Înțelegerea adevăratei valori a vieții

Întrebare: Pe de o parte, coronavirusul a arătat cât de ridicată este valoarea vieții umane, iar pe de altă parte, cât de ușor este s-o ranesti. Cum se potrivesc aceste două opuse?

Răspuns: Acest lucru se întâmplă întotdeauna în viață. Pe de o parte, nu are preț; pe de altă parte, nu are valoare. Nu putem rezolva acest paradox, pentru că nu înțelegem adevărata valoare a vieții.

Există nu la nivel animal, ci mai degrabă la nivel spiritual, care este mai mare decât cel corporal, deoarece este etern, perfect. Doar acolo putem compara, corela și cântări viața și dorințele noastre.

Nu știm cu adevărat nimic despre viața noastră pământească. Nu cunoaștem sensul acțiunilor noastre sau semnificația comportamentului nostru. Nu știm ce ni se întâmplă cu adevărat. Se pare că trăim, ne ridicăm, mergem la muncă, mergem acasă, avem hobby-uri și creștem copii. Ce facem în această viață? Nimic.

Doar dacă dorim serios să cunoaștem sensul vieții și să începem să ne construim viața pe baza ei și în conformitate cu ea, atunci putem spune cu adevărat că existăm.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei”, 17/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed