Echivalența sistemului integral

Întrebare: Noi nu înțelegem relația dintre om și natură, ca să nu mai vorbim despre relația dintre oameni. Ele sunt ascunse în totalitate.

De exemplu, distrugerea rândunicilor din China în anii 60 a dus la foamete într-o țară cu zeci de milioane de oameni. Exterminarea pisicilor din Coreea de Nord a provocat apariția unui număr imens de șoareci și șerpi, rezultând în nevoia de a importa pisici de la țările vecine.

Distrugerea lupilor de asemenea conduce tot timpul la un dezechilibru în numărul căprioarelor și a mistreților sălbatici deoarece lupii, în general, omoară doar animalele bolnave.

Sunt multe asemenea exemple.

Dar întrebarea mea privește nivelul uman în particular. Ești de acord cu afirmația că în natură generalul este mai important decât particularul?

Răspuns: Dar nu pe seama celuilalt. Dacă luăm un sistem integral, atunci fiecare parte din el este egală în valoare cu întregul sistem. Altfel sistemul nu va fi integral, complet și absolut.

Remarcă: Este de asemenea susținut că dacă o persoană este necesară în sistemul general, atunci ea există și dacă nu, ea nu există.

Comentariul meu: Pot să spun asta despre natura inanimată, vegetativă și animală, dar nu despre om, deoarece el, cu egoismul său, interferează cu natura, o domină și poate să facă orice, chiar împotriva bunului simt.

Întrebare: Oamenii de știință spun că toate sistemele trec printr-un fel de proces evoluționar, de dezvoltare. La început este tot timpul un proces de respingere și separare pentru a merge la următoarea stare, la unificare, dar la un nivel superior. Acum natura ne-a divizat cu un coronavirus. Noi dezvoltăm un fel de realitate virtuală. Care este următoarea etapă a nivelului de conexiune dintre noi?

Răspuns: Noi încă avem nevoie să realizăm căci conexiunea noastră ar trebui, în primul rând, să fie integrală și să ne ducă la unitate. Noi nu suntem animale care se unesc instinctiv. Noi suntem oameni, dar suntem împotriva acestei conexiuni. Egoismul joacă dur asupra noastră. Așa că, noi va trebui să recunoaștem corupția sa și să ne ridicăm deasupra lui.

De pe KabTV “Era post-coronavirusului”, 4/16/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: