“Când se va sfârşi pandemia de Coronavirus?” (Times Of Israel)

Jurnalul “The Times of Israel” a publicat noul meu articol “ Când se va sfârşi pandemia de Coronavirus?

Nu suntem obișnuiți cu coronavirusul. Nu avem nici o idee despre cum vom scăpa de el și unde ne vom îndrepta de aici.

Dacă cineva crede că va trece peste câteva săptămâni, nu va fi aşa. Ne aflăm într-o stare nouă, care va dura toată vara și va merge către iarnă, după aceea.

Când se va încheia această pandemie?

Se va încheia când vom îmbunătăți conexiunile umane. Pentru a înțelege de ce este așa, avem nevoie de o conștientizare mai profundă a modului în care funcționează natura.

Înainte să vină coronavirusul peste noi, am acționat dintr-o dorință indusă steroizi, de a profita unul de la altul pentru a ne împlini interesele egoiste.

Grija noastră pentru ceilalți oameni și planetă a fost umbrită de o preocupare pentru noi înșine. Ca atare, preocuparea noastră egoistă ne-a făcut să privim natura și pe ceilalți oameni doar prin prisma modului de a-i folosi pentru avantajul nostru maxim.

Astfel, natura avea nevoie să ne învețe o lecție. Și a făcut-o, într-o manieră foarte dramatică, vicleană, grijulie și riguroasă.

Am fost ca frații care se luptă pentru jucării, iar apoi natura, ca un părinte sever, ne-a ordonat să oprim cearta, să mergem în camerele noastre separate, să ne gândim la cât de greșit ne comportăm și cum ar trebui să o facem, unii față de ceilalţi, atunci când natura ne va permite să ieşim din nou afara.

Sper, așadar, că vom lua în serios perioada în care ne aflăm, că vom folosi timpul pe care îl avem acum pentru a realiza strânsa noastră interconectare și interdependență, între noi și cu natura.

Coronavirusul ne ajută să vedem cât de egali suntem. El nu face distincție între bogați și săraci, șef și muncitor, faimos și necunoscut – toți suntem egali în fața acestei lovituri.

Înțeleg greutatea pe care o avem în a vedea toți oamenii ca fiind egali, pentru că am fost crescuți să clasificăm și să etichetăm oamenii în anumite moduri, dar nu avem de ales: Natura ne arată prin acest virus că ne consideră pe toți ca fiind egali și am fi înțelepți să încercăm să ne vedem la fel ca natura.

Chiar și elitele multimilionare care au evadat în insulele lor private și în buncărele subterane, nu sunt încă în siguranţă faţă de coronavirus. Virusul a apărut în multe locuri, unde încă nu înțelegem cum ar fi putut ajunge. Prin urmare, chiar și în astfel de zone care par sigure, oamenii sunt predispuși la virus, așa cum este toată lumea, deoarece există un motiv complet diferit pentru prezența virusului, raportat la cât putem înțelege în prezent.

Prin urmare, cu cât ne raportăm mai repede la toată lumea ca fiind egali – grija pentru toți oamenii din lume, la fel de mare pe cât ne pasă de noi înșine – ne vom ridica foarte repede deasupra acestor lovituri pe care ni le-a trimis natura și vom progresa într-o conexiune din ce în ce mai mare între noi, în condiții mai calme și mai pașnice.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: