Coronavirus: Gânduri despre viață și moarte

Comentariu: În această perioadă a coronavirusului, suntem bombardați cu raportări de cazuri noi și de numărul decedaților.Omul citește toate acestea, și le absoarbe. În mod natural, frica de moarte crește.

Răspunsul meu: Noi suntem înspăimântați precum copii mici. Suntem provocați!

Întrebare: Ce este bun în legat asta?

Răspuns: Trebuie să ne maturizăm! Nu să rămânem precum copii mici.

Întrebare: Ce presupune maturizarea? Să ne gândim mai mult la viață și moarte? Sau altceva?

Răspuns: La scopul ei! Natura ne dă un indiciu despre ce trebuie să facem. Acesta este un ajutor! Ești învățat. Trebuie să fim recunoscători acestui virus!

Natura nu face nimic fără motiv. Este mai bine că ea ne învață în acest fel decât printr-un al treilea război mondial, de care spuneam că se apropia și ne gândeam că nu-l putem evita.

Întrebare: Ce atitudine ar trebui să aibă cineva față de moarte? Într-un fel sau altul această întrebare apare, în special acum când omul ar putea să sfârșească pe un ventilator. Eu întreb despre atitudinea mea față de moarte. Care ar trebui să fie acum ,când noi auzim despre ea în mod constant?

Răspuns: Ar trebui să ai o atitudine serioasă în legătură cu ea. Moartea nu este un accident, este o stare necesară înnăscută în natura, prin care noi trebuie să trecem. Moartea ne separă de corpul nostru animalic, “eul” meu este detașat de corpul meu, iar noi putem să trecem în stările următoare.

Putem să citim un articol despre asta. Aici eu am cartea profesorului meu, articolele lui. El scrie ce trebuie să facă omul pentru a se ridica deasupra acestei vieți. Totul este scris în Cabala.

Comentariu: Asta este scris de Cabaliști, în timp ce eu te întreb despre o persoană simplă de astăzi.

Răspunsul meu: Ce vrei cu o persoană simplă? Ea este ca un copil mic, se joacă și nu este interesată de aceste întrebări.

Comentariu: Mă poți ridica deasupra morții, să mă ajuți să fac față cumva la frică? Spune-mi ceva despre asta, dacă poți.

Răspunsul meu: Nu trebuie eu să fac asta. Sau tu vei începe să te strădui pentru asta. Vei înceta să-ți mai fie frică de asta.

Întrebare: Ar trebui să îmi fie teamă?

Răspuns: Da. Deoarece frica, necunoscutul, este acolo tocmai pentru a te încuraja să te corectezi în această lume.

Întrebare: Astfel încât să vreau să mă ridic deasupra morții, deasupra fricii?

Răspuns: De asta îți amintește coronavirusul. Adică este de partea ta; este prietenul tău; îi pasă de tine. El spune: “Uite, ești la margine. Așa că, haide, încă mai avem timp să facem ceva care ne va permite să trecem această linie în mod frumos, cu ușurință. Nici măcar nu contează cum. Cel mai important lucru este că tu îți vei găsi lumea, adică lumea viitoare, în timp ce ești în această viață.”

Întrebare: Dacă tratez virusul în acest fel, atitudinea mea față de viață și moarte se va schimba?

Răspuns: Totul se va schimba. Noi facem totul în această lume pe baza faptului că noi murim. Și dacă noi știam că nu murim, ci că ne transformăm, atunci noi am acționa diferit, în conformitate cu această transformare. La fel cum tu acum lucrezi pentru pensie, sau o vacanță, sau altceva, tu tot nu te gândești ca un copil mic, ci cu mult înainte. Așa că, avem nevoie cu adevărat de această motivație.

Comentariu: Te rog să clarifici termenul “reîncarnare”. Pentru mulți acesta este un concept “indian”.

Răspunsul meu: O nu, nu ne transformăm în păsări sau copaci, sau în orice de acest fel.

Comentariu: “Dacă ai trăit ca un copac, vei deveni un baobab.”

Răspunsul meu: Nu, deloc. Drept vorbind, asta este foarte interesant. Când am fost în India, am văzut cât de mult ajută asta oamenii să accepte lucrurile din viață, să trăiască cu ele, să rămână calmi, înclinați filozofic. Dar acesta nu este nivelul despre care vorbim. Deși atunci când un miliard de oameni din jurul tău gândesc în acest fel, fie că îți place sau nu, involuntar tu cazi cumva în asta.

Întrebare: La ce fel de reîncarnare te referi?

Răspuns: Noi vorbim doar despre transformarea interioară, despre starea spirituală a unei persoane.

Întrebare: Care se schimbă cum?

Răspuns: Devine liber de egoism. Aceasta este tranformarea de la această lume la lumea superioară.

Întrebare: Când încep să îi tratez pe alții cu iubire?

Răspuns: Dacă începi să practici asta astăzi, tu vei începe deja să percepi lumea superioară în relația ta cu altul.

Întrebare: Deci asta este iubire și dăruire față de alții? Asta este lumea superioară? Dacă încep să simt asta, eu voi începe să mă ridic deasupra morții?

Răspuns: Da.

Întrebare: Și moartea, ea există doar când eu trăiesc pentru mine însumi?

Răspuns: Asta este moarte pură.

Întrebare: A trăi pentru tine însuti. Așa că, de fapt, noi toți trăim în lumea morții?

Răspuns: Da, acesta este felul în care este numită.

Întrebare: Și ea aparent nu există?

Răspuns: Într-adevăr.

Comentariu: Omului tot îi pare rău pentru rudele sale, prieteni, obiceiuri, vacanțe, mare.

Răspunsul meu: Ca un copil care se agată de jucăriile lui.

Întrebare: Da. Uneori dă peste aceste jucării și suspină puțin: “Am trăit.” Lui tot îi pare rău să o lase pe oricare din ele. Cum simți tu în legătură cu aceste jucării?

Răspuns: Doar pentru scopul de a ascede la lumea superioară, doar pentru a stăpâni un cadru chiar și mai mare pentru dăruire, pentru iubire, pentru ieșire din sine, deasupra sinelui – numai pentru asta se merită să trăiesc. Altfel asta servește doar pentru a se umple pe sine cu o asemenea plăcere de moment că imediat pălește, dispare sau se schimbă; cu certitudine nu merită. Eu cred că virusul ne va ajuta.

Întrebare: Care este atitudinea ta personală față de moarte?

Răspuns: Sunt complet împăcat cu ea. Absolut. Sunt de acord cu guvernarea superioară, orice face.

Întrebare: A fi de acord cu forța superioară calmează pe om? Adică omul imediat se anulează în fața ei?

Răspuns: Da. Nu contează în ce stare este omul. Principalul lucru este că acceptă totul de sus și în acest fel încearcă să fie în adeziune cu ea.

Întrebare: Te rog oferă un sfat unei om obișnuit, cum ar trebui să trateze fricile sale acum?

Răspuns: Eu aș studia materialele noastre dacă aș fi el. Acum oamenii stau acasă, iar acesta este cel mai util lucru pe care îl pot face pentru ei înșiși. Asta le-ar aduce beneficii tangibile. Și o cale de ieșire din virus, cât și ca o cale generală de ieșire din criza și o atitudine generală bună cu o înțelegere pe larg despre viață și moarte.

Întrebare: Și a unuia față de celălalt?

Răspuns În mod natural, a unuia față de celălalt! Mult noroc nouă în acest lucru!

De pe KabTV “Știri cu Dr. Michael Laitman”, 3/30/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: