Transformă viața într-un joc

Întrebare: Întreaga noastră viață se bazează pe un joc. Sociologul rus Vladimir Ilyin a scris: „Jocul este o viață diferită, acționând ca o oază creată de om în interiorul haosului vieții reale”.

Dacă jocul este întreaga noastră viață, cum poate o persoană să distingă ce este viața reală și ce este un joc?

Răspuns: Nu este nevoie să distingeți, trebuie să transformați viața într-un joc. Asta ar fi bine.

Întrebare: Cum poți să nu rămâi doar un copil?

Răspuns: Lasă-mă să fiu un copil. Ar trebui să mă simt ca un copil. Ce înseamnă că sunt mare? În ce sunt atât de mare? Nicăieri și în nimic.

Dimpotrivă, permiteți-mi să simt că sunt mic în comparație cu întregul univers, cu tot cosmosul imens, și sunt lucruri pe care trebuie să le înțeleg, să le primesc și cu care să  fiu umplut pentru a trăi cu ochii și cu gura deschisă.

Întrebare: Prima funcție a jocului este de a compensa energia neutilizată în lupta pentru supraviețuire. O persoană acumulează energie, adesea negativă, pe care trebuie să o arunce cumva, să o realizeze.

Cum poate o persoană să realizeze această energie negativă astăzi, astfel încât să nu conducă la rezultate fatale? Cum poate o persoană să folosească energia negativă care se acumulează în el sau ea pentru cauze constructive?

Răspuns: Trebuie să arăți unei persoane sensul, că acest sens este direct legat de el și care poate fi recompensa pentru realizarea acestui sens.

Întrebare: Jocul asigură conservarea calităților date de natură, dar nu sunt necesare în viața reală a unui individ. Cum poate o persoană să dezvăluie și să recunoască calitățile ascunse, oportunitățile ascunse pe care natura le-a implantat în el?

Răspuns: Numai într-un grup. Într-un anumit grup de oameni, atunci când toți sunt implicați în descoperirea potențialelor oportunități interne, neutilizate, pentru a se ridica deasupra lor înșiși . Deasupra lor înșiși se află doar în societate.

Prin urmare, trebuie să ne adunăm într-un grup în care cu toții doresc să se ridice deasupra lor înșiși pentru a ajunge la o astfel de conexiune între ei încât se vor ridica împreună în ceva comun. Să spunem că zece oameni se reunesc și devin unul. Acest „unu” va consta din toți, dar împreună vor simți această schimbare calitativă în ei înșiși, că fiecare a devenit de zece ori mai deștept, de zece ori mai puternic, de zece ori mai perspicace și așa mai departe.

Întrebare: Într-o lume imperfectă cu o viață agitată, jocul creează o perfecțiune temporară, limitată. Acesta este întotdeauna un fel de ciclu scurt. Poate jocul să fie transformat într-un joc infinit, astfel încât să nu se încheie?

Răspuns: Da, asta înseamnă un joc. Un joc real este unul care poate fi transformat într-un joc nesfârșit, o activitate nesfârșită. Cu toate acestea, numai dacă suntem mulți dintre noi.

Nu te poți juca singur. Când suntem mai mulți dintre noi, creăm combinații complet diferite în joc, ca într-un caleidoscop. Te-ai uitat vreodată printr-un caleidoscop? Când îl întorci, bucățile de sticlă spartă din interior se mută într-un fel de structură. Și noi la fel.

Când facem un caleidoscop din noi înșine în acest fel, vom obține astfel de imagini! Începem să ne descoperim ca fiind în comun, compatibili într-o astfel de formă încât, în final, primim un singur întreg, devenim Adam (Om), adică un element combinat.

Întrebare: Ce este un joc real, cel care aduce un câștig pentru toată lumea?

Răspuns: Acesta este atunci când o persoană dezvăluie adevăratul univers și începe să îl joace cu adevărat. Cu seriozitate!

Întrebare: Ce înseamnă să joci cu seriozitate?

Răspuns: Este atunci când cineva se joacă deasupra vieții și morții, nu pentru viață și nu pentru moarte, ci deasupra lor pentru conectarea cu ceilalți și construiește perfecțiunea împreună cu ei. Numai perfecțiunea poate umple o persoană cu sens.

Din „Știri cu Dr. Michael Laitman” de la KabTV, 12.07.2020

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed