“De ce vaccinul Covid nu-mi oferă nici o uşurare” (Thrive Global)

Thrive Global a publicat noul meu articol: “De ce vaccinul Covid nu-mi oferă nici o uşurare

Dacă vom deveni o societate guvernată mai degrabă de solidaritate și grijă, decât de înstrăinare și cruzime, vom deveni o societate sănătoasă și prosperă, în care toată lumea este liberă și siguranţă.

O femeie ține un flacon etichetat „COVID-19 Coronavirus Vaccine” peste gheață uscată în această ilustrație luată pe 5 decembrie 2020. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration

De la începutul anului, oamenii au încercat să se agațe de viețile lor anterioare în așteptarea unui vaccin care să vindece omenirea de sindromul respirator acut sever coronavirus 2 (SARS-CoV-2), care cauzează boala coronavirusului 2019 ( Covid19). Acum se pare că a sosit, în mai multe forme și de la mai multe companii. Potrivit unui eseu publicat de Forumul Economic Mondial, „Un vaccin durează de obicei mai mult de 10 ani pentru a se dezvolta”. În cazul Covid-19, pentru mai multe companii a fost nevoie de doar zece luni să il dezvolte. Cum au dezvoltat mai multe companii un vaccin de 12 ori mai rapid decât timpul mediu? Răspunsul este cel puțin, unul nedumeritor.

Totuşi, aceasta nu este cea mai mare problemă aici. Ce este cel mai deranjant pentru mine este gândirea noastră delirantă că, scăpând de virusul Covid, vom scăpa de necazuri și ne vom întoarce la stilul nostru de viață anterior, care în primul rând, ne-a provocat virusul.

Nu mă îndoiesc, și nici nenumărații oameni de știință cărora le-am citat postările anterioare, că coronavirusul este doar primul dintr-o serie de multe alte nenorociri care vor veni peste umanitate cu o frecvență tot mai mare. A scăpa de Covid nu va face decât să grăbească sosirea următoarei lovituri și mai dureroase. Trebuie să înțelegem că modul nostru de exploatare a naturii și a oamenilor s-a încheiat. Dacă o înțelegem și ne adaptăm acestei realități, vom trece relativ ușor prin faza de reparare. Dacă suntem încăpățânați, natura are mai mulţi aşi în mânecă pentru a ne arăta cine este cu adevărat șeful și niciunul nu este plăcut.

Tratăm natura ca și cum ar fi lipsită de viață, ca un lucru pe care îl putem ignora și respinge, ca și cum am putea face cu ea orice vrem. Covid a venit să ne învețe altfel. Prin el, natura ne vorbește. Ne învață limbajul, conduita și ne dezvăluie treptat secretele.

Natura nu are nicio intenție să ne omoare. Dacă ar fi avut, există modalități mult mai rapide de a face acest lucru decât Covid-19. Noi numim natura Mamă Natură, pentru că exact așa este. Ca o mamă iubitoare, vrea să ne învețe prin cea mai mică durere și efort ceea ce trebuie să ne învețe. Vrea să ne arate cum funcționează, cum gândește, ce vrea și de ce o vrea. Acționează în fața noastră, așa cum acționează o mamă în faţa bebelușului ei: râde și cântă, vorbește cu bebelușul ei, îi face față și îi arată alte obiecte și oameni. De ce face toate acestea? La urma urmei, bebelușul ei nu o înțelege, deci ce rost are? Ideea este că bebelușul dorește să învețe și, uitându-se la mamă„performând”, învață tot ce trebuie să învețe pentru a crește.

Natura ne tratează la fel ca acea mamă. La fel ca acel copil, nu o înțelegem; și ca acel copil, nu este nevoie. Tot ce avem nevoie este să ne dorim, la fel ca acel copil, iar înțelegerea va veni la noi, la fel cum se întâmplă pentru fiecare copil născut vreodată.

Natura vrea să ne facă conştienți, înțelepți și iubitori. Vrea să ne arate cum totul este conectat, de ce este conectat și locul și rolul nostru în această conexiune. Nu trebuie să știm acest lucru înainte de a ne asuma rolul; pur și simplu trebuie să ascultăm. Așa cum un bebeluș vrea mai întâi să învețe, apoi învață și, în cele din urmă, acționează, tot așa omenirea trebuie să vrea să învețe, apoi să învețe și abia apoi să acţioneze.

Dacă adoptăm această atitudine, nu vom avea nevoie de viruși, dezastre naturale sau alte forme de ameninţări. Acestea sunt ultima soluție a naturii, când renunță la a ne mai atrage atenția altfel. Dacă suntem încăpăţânați și nu dorim să învățăm, să fim atenți la natură și să înțelegem limbajul ei, atunci natura nu are de ales decât să ne atragă atenția în singurul mod care funcționează – rănindu-ne. Ne-ar putea face rău mult mai mult dacă ar vrea, dar nu o face. Ar trebui să fim mai înțelepți decât să spunem că virusul Covid este doar o gripă rea, deoarece natura poate administra un „remediu” mult mai serios.

Ceea ce refuzăm să înțelegem este că nu-i nevoie să dezvoltăm un vaccin; îl avem deja – este relația noastră pozitivă unul cu celălalt. Poate că nu va funcționa dacă îl adoptă doar câţiva, dar dacă toată societatea își transformă atitudinea unii față de ceilalţi, dacă devenim o societate guvernată mai degrabă de solidaritate și grijă, decât de înstrăinare și cruzime, vom deveni o societate sănătoasă și prosperă, unde toată lumea este liberă și în siguranţă.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed