„Cum va fi învins Coronavirusul dacă nu putem scăpa de gripa sezonieră?” (Quora)

Michael Laitman, On Quora: „Cum va fi înfrânt coronavirusul dacă nu putem scăpa de gripa sezonieră?

Vom vedea sfârșitul coronavirusului când vom depăși gândurile noastre negative, diviziunea și ura unul față de celălalt.

Lumea de astăzi este fundamental diferită de trecut, deoarece era noastră prezentă dezvăluie din ce în ce mai mult cât de dependenți suntem unul de celălalt, peste tot în lume. Și cu cât depindem mai mult unul de celălalt, cu atât ne bazăm mai mult pe fiecare membru al societății umane care susține valori de considerație și responsabilitate față de semenii lor.

Avem nevoie mai mult decât oricând de considerație și responsabilitate reciprocă pentru a ne scuti de o mulțime de suferințe inutile și, mai mult, pentru a crea un viitor mai sigur și mai fericit pentru toți oamenii.

În ceea ce privește coronavirusul, suntem încă în etape în care credem că se va termina în curând și totul va reveni la „normal”.

Dar nu va fi.

Noua eră a interdependenței în care am intrat cere să ne punem capăt rivalităților pentru a experimenta armonios conexiunea noastră. La fel, coronavirusul va dispărea în măsura în care ne ridicăm deasupra atitudinilor noastre negative unul față de celălalt și ne conectăm pozitiv.

Pur și simplu nu reușim să vedem cât de mult depinde sănătatea sau boala corpurilor noastre și a societății din jur de pozitivitatea sau negativitatea gândurilor noastre în raport cu alte persoane. Până când vom începe să ne înconjurăm în mod activ de influențe socio-culturale care ne inspiră să facem compromisuri, să cooperăm, să ne îngrijim unii pe alții și să ne conectăm pozitiv, atunci vom continua să vedem o creștere a fenomenelor negative – de la tot mai mulți oameni care se îmbolnăvesc de virus, tot mai mulți oameni care își pierd locurile de muncă, afacerile și sănătatea lor cu atât mai mult trebuie să mențină distanța socială.

Condițiile interdependente de înăsprire de astăzi întruchipează o nouă etapă în evoluția umană, așa că va trebui să ne obișnuim cu faptul că nu ne vom întoarce la viețile noastre pre-coronavirus. Așa cum au arătat biologii evoluționişti, natura evoluează constant prin criză către o mai mare cooperare și unitate și astăzi este tocmai un moment de criză globală care ne pregătește să facem o schimbare unificatoare la scară globală.

Dacă nu reușim să ne actualizăm de bună voie trecerea la o mai mare unificare peste diferențele noastre, atunci vom experimenta o interdependență mai strânsă într-un mod nedorit. Ar fi asemănător împărțirii unei camere mici cu cei mai mari adversari ai noștri. Cu toate acestea, dacă facem mișcări pentru a ne conecta pozitiv deasupra înclinațiilor noastre divizive – prioritizarea valorilor de considerație și responsabilitate reciprocă în întreaga societate umană – atunci vom experimenta o nouă lume armonioasă care ni se deschide, asigurând sănătate, siguranță și fericire pentru toți.

Imagine: Ani_Ka, Getty Images.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: