Dacă totul este aici pentru un motiv, despre ce ne învață Coronavirusul?

Michael Laitman, On Quora: „Dacă totul este aici pentru un motiv, despre ce ne învață Coronavirusul?

Coronavirusul a venit să ne învețe despre cât de mult depindem unul de celălalt și, astfel, cum trebuie să ne asumăm mai multă responsabilitate în atitudinile noastre unul față de celălalt.

Dacă ne uităm la evenimentele majore din istoria lumii, inclusiv la războaiele mondiale și la pandemiile din trecut, chiar și ele nu au implicat întreaga umanitate în măsura în care a făcut-o coronavirusul.

Astfel, am fi înțelepți să învățăm o lecție de interdependență globală de la coronavirus și să ne intensificăm jocul pentru a ne gândi și a acționa mai responsabil și mai considerabil unul de celălalt, tratându-ne reciproc ca membri ai unei singure familii umane, fiecare persoană având aceeași importanță.

Deși, în mod normal, avem în vedere doar propria noastră sănătate, coronavirusul ne-a obligat să acordăm atenție sănătății celorlalți din jurul nostru, conectând direct sănătatea noastră cu a lor.

Am fost angajați să menținem o listă de condiții pentru a nu-i infecta pe ceilalți – menținerea igienei personale, spălarea mâinilor în mod regulat, rămânerea la domiciliu în timpul închiderii, purtarea măștilor și susținerea unei distanțe de doi metri în public – și pe măsură ce economia se redeschide, perioada de distanțare continuă să ne facă să ne gândim la sănătatea celorlalți, deoarece sănătatea bună a celorlalți ne asigură noua insine sănătatea bună și invers.

Acesta este un mod clar în care coronavirusul ne-a învățat o lecție de interdependență.

Întrebarea devine apoi: Cât de mult aplicăm această lecție în viața noastră?

De aici, ne vom comporta într-un mod în care beneficiul societății conduce procesele noastre de gândire sau vom recurge la prioritizarea beneficiilor de sine, fără să luăm în considerare efectul asupra celorlalți, conform obiceiurilor noastre pre-coronavirus?

Considerarea celorlalți înainte de a ne considera pe noi înșine se opune naturii noastre umane egoiste, care ne situează constant înaintea altora.

Totuși, oricat de greu este pentru noi să ne gândim să beneficiem de alții, coronavirusul ne-a arătat cum natura ne poate obliga să facem asta indiferent dacă ne place sau nu.

Cu toate acestea, natura nu are intenția de a ne face să suferim.

Dimpotrivă, există o imensă împlinire și plăcere locuind în natură, care vrea să o descoperim.

Isi dorește să ne dezvoltăm în creaturi atotcuprinzătoare, atotștiutoare și sensibile și poate face acest lucru ridicându-ne deasupra gândurilor și dorințelor noastre proprii.

Cum? Oferindu-ne situații în care suntem obligați să ne conectăm mai bine pentru a supraviețui.

Astfel de presiuni sunt similare cu contracțiile nașterii. Precum un bebeluș devine presat să părăsească lumea lui confortabilă, dar îngustă din pântece și să intre într-o lume nouă din afară, la fel suntem și noi presati de evenimente precum coronavirusul sa ieșim din percepțiile egoiste ale lumii noastre, confortabile, dar înguste si sa intram intr-o nouă percepție a interdependenței noastre.

Mai mult decat atat, precum bebelușul nu știa că viața sa în pântece este minusculă, întunecată și constrânsă, nici noi nu reușim să vedem cum trăirea doar în conformitate cu cerințele ego-ului – beneficiul de sine în detrimentul celorlalți – este o lume minusculă, întunecată și constrânsă în comparație cu lumea pe care o putem descoperi atunci când ne orientăm principalul obiectiv către beneficiul altora.

Oricât de mult apreciem și dorim să avem dragoste, pace, adevăr, fericire, încredere, susținere, încurajare și îngrijire în viața noastră, nu reușim să vedem cum aceste calități sunt realizabile la o scară mult mai mare atunci când responsabilitatea și considerația reciprocă devin valoarea conducatoare în întreaga societate.

Atunci când fiecare își propune să beneficieze pe toți și când încurajăm să contribuim la societate ca un principal marker al succesului, în loc să ne creștem cu orice preț averea, atunci vom experimenta o viață armonioasă, echilibrată cu natura și vom simți un nou sentimentul de calm, răspândit în toată societatea, împlinindu-ne pe toți.

Sper, astfel, că vom adopta lecția de a fi mai responsabili și mai atenți unii față de ceilalți, pe care coronavirusul a venit să ne învețe.

Cu toții avem un rol special în a contribui la o societate care ne poate face viața grozavă și, până când vom face niște pași în aceasta direcție a noastră, natura ne va trimite memento-uri prin multe asemenea probleme, pandemii printre ele.

Mai sus o poză de Engin Akyurt de pe Unsplash.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed