“Era Coronavirusului — Este timpul să ne calmăm şi să ne regândim viețile” (Medium)

Medium a publicat noul meu articol “ Era Coronavirusului — Este timpul să ne calmăm şi să ne regândim viețile

Înainte ca virusul ”corona” să devină un fenomen mondial, eram într-o stare globală foarte periculoasă.

Am simțit clopotele de alarmă, în timp ce tensiunea globală și anxietatea atingeau un nivel maxim. Fie că este datoria mondială care crește cu înverșunare, fie relațiile internaționale tensionate, precum și cantitățile enorme de poluare, printre multe alte probleme la nivel personal, social, global și ecologic, am simțit ca şi cum ne-am îndrepta cu nerăbdare către un alt război mondial.

Într-un fel sau altul, toate relațiile noastre competitiv-egoiste incorecte pe care le-am stabilit în jurul planetei, trebuiau calmate.

Apoi, dintr-o dată, aparent ieșit de nicăieri, a venit coronavirusul. A ieșit la iveală tocmai într-un moment foarte amenințător, când toate tensiunile globale urmau să izbucnească.

Prin urmare, sunt fericit că lucrurile s-au întors așa deocamdată, și că nu s-au dovedit mult mai rele.

În plus, mai presus de toate teoriile care se răspândesc asupra cauzelor coronavirusului, forța supremă a naturii îi ghidează pe toți și toate într-un mod foarte precis și grijuliu. Cu alte cuvinte, natura ne-a organizat ieșirea într-un mod foarte exact din starea teribilă cu care ne confruntam.

Noi, umanitatea, ne-am îndreptat către un punct mort. Apoi, cu o relativă fineţe, fără nicio alegere din partea noastră, natura a organizat o nouă stare și o cale de ieșire din încurcătura noastră.

Și așa, astăzi, mulți dintre noi stăm acasă, fără nimic de făcut. Lucrurile artificiale și neesențiale cu care ne țineam ocupați vor dispărea rapid datorită faptului că simțim din ce în ce mai mult că ele nu ne mai folosesc.

În ceea ce privește viața noastră, și a copiilor și nepoților noștri, ar fi înțelept să creăm noi departamente și echipe, atât la nivel guvernamental, cât și la nivel de societate, care vor fi preocupate de a aduce o atmosferă de sprijin reciproc pentru societate. Procedând astfel, vom supraviețui cu toții, prin această nouă etapă unică a dezvoltării noastre, până când ne vom obișnui cu un nou mod de viață.

Sper că, după această criză, toate țările superputernice care își arătau mușchii și își răspândeau tentaculele în întreaga lume – una financiară, alta militar și alta industrial, etc., în țări precum China, Uniunea Europeană, Statele Unite, Rusia, Iran și altele, își vor recăpăta liniştea și se vor normaliza. De asemenea, sper să văd oamenii calmându-se din toată frenezia călătoriilor în jurul lumii.

Sunt sigur că vom vedea astfel de fenomene, pe măsură ce vom ieși din această eră a coronavirusului.
Îmi imaginez o lume nouă, una în care vom elibera din ce în ce mai mult spațiu în mintea și inima noastră pentru a lua în considerare întrebarea “de ce suntem în viață”, “care este sensul vieții” și pentru a pune capăt întregii agitații.Până să ne lovească coronavirusul, eram ca niște copii care alergau de la un colț al camerei la altul.

De acum înainte, totul se va schimba.

Am devenit mai maturi, iar natura, ca un părinte care vrea să ne disciplineze, îndreaptă degetul spre noi și ne spune „Ajunge! Stai jos și gândește-te la ceea ce faci! ”

Am intrat într-o nouă eră istorică în care trebuie să ne oprim și să luăm în considerație întrebarea: cum și de ce ne trăim viața, că trebuie să ne răcorim și, după ce devenim mai răbdători, să înaintăm cu mai multă introspecție, experiență și cunoștințe despre cum să ne trăim viața într-un mod mai echilibrat, între noi și cu natura.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: