„Ce idee de afacere ar trebui să construiesc?” (Quora)

Michael Laitman, în Quora: „Ce idee de afacere ar trebui să construiesc?”

 De ce este nevoie pentru a construi o idee de succes în aceste perioade incerte?

La început trebuie să aflăm măsura în care lumea a trecut la un nou program în ultimele luni.

Astăzi, trăim într-o lume complet diferită. Este ca și cum extratereștrii ne-ar vizita și ar fi implantat un cip nou în realitatea noastră, schimbându-ne condițiile din jur, comportamentele și modurile noastre de a gândi.

Cu toate acestea, suntem într-o fază de tranziție și, de asemenea, multe persoane continuă să încerce să funcționeze în conformitate cu programul depășit al lumii noastre pre-coronavirus, un program care prioritizează valorile beneficiilor pentru  sine decât atragerea de benefii în favoarea celorlalți.

Dacă am înțelege tendința evolutivă a naturii de a ghida toate părțile sale către o conexiune perfectă și interdependentă, atunci am vedea cum schimbările de astăzi sunt în beneficiul nostru suprem: ele vin să ne apropie unul de celălalt, nu neapărat fizic, ci către o mai multă apropiere de la inişă la inimă.

Și când ne simțim mai aproape unul de celălalt, ne simțim mai fericiți, mai încrezători, mai siguri și mai sănătoși.

Prin urmare, ceea ce avem nevoie mai mult decât orice astăzi este un mediu care ne poate susține, încuraja și ghida conexiunea noastră, astfel încât să ne putem echilibra relațiile cu noul nostru program de dezvoltare – condiții care necesită o cooperare și îngrijire reciprocă.

Dacă nu reușim să ne îmbunătățim atitudinile unul față de celălalt pentru a se potrivi cu dependența reciprocă și responsabilitatea cerută de noul program de astăzi, atunci vom simți o greutate din ce în ce mai mare pe umerii noștri, cu atât mai mult cu cât ne plictisim de la o zi la alta.

Natura, prin coronavirus, ne-a plasat în noi condiții tocmai pentru a ne transforma.

Startup-urile de astăzi trebuie să țină cont de asta.

Dacă pornirile noastre din trecut au sfârșit într-o piață care ne-a pus concurenţa între noi, acum totul trebuie să se schimbe. Vom avea totuși nevoie de concurență, dar concurența noastră trebuie să se schimbe de la egoism, unde încercăm să obținem cât mai mult din piață pentru afacerea noastră, la o competiție în care fiecare dintre noi ne propunem să contribuim cu cât mai multă valoare umanității.

Și ce înseamnă astăzi „valoare”? Înseamnă că ai grijă ca nevoile tuturor să fie satisfăcute, precum și să îi ajute pe toți să devină cu adevărat fericiți, siguri și sănătoși, prin îmbunătățirea calității relațiilor umane.

Prin urmare, oricine care este suficient de îndrăzneț pentru a iniția o pornire în această perioadă ar trebui mai întâi să fie echipat cu cunoștințe suficiente și un mediu care să înțeleagă tranziția în care se află lumea și apoi să creeze instrumente care să îi ajute pe oameni să se simtă mai apropiați unul de celălalt.

De exemplu, există o mulțime de spații pentru dezvoltarea tehnologiei cu ajutorul cărora ne putem simți împreună într-o singură cameră, și cu atât mai mult, ca părți ale unui întreg în care fiecare respirație și contact este simțită de toată lumea.

Cu alte cuvinte, pe măsură ce ne îndreptăm către descoperirea interdependenței noastre strânse, putem dezvolta tehnologii care ne ajută să simțim ce înseamnă să percepem ca unul împreună cu ceilalți și care, astfel, ne vor ajuta să ne ghidăm tranziția mult mai pozitiv și mai armonios.

Astfel, avem nevoie de startup-uri care să răspundă autentic nevoii umane de conectare, ceea ce va servi pentru a netezi trecerea noastră de la gradul nostru actual la un sprijin și o considerare reciprocă mai mare.

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed