțeles. Ce vrei de la ei? Tu i-ai învățat asta. Nu ați rezistat faptului că natura crește întotdeauna egoismul în ei. Ținând cont de faptul că egoismul se dezvoltă constant în ei, le-ați dat cunoștințe pentru a putea folosi acest egoism în detrimentul propriu. În mod involuntar, profesorul devine o sursă a răului.

Întrebare: Dacă mesajul profesorului este: Vă învăț să vă conectați cu oamenii, să vă conectați cu natura, această ură va dispărea?

Răspuns: Profesorul ar trebui să explice că suntem cu toții un singur sistem, că ar trebui să fim conectați unul cu celălalt în sensuri bune, și nu în cele rele. Indiferent de ce suntem conectați. Cu toate acestea, sarcina noastră este de a transforma o conexiune rea într-una bună. Apoi vom începe să simțim o lume complet diferită în această conexiune bună dintre noi.

Întrebare: Vor simți copiii asta?

Răspuns: Trebuie să facem acest lucru pentru ca cei care sunt deja în școală să simtă asta. Atunci profesorul va fi dorit, singurul.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” KabTV, 03.08.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed