Cartea deschisă a naturii

Cum se explică în Cabala situația critică a pandemiei de coronavirus global, care s-a răspândit astăzi în toată lumea?

Cabala este în primul rând o știință care explorează natura. Omul, pe măsură ce se dezvoltă, învață mai multe despre natură. Și există o etapă specială în dezvoltarea omului în creație, când începe să realizeze că întreaga creație – natura minerală, plantele, animalele și oamenii – există ca un singur sistem integral, în care totul este conectat cu toată lumea.

Dacă realizăm o conexiunea integrală bună, în credinţă și susținându-ne unul pe altul, vom începe să simțim acest sistem, programul general și legile generale ale universului. Datorită acestui fapt, putem înțelege și cuprinde mai bine natura.

Cabala este o știință practică.

Cu cât mai puternică este conexiunea pe care o putem realiza și depăși forțele naturii care încearcă să ne împartă din ce în ce mai mult, cu atât începem să înțelegem legile și fenomenele naturii și suntem capabili să organizăm o viață mai bună, mai profundă și mai înaltă pentru noi înșine.

Vom ști ce ni se întâmplă și vom înțelege trecutul și viitorul nostru, ridicându-ne deasupra vieții și morții, desfășurând o hartă completă a naturii, care a început să fie dezvăluită primilor Cabaliști acum aproape șase mii de ani, cabalişti care sunt cercetători ai naturii.

Să ne gândim la ce a ridicat, mai exact, o persoană de la nivel animat și a separat-o de maimuță: egoismul uman, care o face să exploateze tot ceea ce vede, în avantajul său. Animalul trăiește, consumând doar elementele esențiale pentru a supraviețui singur și a-și continua specia, și nu mai mult. Un om vrea să preia totul și să guverneze întregul univers.

În secolul 21 și mai ales recent, egoismul nostru a început să crească exponențial, crescând zi de zi.

Așadar, avem nevoie de știința Cabala, care ne ajută să ne echilibrăm relațiile.

Într-adevăr, pe de o parte, vrem să ne îndepărtăm mai mult de celălalt și, pe de altă parte, să stăpânim toată lumea. Prin urmare, tocmai în vremea noastră se dezvăluie știința Cabala și există datoria de a educa toți oamenii despre aceasta, astfel încât toată lumea să știe să se conecteze unii cu alții.

Cabala ne oferă posibilitatea de a atrage puterea pozitivă a naturii, deoarece acum dezvăluim doar puterea negativă. Fiecare îi respinge pe ceilalţi, sau îi folosește pentru propriul beneficiu.

Cabala ne învață că o forță pozitivă, care poate fi atrasă și folosită pe lângă puterea negativă, este ascunsă în natură. Apoi, cu ajutorul acestor două forțe, putem lucra corect. Dar mergem întotdeauna pe aceeași linie stângă, ca pe o șină, în loc de două.

Știința Cabalei este dezvăluită astăzi pentru a ne ajuta să atragem puterea pozitivă din natură.

Nu putem aștepta ca această forță să se dezvăluie singură. Acest lucru nu se va întâmpla!

Doar dacă vrem să fim conectați și apropiați unul de celălalt, să ne înțelegem dependența și să începem să lucrăm cu mintea și inima într-o formă mai integrată, atunci vom descoperi puterea pozitivă a unității și vom construi noi relații între noi, nu în detrimentul omului, ci în folosul său.

Epidemia de coronavirus ne obligă să ne îndepărtăm în continuare. Nu este acest lucru contrar legilor Cabalei, care ne cheamă să ne apropiem? Dar Cabala este o știință, ca și fizica, care ne explică legile lumii. Este între noi, trebuie doar să te adȃnceşti în ea, să înțelegi.

Coronavirusul este o reacție a naturii la faptul că societatea umană nu este capabilă să mențină echilibrul. Vrem să ne apropiem doar pentru a ne folosi reciproc, mai mult și în cel mai nemilos mod.

De aceea, o forță numită „coronavirus” este dezvăluită și ne îndepărtează unul de celălalt. Deja trezim astfel de forțe în natură care devin distructive. Dacă vom continua în același spirit, atunci umanitatea va fi eliminată.

Prin urmare, coronavirusul se află între noi și ne oferă timp și spațiu pentru a ne gândi cum să organizăm mai bine societatea umană și relațiile dintre oameni, ca să corespundȃ legilor naturii integrale, comune. Altfel, vom distruge totul!

Din KabTV,„Conversația cu David Blumenfeld”, 3/25/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: