Ce ar trebui să citească copiii?

112Alyona scrie:

Dragă Michael Laitman,

Creşterea copiilor este una dintre cele mai mari preocupări ale mele astăzi.

Am găsit acest citat din Korney Chukovsky: „Auzind un basm, un copil este de obicei de partea celor amabili, curajos sau tratați nedrept. Întreaga noastră sarcină este să trezim, să promovăm și să întărim, în mintea flexibilă a unui copil, această abilitate prețioasă de a empatiza, simpatiza și împărtăși bucuria celorlalți, fără de care un om nu este cu adevărat om.

În opinia dumneavoastră, ce cărți ar trebui să fie disponibile unui copil? O bătălie între bine și rău, astfel încât copilul să poată alege o forță bună, sau cărți care descriu această lume ca fiind complet bună, fără niciun rău?

Răspuns: La început, cărți complet bune pentru copiii de școală elementară, dacă pot să spun așa. Și apoi într-un mod mai natural cărți în care răul este prezent la egalitate cu binele: Binele învinge, răul se retrage și așa mai departe până când un copil se maturizează și începe să citească cărți și romane unde răul prevalează.

Comentariu: Aceasta este pregătirea unei persoane.

Răspunsul meu: Să-l scot din basme și să-l introduc în viața reală.

Întrebare: În viața reală, unde răul învinge?

Răspuns: Desigur. Așa că un copil trebuie să învețe să nu se opună răului pentru că va aduce doar probleme asupra lui. El trebuie să învețe că răul învinge, dar ar trebui să rămână pe margine; în niciun moment să nu se angajeze într-o luptă împotriva răului.

Comentariu: Înțeleg această progresie. La început, el este doar un copil mic, blând; nu vrem să-l speriem. Prima etapă este clară. În al doilea rând, treptat apare răul, dar binele tot învinge. Și acest lucru este clar, așa încât să fie de partea binelui. Apoi aţi făcut o întoarcere drastică, aţi spus că lumea noastră este rea.

Răspunsul meu: Adică îi explicăm unui copil că, deși există bine și rău în lumea noastră, trebuie să evităm răul.

Întrebare: Aceasta este ceea ce îi explicăm copilului?

Răspuns: Da, unui copil, dar numai la a treia etapă.

Întrebare: Deci nu acceptați răul până la urmă? Ar trebui evitat, așa cum aţi spus. Aceasta este a treia etapă.

Când înțelege el că lumea noastră este construită pe rău?

Răspuns: El va înțelege acest lucru când va fi în a treia etapă. Se va întoarce, se va da înapoi și se va îndepărta de el. Apoi vine o etapă destul de interesantă când se implică în rău și îl folosește pentru propriile nevoi egoiste, avansarea în carieră și așa mai departe.

Întrebare: Așa că micul nostru protagonist, care a început atât de pur, urcă brusc pe scara carierei, călcând pe alții și așa mai departe?

Răspuns: Da

Întrebare: Și apoi a cincea etapă, ar trebui să înțeleagă că este așa?

Răspuns: Nu am ajuns încă la asta în lumea noastră, așa că nu avem exemple clare. De aceea nu vreau să vorbesc despre asta.

Întrebare: Dar ar trebui să ajungă măcar la concluzia că acest lucru este rău?

Răspuns: El trebuie să ajungă la concluzia că nu poate trăi într-o astfel de lume, că într-adevăr în lumea noastră a egoismului totul este distorsionat. Așa că nu are de ales decât să se distanțeze pur și simplu de această lume cât mai mult posibil, pentru că mai trebuie să şi existe, să-și îngrijească copiii și așa mai departe. Dar în general este o problemă.

Comentariu: Este o problemă să te izolezi de această lume. Mai ales acum când rețelele sociale sunt peste tot.

Răspunsul meu: Da, dar dacă cunoaște acest principiu de bază, se distanțează de lume.

Întrebare: Principiul că totul este o minciună, că tot ceea ce este hrănit este plătit și că trebuie să se distanțeze?

Răspuns: Corect.

Întrebare: Atunci spuneţi-ne doar modul corect de a ne distanța. Cu ce ​​ar trebui să se înconjoare? Nu e de mirare, Alyona întreabă: „Ce să pună la dispoziție unui copil?” Și acum vă întreb despre adulți: cu ce ar trebui să se înconjoare omul, cum se poate îndepărta de lume?

Răspuns: Înconjoară-te de grija de sine. Găsiți ceva care vă place în afară de muncă sau acasă. Îmi amintesc că aveam un vecin care era în domeniul lemnului. Asta era tot. Asta era activitatea lui. Căuta tot felul de lemne, bușteni și orice altceva și apoi lucra la ele. A făcut căsuțe pentru păsări, tot felul de chestii. I-a plăcut.

Întrebare: Deci, treptat, ușor ne aduceţi la un astfel de mod de a te distanța de lume prin adoptarea unui hobby? Adunând soldați, căci nu știu cum să prelucrez lemnul?

Răspuns: Nu contează, da.

Întrebare: Și atunci? Totuși, cum avem grijă de suflet?

Răspuns: Ei bine, vorbesc despre oamenii obișnuiți.

Comentariu: Dar haideți să facem un pas mai departe.

Răspunsul meu: Acest lucru îl va aduce pe om mai aproape de sufletul său.

Întrebare: Deci am trecut de la un copil mic la un adult. Unde ar trebui să ajungă o persoană ca rezultat, după ce a parcurs tot acest drum, până la urmă?

Răspuns: La faptul că cea mai simplă lucrare de mână înmoaie sufletul. În general, el va fi mulțumit de existența lui.

Întrebare: Dar această întrebare îl va sâcâi până la urmă, o întrebare atât de mică despre sufletul lui?

Răspuns: Poate da, și poate că asta va fi suficient pentru nivelul de dezvoltare al sufletului său.

Din KabTV „Știri cu Dr. Michael Laitman” 21/12/23

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: