Nu vă temeți de coronavirus

Întrebare: Omul simplu se teme de coronavirus. Se teme că familia sau cei dragi s-ar putea îmbolnăvi. El se aventurează cu precauție în magazin, înarmat cu două măști, le pune și face cumpărături pentru săptămâni întregi. Aceasta este viața omului. Mai ales că mass-media continuă să agraveze situația.

Toată lumea are temeri. Și eu. Cum se poate trăi și cum să te comporți în astfel de vremuri? Cum te poți adapta la acest virus?

Răspuns: Calmează-te, stai, oprește-te din alergare!

Omul nu este creat pentru a alerga, ci pentru a sta. Și, gândește-te: cum poate fi viața diferită de cea pe care am creat-o pentru noi în urmă, în a doua jumătate a secolului XX? Este un tip de viață ușor diferit atunci când înțelegi pentru ce trăiești. Nu doar alergi, alergi, alergi până când cazi și mori.

Nu știm de unde a venit coronavirusul. Apropo, nu mai contează. Să spunem doar că este un lucru bun.

Întrebare: Acesta este sfatul tău pentru un om obișnuit?

Răspuns: Da. Virusul ne oprește și ne spune: „Oameni, opriți-vă! Pământeni! Priviți ce ați făcut cu Pământul! Distrugeți tot ceea ce există. Distrugeți natura care v-a dezvoltat, v-a creat, v-a hrănit, natura în care trăiți”.

Lumea noastră se îndrepta spre un război mondial. Există astfel de stări în viață, chiar și în viața personală, când în mijlocul ei, cineva își dă seama că nu există ieșire, că se va termina rău, o situație nesănătoasă din care nu se poate ieși. Acesta a fost starea în care ne-am aflat.

Întrebare: Spui că acest virus a salvat umanitatea de la un război mondial?

Răspuns: Absolut! Sunt convins că fără acest virus, am fi avut de-a face cu un război în viitorul foarte apropiat.

Întrebare: Vrei să spui că trebuie să fim recunoscători virusului?

Răspuns: Desigur!

Reporter: Eu sunt o persoană obișnuită. Evitarea unui război este desigur un motiv bun.

Răspuns: Ne apropiam de asta! Nu am avut de ales! Fiind egoiști, am continuat să înaintăm către o stare în care numai războiul ne-ar putea salva, astfel încât piețele și toate celelalte să fie reînnoite. Și apoi, din nou, am începe să alergăm după tot ce am distrus. Și din nou, cădem în aceeași rutină. Asta facem.

Întrebare: În general, înțeleg această problemă. Dar ce facem cu virusul?

Răspuns: În primul rând, virusul este global. Acest lucru este destul de surprinzător. Uită-te la lucrurile interesante pe care Natura sau Creatorul, care sunt la fel, le are în mânecă!

Reporter: Adevărat. Ajunge la oricine.

Răspuns: Absolut! Și vine pe tăcute.

Reporter: Și înainte de acesta, am avut focuri, erupții vulcanice, uragane și mereu părea că este undeva departe. Îi privea doar pe cei care locuiau acolo și pe nimeni altcineva. Deodată, acest mic virus … a ajuns la toată lumea! Absolut peste tot! Acest lucru este uimitor!

Răspuns: Și toată lumea este de acord cu asta, toată lumea este de acord! La început, unii au spus: „Acest lucru nu ne privește! Cui îi pasă?” Dar de îndată ce ne-a venit, toată lumea s-a smerit și s-a pregătit pentru el.

Astfel, trebuie să înțelegem misiunea specială a acestui virus. Nu sunt multe de spus despre asta. Trebuie să vorbim despre noi înșine mai mult decât despre virus. Nu despre cum să ne protejăm de el, ci despre cum să ne transformăm individual și între noi.

Reporter: Deci, stau acasă izolat cu familia mea …

Răspuns: Deci, gândește-te, de ce acționează într-un mod atât de selectiv. Te-a izolat cu soția și copiii. Nu ai petrecut atâta timp cu ei în 10, 20, 30 de ani.

Reporter: Adevărat. Pentru prima oară după mult timp.

Răspuns: Și acum poți afla care sunt numele lor, ce face fiecare, ce notă are și cât a crescut, etc. Acum ajungi în sfârșit să îi vezi pe acești copii, pe tine însuți și pe soția ta.

Reporter: Acest lucru este de fapt adevărat. Așa este și în casa mea. Stau acasă pentru prima dată după o vreme. Obișnuiam să renunț doar la o pauză rapidă.

Răspuns: Săracul de tine!

Întrebare: Nu, nu o spune. Și, dintr-o dată, stau, soția mea stă și începem să vorbim despre viață și lucruri în general. Am ajuns chiar la ceea ce spuneai despre viața noastră și viitorul nostru. Am început să avem astfel de conversații.

De asemenea, am vrut să te întreb despre frica care există inevitabil la om. Ce sfaturi ai da? Cum trebuie să lucrăm cu teama de a nu ne infecta sau de a infecta pe alții?

Răspuns: Ce este diferit față de virușii anteriori? Oamenii nu au murit din cauza gripei sau a altor boli? Pur și simplu nu vorbim despre asta pentru că ne-am obișnuit cu un anumit număr de oameni care mor în fiecare an. Și ce dacă?

La fel și azi, care este procentul? Vorbesc despre faptul că ridicăm panica pentru o situație complet naturală.

Întrebare: Se face aluzie la o înțelepciune superioară care ne presează pe toți?

Răspuns: Da, sigur!

Reporter: Asta este cu adevărat ceva de Sus.

Oamenii raționali spun la fel ca și tine: accidentele de gripă și de mașină iau mai multe vieți! Deși și ei stau acasă. De asemenea, ei scriu, dar și ei sunt afectați! Virusul se află în interiorul lor! Ce este cu această Guvernare Superioară? Ce vrea?

Răspuns: Nu este ceva pe care mi-l transmite virusul. Mă pătrunde prin minte, prin trăirile interioare! Este acel tip de virus. Funcționează în mintea și în inima noastră. Acesta este motivul pentru care avem o atitudine diferită față de aceasta. Ei bine, ce este acolo? Am băut o jumătate de sticlă de votcă și am uitat de ea. Acest lucru este diferit. Începând cu oficiali de rang înalt, președinți, până la oamenii care curăță străzile, toată lumea este lovită de puterea sa. Și nu pentru că virusul a infectat sau a ucis pe cineva.

Întrebare: Nu se întâmplă fiindcă mass-media face să pară și mai rău?

Răspuns: Nu. Ea crede că face asta. Sunt multe teorii ale conspirației azi, despre apariția virusului și de unde vine el. Presupun că internetul e plin cu chestiile astea.

Reporter: Plin de astfel de nonsensuri! Atât de multe teorii că nici nu-ți poți închipui. Tu în schimb, insiști că asta s-a țintit.

Răspuns: Acest lucru este făcut pentru a agita umanitatea, ca un copil. Îl scuturi pentru a-i scoate toate prostiile din cap, astfel încât să asculte și să acționeze diferit.

Reporter: În același timp, să zdruncine pe toată lumea! Asta este incredibil! De la un președinte la portar.

Răspuns: Da. Sunt încântat de asta. „Fericit este cel care va fi prezent la acel moment”. Deci, suntem aici în timpul momentului de cotitură! Aceasta este o restructurare serioasă a lumii! Sper că aceasta va fi o restructurare ideologică și nu financiară sau psihologică. Aceasta este în special o restructurare spirituală, când lumea începe să se gândească la scopul vieții lor.

Întrebare: Lumea se va schimba sau va uita, așa cum am uitat orice altceva? Al doilea război mondial, catastrofe, etc!

Răspuns: Tot ceea ce se întâmplă la nivel corporal este uitat într-un secol. Maxim un secol!

Întrebare: Deci și situația asta va fi uitată? Și acest virus va fi uitat?

Răspuns: Dacă permitem, va fi uitat.

Întrebare: Deci nu trebuie să permitem asta?

Răspuns: Nu! Trebuie să înțelegem că acesta nu este deloc un virus. Aceasta este o milă superioară care ne arată ce lume teribilă am creat, cum suferim și în ce nebunie pentru a ne transformăm în sclavi.

Alerg dimineața la mașină, o pornesc, petrec două ore în trafic pentru a ajunge la serviciu, îmi petrec ziua muncind pentru a alimenta mașina și mă întorc acasă. Vin seara acasă și mă uit la câteva emisiuni stupide la televizor.

A doua zi, același lucru se repetă și pentru mine și pentru soția mea. Și unde sunt copiii mei? Nu am idee. În unele activități pe care le plătim pentru a putea lucra și lucrăm pentru a le plăti, etc. Acest lucru este absolut groaznic! Este groaznic ce se întâmplă! Toate datoriile astea!

Reporter: Un ciclu atât de vicios, o cursă contra cronometru fără de sfârșit.

Răspuns: Am creat intenționat o astfel de lume pentru noi înșine. Să ne gândim la cum o putem schimba. Virusul ne va ajuta. Într-adevăr, virusul ne va ajuta să o facem!

Întrebare: Cu asta ne va ajuta virusul. Ne va ajuta și să lăsăm în urmă toate temerile?

Răspuns: Nu ar trebui să existe altă teamă decât una: să folosim corect momentul dat. Asta e tot.

Întrebare: Să tragem concluziile concrete?

Răspuns: Da. Și concluzia corectă este foarte simplă: gânduri. Gânduri! Să ne gândim pentru ce trăim și cum ne putem construi viața diferit.

Vedem că niște mici viruși ne pot transforma în oameni foarte calmi: putem sta acasă, să nu ne grăbim, să nu avem nevoie de miliarde; toate astea vor dispărea treptat, mulțumesc lui Dumnezeu, nu va mai rămâne mult din ele. Nu avem nevoie de nimic. Am strâns bani și toate bogățiile pentru a ne arăta unul celuilalt egoismul nostru nesfârșit. Să ne schimbăm scopul.

Și acest lucru este posibil astăzi. Dacă virusul ar acționa asupra noastră un pic mai mult, curățându-ne pe toți, ce vom face? Uite: miliarde de oameni, cu ce vor trăi ei după virus?

Întrebare: Speram că îmi poți spune: cu ce vor trăi? Economia se prăbușește, oamenii rămân fără muncă.

Răspuns: Sigur că se prăbușește! Vedeți, avioanele sunt la sol, navele sunt andocate, nu există nimic de comercializat, nimic de făcut. Și nu avem nevoie de nimic! Ne vom oferi doar cele necesare și asta este totul! Totul va fi liniștit.

Întrebare: Așadar, este vorba de cum ajungem la alimente sănătoase și la relații bune? Este posibil?

Răspuns: Desigur, este posibil. De ce nu? Doar dacă virusul nu dispare. Fără el, suntem sortiți să ne întoarcem la modul în care au stat lucrurile. Sigur. Prin urmare, în loc de virus, trebuie să ne limpezim capul și să ne îndreptăm către o stare rezonabilă.

Întrebare: Când spui că virusul nu va dispărea, înseamnă să ne curățăm capetele pentru ca virusul să o facă?

Răspuns: Pentru ca noi să rămânem în starea de azi și mult mai mult, pentru a înțelege că vrem să trăim de dragul nostru. De dragul nostru înseamnă pentru o stare în care vrem să fim pentru totdeauna. Acesta poate fi un motiv atrăgător.

De-a lungul vieții, tot ce am făcut a fost să evităm problema morții. Virusul ne oferă o perspectivă nouă: nu încercați să fugiți de moarte, nu o puteți evita. Să facem ceva pentru a depăși acest prag imaginar de moarte. Putem să o facem. Este posibil să fii nemuritor. Iar virusul ne poate ajuta să facem asta.

Întrebare: Cum pot să devin nemuritor?

Răspuns: Trebuie să ne ridicăm deasupra egoismului nostru, care ne ucide! Egoismul nu acționează numai atunci când dorim să ne arătăm unul celuilalt că suntem mai puternici sau mai deștepți decât restul Egoismul ne limitează la o percepție limitată a lumii prin corpurile noastre. Să percepem lumea prin structura noastră interioară – sufletul nostru. Atunci vom vedea lumea cu totul altfel: veșnică, infinită, perfectă.

Nu are nicio legătură cu religia. Să simțim în noi înșine cât de mult trăim într-o lume perfectă și veșnică. Înțelepciunea Cabala vorbește despre asta. Nu pledează pentru nicio religie sau altceva. Dezvoltă doar sufletul uman. Prin aceasta, putem deveni cu adevărat fericiți.

Miliardele vor dispărea într-un fel sau altul. Omul nu va mai avea nevoie de altceva în afară de mâncare sănătoasă și de bună calitate, de îmbrăcăminte normală și de o familie sănătoasă. Acest fapt este destul de simplu: mai bine să nu lucrezi pentru ceea ce arunci. Lucrând și aruncând, muncind și aruncând. Totul pentru că vecinul meu are o mașină nouă iar eu încă conduc o veche și așa mai departe. Toate acestea trebuie să dispară.

Sper că oamenii vor înțelege, prin materialele noastre de pe Internet, că este posibil să ajungem la o astfel de stare. Natura ne va ajuta să facem asta. În caz contrar, ne vom distruge pe noi înșine.

Natura va ajuta la asta, iar virusul nu ne va părăsi.

Din emisiunea de pe KabTv „Știri cu Dr. Michael Laitman” din 18/03/20

 

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: