Diagnostic pentru umanitate

Întrebare: Știința modernă a dezvoltat mai multe poziții conceptuale referitoare la crize:

  • Criza este considerată o stare naturală de dezvoltare a oricărui sistem.
  • Criza este întotdeauna caracterizată de creșterea egoismului.
  • Criza apare ca o unitate a două procese. Este întotdeauna atât distrugerea, cât și crearea împreună.
  • Criza nu poate fi considerată un fenomen pur negativ.
  • Crizele sunt progresive, chiar dacă sunt dureroase.
  • Se spune că un diagnostic corect este jumătate din succesul tratamentului.

Ce ar trebui să înțeleagă o persoană? Ce diagnostic ar trebui să ne facem fiecare pentru noi înșine?

Răspuns: Pentru început, trebuie să informăm umanitatea că existăm cu toții în natura noastră egoistă și, prin urmare, trebuie să înțelegem că va trebui să o schimbăm.

Toată natura, cu excepția oamenilor, este integrală și chiar altruistă.

În lumea noastră, natura neînsuflețită, vegetativă și animată sunt integrante. Omul, însă, se exclude din aceasta din cauza egoismului său și nu se supune nimănui sau nimic. Pentru om, principalul lucru este ca totul trebuie sa fie bun pentru el, chiar dacă este în detrimentul altora.

Această stare există din partea naturii ca un dar, pentru ca noi să simțim depravarea percepției noastre și punctul mort în dezvoltarea noastră.

Momentan, am ajuns, iar acest lucru este destul de evident prin dezvoltarea noastră, într-o stare în care începem să ne distrugem mica planetă. Nu ne mai poate îndura. Prin urmare, avem probleme foarte grave.

Natura se răzvrătește împotriva noastră și începe să ne preseze cu cruzime, să ne împingă, încercând să ne forțeze să ne schimbăm. Nu înțelegem acțiunile sale, nu le luăm personal și continuăm pe calea noastră de vanitate.

Întrebare: Cine suntem „noi”?

Răspuns: Suntem mamifere foarte limitate cu două picioare. Suntem atât de limitați încât suntem mai răi decât animalele. Până la urmă, chiar și cantitatea mică de cunoștințe și oportunități pe care le avem, le folosim în detrimentul nostru și al naturii înconjurătoare.

Comentariu: Îmi pare că astăzi milioane de persoane au ajuns la diagnostic: Natura egoistă a oamenilor este de vină pentru faptul că distrugem natura înconjurătoare.

Răspunsul meu: Și ce dacă înțeleg? Ei înțeleg și continuă.

Comentariu: Însă mulți sunt deja conștienți de nocivitatea comportamentului lor și luptă împotriva acestuia, nu doar câțiva filozofi, ci milioane de oameni și multe organizații diferite.

Răspunsul meu: Aceste organizații sunt cele mai egoiste. Se luptă până când cineva le cumpără, iar apoi treptat se face liniște. Poate mai târziu vorbesc despre asta undeva sau cumva, dar în același timp înțeleg că trebuie să coexiste cu puternicii acestei lumi și, prin urmare, totul continuă.

Desigur, există și cei care continuă să obiecteze, dar sunt reduși la tăcere, și nu pot fi publicați nicăieri sau nu pot acționa. În acest punct, totul se liniștește. La urma urmei, vedem cum continuăm pe calea egoistică, violând natura prin toate metodele posibile. Acest lucru sugerează că oamenii trebuie să se schimbe.

Din „Post-Coronavirus Era” de la KabTV din 5/7/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: