Cui îi este frică de educaţie?

Din pagina mea de Facebook Michael Laitman 5/14/20

Adesea, când spun că virusul COVID-19 educă umanitatea, oamenii tresar puțin, ca și cum aș spune ceva nepotrivit. Oamenilor nu le place să fie educați; le place să fie de vârf, iar educația înseamnă absorbția cunoștințelor de la altcineva, ceea ce îl pune pe educator deasupra și pe elev mai jos. Dar dacă știi că profesorul nu vrea altceva decât ceea ce este cel mai bine pentru tine? Ce se întâmplă dacă ai ști că profesorul te iubește și vrea să ai succes și să ai cea mai bună viață pe care o poți avea? Nu ai învăța bucuros?

Întreaga noastră problemă este că noi credem că suntem în război cu natura, așa că încercăm să o dominăm. Dar natura ne-a creat; nu putem fi peste ea, sau să câștigăm împotriva ei, oricât de mult încercăm. Mai mult, natura nu are nicio dorință de a ne face rău. Este armonioasă și își menține toate componentele în armonie unele cu altele. Oamenii sunt singurul element din natură care rezistă acestei armonii și vrea să fie în vârf.

Impunându-ne să ne punem singuri în carantină, natura ne-a arătat frumusețea, a venit la ușa noastră (adesea destul de literal), a curățat aerul și apa și ne-a educat cu privire la răul pe care ni l-am provocat nouă și mediului nostru totodată.

Acum că ieșim din blocaj, putem alege să menținem armonia cu natura sau să o părăsim și să ne reluăm petrecerile egoiste.. Dacă o alegem pe prima, natura ne va răsplăti de zece ori. Vom fi mult mai sănătoși, mai siguri și mai fericiți ca niciodată. Dacă alegem auto-îngăduința, natura, ca un profesor vigilent, ne va pedepsi din nou, dar mai sever, deoarece nu am învățat prima dată. Alegerea, ca întotdeauna, este a noastră.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: