Înțelesul interior al crizei

 Întrebare: Care sunt partile negative și pozitive în timpul unei crize – criza în sine sau reacția noastră la aceasta?

Răspuns: Într-o criză, cel mai important este să o înțelegem și să reacționăm corect, astfel încât să ne ridice.

Așa cum am spus de mai multe ori, „criză” (mashber) în ebraică înseamnă „naștere” – locul în care se naște o persoană nouă.

De fapt, sensul interior al crizei este nașterea a ceva nou. Numai că nu îl simțim, nu îl înțelegem încă. Dar sunt sigur că o vom face.

Vom vedea cum se naște în fața ochilor noștri o umanitate nouă, complet conectată, care înțelege mai mult că trebuie să trăiască în conformitate cu alte legi și nu ca înainte.

Întrebare: După criză, vom trece la un nou nivel spiritual?

Răspuns: Am ajuns în acest stadiu, dar încă nu l-am trecut. Avem mai multe etape în fața noastră. Dar această nouă etapă serioasă prin care trecem în prezent ar trebui să ne învețe multe.

Întrebare: Dacă criza este nașterea a ceva nou, înseamnă că oamenii care au murit din cauza coronavirusului pur și simplu nu au putut trăi în noile condiții, în armonie cu natura? Dar totul este în puterea Creatorului.

Răspuns: În ceea ce privește morții, nenăscuții și cei care se vor naște, vom vorbi separat. Acesta este un sistem întreg pe care va trebui să-l stăpânim și să vedem unde se află liberul arbitru, de ce se nasc fel de fel de suflete, ce se face cu ele, etc. Trebuie să studiem acest lucru într-un sistem global comun.

Din emisiunea KabTV „Fundamentele Cabalei”, 10/05/20

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: